Kontokredit

Med Brixos kontokredit lånar du pengar till flexibla villkor och en ränta du har råd med. Ansök om valfri kreditgräns och gör uttag när det passar dig. Du betalar bara ränta för det belopp du utnyttjat.

 • Kontokredit 3 000 till 50 000 kr
 • Utbetalning Via banköverföring eller Swish
 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning
 • Vi tar ingen UC – Bevara din kreditvärdighet

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-12-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.

Kontokredit

Med Brixos kontokredit lånar du pengar till flexibla villkor och en ränta du har råd med. Ansök om valfri kreditgräns och gör uttag när det passar dig. Du betalar bara ränta för det belopp du utnyttjat.

 • Kontokredit 3 000 till 50 000 kr
 • Utbetalning Via banköverföring eller Swish
 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning
 • Vi tar ingen UC – Bevara din kreditvärdighet

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-12-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.

Vad är en kontokredit och hur funkar en sådan?

En kontokredit är ett lån utan säkerhet med flexibel återbetalning och utan ett bestämt återbetalningsdatum. Precis som alla konsumentkrediter är en kontokredit avsedd för privat konsumtion och du är fri att använda pengarna till vad du vill. Du behöver inte ens ange vad pengar är för i samband med ansökan.

När du ansöker du en kontokredit väljer du ett maximalt kreditbelopp och kan sedan utnyttja det genom att begära uttag till ditt vanliga bankkonto. Du kan välja att få dina pengar utbetalade via banköverföring eller Swish. Hela det beviljade kreditbeloppet behöver däremot inte utnyttjas. Istället kan du göra uttag på valfritt belopp vid det tillfälle du önskar.

Amorteringar och ränta betalas sedan månadsvis. En av fördelarna med en kontokredit är att ränta endast betalas på det sammanlagda belopp av ditt totala kreditutrymme som du gjort uttag på och som inte blivit återbetalat. Med andra ord kan du minska din månadskostnad genom att göra extrainbetalningar och på så sätt minska den totala skulden som räntan betalas på.

När hela beloppet på din beviljade kredit har utnyttjats och outnyttjat kreditutrymme är nere på noll kan du inte göra fler uttag förrän du återbetalat en del av skulden eller ansökt och blivit beviljad höjd kreditgräns. Uttag till ditt vanliga bankkonto och ansökan om utökad kreditgräns görs online på långivarens hemsida.

 

 

Flexibel kontokredit från Brixo

För oss på Brixo är tillgänglig kredit, flexibla uttag och enkel återbetalning tre grundläggande ledord. Vår låneform är anpassad till att vara användarvänlig och lättillgänglig i alla steg, från ansökningstillfället hela vägen till avslutad kredit. Vi erbjuder därmed en flexibel kredit som har en kontokredits alla fördelar.

Låna pengar

Ansökan och godkännande av Brixo kontokredit

Hos Brixo kan du ansöka dygnet runt om att låna pengar i form av en kontokredit som bygger på tillgänglighet och flexibilitet. Efter inskickad ansökan hos Brixo inhämtas en kreditupplysning från Bisnode. Du kan sedan förvänta dig snabb kredithandläggning och att vi normalt återkommer med ett besked inom 24 timmar under helgfria vardagar.

När du blivit beviljad en kontokredit betalas beloppet ut samma dag som din ansökan godkänts och du har pengarna på kontot inom 1 bankdag.

Användning av Brixo kontokredit

När du väl fått tillgång till pengarna behöver du inte nödvändigtvis utnyttja hela krediten på en gång. Använd pengarna vid det tillfälle du önskar och utnyttja så stor del av krediten som du vill och behöver. För att beloppet ska innebära en trygg buffert som är smidig att använda i vardagen kan du alltid göra kostnadsfria och enkla uttag från vår tjänst Mina Sidor.

Via Mina Sidor har du som låntagare även möjlighet att enkelt överblicka dina avier och din betalningshistorik samt ansöka om att utöka din kreditlimit efter 2 månader.

Återbetalning av Brixos flexibla kontokredit

Ränta betalas naturligtvis endast för den del av ditt kreditutrymme som utnyttjas och vi på Brixo skickar varje månad ut amorteringsavier för att underlätta för dig och på så vis minska risken för missade betalningar. Minsta belopp att betala för amortering och ränta framgår månadsavin som förfaller den 26:e varje månad och du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad om du önskar betala extra.

Du kan även när som helst flexibelt återbetala hela krediten utan extra kostnad.

Syftet med en flexibel kontokredit

Vi på Brixo har förståelse för att situationer kan uppstå när oväntade utgifter leder till att budgeten spricker. I tider av tillfälligt likviditetsunderskott kan behovet finnas av att låna pengar för att kunna betala räkningar eller täcka upp för oförutsedda expenser. I andra fall kan du låna pengar och använda dem för att kunna göra något du länge velat göra.

Kanske saknas det några tusen för att kunna åka på semester eller för att kunna köpa en vara/produkt som du länge längtat efter. Att ha en buffert är en extra trygghet i tuffa tider men kan även vara tillskottet som möjliggör att kunna göra något extra roligt i vardagen. Men om du inte har någon egen buffert? Då är du välkommen att ansöka om Brixos flexibla kontokredit för att låna pengar.

När du beviljats en flexibel kredit hos oss kan du själv välja hur mycket du vill använda genom uttag på Mina Sidor.

