Låna 500 kronor

Låna 500 kr utan säkerhet även om du har betalningsanmärkningar. Med vår flexibla kredit kan du göra uttag på 500 kr när du vill (upp till din kreditgräns). Vi hämtar våra kreditupplysningar hos Bisnode. Du slipper därför en onödig notering hos UC. Brixo lägger inte på några avi- eller uppläggningsavgifter, oavsett om du lånar 500 kr eller 50 000 kr.

 • Låna 500 kr utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag
 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning
 • Fria uttag i intervaller om 500 kr (upp till kreditgränsen)

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 500 kronor

Det lägsta beloppet man kan låna hos Brixo är 500 kronor. Räntan för ett lån om 500 kr under en månad är ungefär 12 kr per månad. Det är inte möjligt med en kreditgräns på så låga belopp som 500 kr, men däremot kan man ansöka om en kreditgräns på till exempel 5 000 kr och sedan bara ta ut ett belopp om 500 kr. Med Brixos kontokrediter betalar man endast ränta på den delen av lånet som man utnyttjar. En outnyttjad limit kostar ingenting och vi tar inga avgifter.

Låna 500 kr med flexibla villkor

Våra krediter är så kallade kontokrediter där man beviljas ett kreditutrymme på mellan 3 000 kronor och 50 000 kronor som är vårt allra högsta belopp. När man beviljats ett kreditutrymme kan man själv välja vilket belopp man önskar ta ut och då är 500 kr det lägsta beloppet. Alla uttag görs i jämna multiplar av 500 kronor och uttaget begärs genom att man loggar in på Mina Sidor.

Låna 500 kronor utan UC

Det är möjligt att låna 500 kr utan att en kreditupplysning görs genom UC (Upplysningscentralen). Det finns långivare som använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Tänk dock på att dessa långivare fortfarande genomför en kreditupplysning, men inte genom UC.

Brixo är en sådan långivare som erbjuder lån utan UC. När du ansöker om en kredit för att möjliggöra ett uttag på 500 kronor görs det som för övriga belopp via vår hemsida och utan att en upplysning från UC tas. Istället för UC använder Brixo kreditupplysningar från Bisnode. Det innebär att UC inte känner till att du ha ansökt om krediten hos Brixo och att det därmed inte påverkar din kreditscore negativt i framtiden hos UC.

Lån 500 kr trots betalningsanmärkning

Hos Brixo är det möjligt att låna 500 kr även trots betalningsanmärkning och tidigare problem hos Kronofogden. Genom att ansöka om en kontokredit på lägst 3 000 kronor kan du sedan begära uttag från ditt uttagsutrymme på valfritt belopp i multiplar om 500 kronor. Brixo ser på din återbetalningsförmåga framåt i tiden istället för att bara kolla bakåt. Kanske har du haft betalningsanmärkningar för flera år sedan och därefter fått ordning på din ekonomi och då tycker vi det är viktigt att göra en helhetsbedömning.

Ansök nu

Fördelar och nackdelar med att låna 500 kr

Att låna 500 kr kan ha både fördelar och nackdelar beroende på din ekonomiska situation och behov. Här är några av de vanligaste fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:
 • Snabb tillgång till pengar: Om du behöver en mindre summa pengar snabbt kan ett lån på 500 kr vara en lösning.
 • Hantera oväntade utgifter: Om du står inför en oväntad utgift och inte har tillräckligt med pengar, kan ett lån hjälpa dig att täcka kostnaden.
 • Smålån kan vara lättare att betala tillbaka: Eftersom lånebeloppet är litet, kan det vara lättare att betala tillbaka lånet inom kort tid.
Nackdelar:
 • Ränta och avgifter: Långivare kan ta ut höga räntor och avgifter för små lån, vilket kan göra lånet dyrare än förväntat. Det gäller särskilt lån som har en uppläggningsavgift eller andra fasta avgifter. Det är dock värt att notera att Brixos kontokredit är fri från avgifter och att räntan är samma för alla kunder.
 • Skuldfälla: Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid, kan det leda till en skuldfälla där du tar nya lån för att betala tillbaka det gamla.
 • Negativ inverkan på kreditvärdighet: Om du inte betalar tillbaka lånet i tid kan det påverka din kreditvärdighet negativt.

