Brixo AB lanserar privatlån på upp till 75 000 kr

2023-12-14

Brixo AB lanserar ett privatlån på upp till 75 000 kr med en fast ränta på 19,95 %. Genom lanseringen tar bolaget ett viktigt steg i sin ambition att förbättra marknaden för finansieringstjänster genom att med innovativa kreditprodukter och noggranna kreditprövningar tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet.

Många privatlån på marknaden har så kallad individuell ränta, vilket betyder att konsumenten oftast inte får veta vilken ränta som erbjuds förrän efter att en kreditprövning har skett. Detta kan leda till både besvikelser och onödiga kreditupplysningar som får negativ effekt på konsumentens kreditvärdighet vid framtida kreditansökningar. Brixos privatlån har transparanta villkor från början och erbjuder en fast ränta på 19,95 % till alla kunder.

Privatlånet är ett möjligt finansieringsalternativ för t.ex. renoveringar, köp av vitvaror eller möbler. Privatlånet kan även vara ett alternativ för den som vill samla dyrare lån och få en bra överblick över sin ekonomi.

Privatlånets ränta på 19,95 % innebär ett pris som tillhör marknadens lägsta där både betalningsanmärkningar kan accepteras och som har en helt transparant prissättning. Vidare är det ett av de större lånebeloppen på marknaden där inte marknadsledaren UC används för kreditupplysningar.

Kort information om privatlånet:

  • Låna från 10 000 kr upp till 75 000 kr
  • 19,95 % nominell ränta
  • Löptid 3 – 6 år
  • Smidig digital ansökan
  • Besked inom 24 timmar
  • Ingen upplysning från UC – Brixo tar upplysningar från Bisnode (Dun & Bradstreet)

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr.

Ladda ned pressmeddelandet

 


 

Om Brixo

Brixo är ett svenskt fintechbolag som utmanar det traditionella banksystemet genom att erbjuda digitala kontokrediter till privatpersoner i Sverige. Bolaget strävar efter att förenkla och förbättra marknaden för finansieringstjänster genom att med innovativa kreditprodukter och noggranna kreditprövningar tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet. Brixo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.

Bolaget erbjuder lån och krediter på upp till 75 000 kronor genom varumärkena Brixo, Flexkontot, Merax och Kontantfinans. Bolaget gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed. Genom ett väl anpassat kreditregelverk och ett egenutvecklat kreditgivningssystem säkerställs att endast personer med tillräcklig återbetalningsförmåga beviljas krediter. Utöver traditionella kreditupplysningar baseras bolagets kreditbeslut bland annat även på information från andra externa källor samt på PSD2 och Open Banking-data.

Läs mer om Brixo AB