Har du extra pengar på ditt vanliga bankkonto kan du istället göra en återbetalning när som helst och på så sätt reducera din räntekostnad. När du behöver pengarna igen är det bara att begära ett uttag igen och på så sätt nyttja den fulla flexibiliteten med en kontokredit hos Brixo.

Kontokredit utan UC

När du ansöker om en kontokredit hos Brixo behöver du inte oroa dig för att försämra din UC-score i onödan, vi använder oss av Bisnode. Eftersom vi använder Bisnode vid kreditupplysningar så slipper du alltså en notering i UC:s register när du lånar hos oss. Utöver uppgifter från kreditupplysningen tar vi även hänsyn till uppgifter som du som ansöker lämnar i samband med ansökan.

Kontokredit med betalningsanmärkning

Hos oss är det möjligt att bli beviljad en kontokredit även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Vi ser till helheten och inte bara till historiken. Det har större betydelse när i tiden en betalningsanmärkning inträffade än hur många de är.

Vi lägger större vikt vid att du som ansöker i nuläget och framåt har en tillräcklig inkomst för att kunna täcka dina löpande kostnader och kunna återbetala din kontokredit. Därför kan vi erbjuda dig möjligheten att låna pengar även om din kredithistorik inte är helt fläckfri.

Ansökan om kontokredit

För att ansöka om en kontokredit fyller man i ett formulär på vår hemsida. I formuläret behöver vi kontaktuppgifter och vissa uppgifter om din ekonomi. Adress och namn hämtar vi automatiskt från folkbokföringen. Ansökan är utan UC, men med kreditupplysning från Bisnode.

Återbetalning av kontokredit

Kontokrediten återbetalas månadsvist med ett minsta belopp om 5 % av utestående skuld, men alltid med ett minsta belopp om 500 kronor. Återbetalnings sker med autogiro. Det är också möjligt att när som helst göra extrabetalningar med valfritt belopp för att minska räntekostnaden.

Uttag från din kontokredit

När det finns utrymme kvar på din kontokredit kan du alltid välja att göra uttag. Det görs via inloggning med BankID på Mina sidor och vid begäran sker utbetalning direkt. Pengarna kommer normalt fram samma dag eller senaste vid lunchtid bankdagen efter.

Vanliga frågor om kontokrediter

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är en kredit där man som kund beviljas ett utrymme och sedan själv väljer när och hur mycket man vill utnyttja på krediten. Maxbeloppet kallas för limit eller kreditgräns och är det största beloppet man kan ta ut från sin kontokredit.

Vad är fördelen med en kontokredit?

Fördelen med en kontokredit är dess flexibilitet. Du kan ansöka om en kontokredit på t ex 20 000 kronor även om egentligen bara behöver låna 5 000 kronor. Du väljer då helt enkelt att bara ta ut 5 000 kronor av ditt uttagsutrymme och har då 15 000 kronor kvar i reserv. Brixos kontokredit kostar inget om du inte använder den så du kan också välja att bara ha den som buffert för det fall att det behövs i framtiden. När du får in nya pengar kan du också närsomhelst återbetala valfritt belopp och då minska din räntekostnad eftersom du bara betalar för de dagar du faktiskt använder kontokrediten.

Finns det nackdelar med kontokrediter?

Egentligen finns inga nackdelar med en kontokredit så länge den är avgiftsfri som Brixos är. Här betalar du bara ränta för det du använder och om du väljer att använda den som en reserv eller buffert så kostar det inget så länge du inte gör uttag.

Kan jag höja maxbeloppet på min kontokredit?

Ja, det går att höja på en redan beviljad kontokredit. Du behöver ha gjort två månadsinbetalningar först därefter går det utmärkt att ansöka om en högre kreditgräns. Du ansöker enklast på Mina Sidor här på brixo.se. Längst ner på sidan du ser när du loggat in hittar du en knapp som heter ”Ansök om utökat lån”. Klicka på den och fyll ansökningsformuläret, resten tar vi hand om.

Hur gör jag uttag från kontokrediten?

Att göra uttag från din kontokredit hos Brixo är enkelt. Allt du behöver göra är att logga in på Mina Sidor och begära ett uttag på det belopp du önskar. Observera att du bara kan göra uttag om du har utrymme kvar på din kontokredit.

Kan jag lösa min kontokredit i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa krediten i förtid, helt utan extra kostnad. Allt du behöver göra är att betala in det utestående beloppet (alltså det belopp du gjort av med plus ränta). Kontakta vår kundtjänst på info@brixo.se och tala om när du vill betala tillbaka din kredit så räknar vi ut beloppet som ska återbetalas.

Vad skiljer ett vanligt lån från en kontokredit?

Ett vanligt lån har en fast återbetalningsplan medan kontokrediten är flexibel. De innebär att du efter återbetalning kan göra nya uttag och då återställa krediten så att du återigen utnyttjar valfritt belopp upp till kreditgränsen. Ett vanligt lån har normalt antingen rak amortering eller så är det ett annuitetslån.

Brixo erbjuder även ett privatlån upp till 75 000 kr i from av ett annuitetslån. Läs mer om privatlånet här.

Vem kan söka en kontokredit hos Brixo?

För att söka en kontokredit hos oss ska du:

 • Ha fyllt 18 år vid ansökningstillfället
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Vara fri från skulder hos Kronofogden