Ett lån på 500 kr kan användas för en mängd olika ändamål, såsom att täcka oväntade utgifter, köpa något du behöver eller betala räkningar. Det är dock viktigt att vara ansvarsfull och endast låna pengar om du är säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid, för att undvika skuldfällor och negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Att tänka på innan du ansöker

När du överväger att låna 500 kr, är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ och se till att du kan återbetala lånet enligt de avtalade villkoren. Här är några tips att tänka på innan du tar ett lån:

 • Utvärdera dina behov: Försäkra dig om att du verkligen behöver låna pengar och att beloppet är lämpligt för ditt ändamål.
 • Jämför långivare: Det finns flera långivare som erbjuder små lån utan UC-upplysning. Jämför räntor, avgifter och villkor för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
 • Ha en återbetalningsplan: Innan du tar ett lån, se till att du har en plan för hur du ska betala tillbaka lånet i tid. Detta kan innebära att du budgeterar dina inkomster och utgifter eller hittar ytterligare inkomstkällor.
 • Överväg alternativ: Om möjligt, undersök om det finns alternativ till att låna pengar, såsom att spara upp för dina behov, be om hjälp från vänner eller familj, eller sälja oanvända saker för att få extra pengar.
 • Läs villkoren noggrant: Innan du accepterar lånet, läs igenom villkoren noggrant för att förstå dina skyldigheter, eventuella avgifter och räntor, samt konsekvenserna av att inte betala tillbaka lånet i tid (Brixos lån på 500 kr har inga dolda avgifter, men på hela kreditmarknaden är det vanligt med både uppläggningsavgifter och andra kostnader).

Att låna 500 kr kan vara en enkel lösning för att täcka små, oväntade utgifter, men det är viktigt att vara ansvarsfull och överväga dina alternativ innan du tar steget att låna pengar. Genom att följa dessa tips kan du minimera riskerna och säkerställa att du kan betala tillbaka lånet utan att hamna i en skuldfälla eller skada din kreditvärdighet.

Uttag i jämna 500 kronor

Brixos kontokrediter ger dig som kund stor flexibilitet i hur du utnyttjar din kredit. Du beviljas ett kreditutrymme på upp till 50 000 kronor och väljer sedan hur stor del du vill ta ut. Minsta uttagsbelopp är 500 kronor. Du kan göra hur många uttag som helst och när som helst på dygnen förutsatt att du har ett outnyttjat utrymme på din kredit. Kanske gör du återbetalningar flera gånger i månaden när du har god likviditet. Efter återbetalning ökar ditt outnyttjade utrymmer och möjligheten till uttag. Vår minst kreditgräns är 3 000 kronor, men genom att bara utnyttja en del är det också möjligt att låna 1 000 kr såväl som 500 kr eller 2 000 kr.

Låna 500 kronor med låg kreditvärdighet

Även för personer med låg kreditvärdighet som i vissa fall inte borde ta ett lån kan det vara lockande att låna 500 kronor. Brixo har tydliga krav och kräver en viss kreditvärdighet för att ett lån ska beviljas. Vi lånar förvisso ut 500 kronor även till personer med betalningsanmärkningar, men vi gör alltid en helhetsbedöming innan vi beviljar ett lån. Det är inte möjligt att låna 500 kronor (eller något större belopp) om man har skuld hos Kronofogden. Däremot kan det vara möjligt att ta ett lån om man tidigare haft skuld hos KFM så länge man lagt de problemen bakom sig. Det är inte möjligt att låna utan inkomst, men det är möjligt att låna utan fast inkomst eller anställning. Det måste dock alltid finnas en återbetalningsförmåga som är tillräcklig.

Läs mer om andra lånebelopp

I vår sektion med annat läsvärt kan du finna mer information och lära dig om lån och krediter. Bland annat har vi en artikel om att låna 10 000 kronor, låna 25 000 kronor och lån utan säkerhet. Du kan även läsa mer om smålån och mikrolån som beloppsmässigt är nära besläktat med så små lån som 500 kronor. I konkurrensbilden för så här låga lånebelopp finns också snabblån och klassiska SMS-lån som dock brukar vara väsentligt dyrare än Brixos kontokredit.