Snabblån utan UC

Letar du efter ett snabblån? Hos oss kan du låna 3 000 – 30 000 kr med utbetalning samma dag. Vi tar ingen UC och du slipper upplöggningsavgift och dolda kostnader. Vårt snabblån är en flexibel kontokredit som ger dig alla förmånerna med ett snabblån, men med mer förmånliga villkor.

 • Snabblån 3 000 – 30 000 kr utan UC
 • Utbetalning samma dag
 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning
 • Ingen uppläggningsavgift

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2022-09-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva räntan är 29,3 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 955 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 460 kr.

Kanske har du fått en dyr tandläkarräkning du inte räknat med eller så har din mobiltelefon gått sönder och behöver bytas ut. Om du känner att du är i behov av ett lån snabbt kan ett snabblån vara ett alternativ. Men vad är egentligen ett snabblån, och hur skiljer sig ett snabblån från ett sms-lån? Och kan man ta snabblån trots betalningsanmärkning? Här går vi igenom allt du behöver veta om snabblån. Vi berättar även om hur Brixos kontokreditlösningar fungerar – ett flexibelt alternativ med trygga villkor för dig som vill låna pengar.

Vad är ett snabblån?

Enkelt förklarat är ett snabblån ett lån på en mindre summa där fokus ligger på snabbheten i att få pengarna utbetalda. Nedan har vi listat de främsta kännetecknen för snabblån.

Låga lånebelopp
Ett snabblån är oftast ett lån av en mindre summa pengar. Vanligen erbjuds belopp på 500 – 20 000 kr, även om vissa aktörer erbjuder betydligt högre lånebelopp.

Enkel ansökningsprocess
Du ansöker vanligen om snabblån online direkt på långivarens hemsida. Ansökan brukar fyllas i på ett par minuter och avslutningsvis signeras med BankID.

Snabba handläggningstider
När du ansöker om ett snabblån får du ofta ett besked inom några minuter gällande om din ansökan blivit beviljad.

Snabb utbetalning
Ett snabblån är precis vad det låter som: ett lån som betalas ut snabbt. När din låneansökan beviljas får du vanligen in pengarna på kontot inom två dagar.

Låga krav på låntagaren
Det kan variera vilka krav olika långivare ställer för att en låntagare ska bli beviljad ett snabblån. Jämfört med traditionella långivare brukar kraven dock vara förhållandevis låga. Längre ned på denna sida har vi listat vilka krav som brukar ställas på dig för att du ska bli beviljad ett snabblån.

Varierande räntekostnader
Många förknippar snabblån med ogenomtänkta ansökningar och stora kostnader. Men snabblån kan faktiskt ge en fullt rimlig ränta. Vad du får för ränta när du tar ett snabblån beror dels på din kreditvärdighet, dels på vilken långivare du väljer.

Lån utan säkerhet
Ett snabblån är ett lån utan säkerhet. Med andra ord behöver du inte lämna någon pant till långivaren som säkerhet såsom en bostad eller bil. Lån utan säkerhet är idag det vanligast förekommande sättet att låna pengar som ska användas till privatkonsumtion.

Snabblån kan ofta tas utan UC
Du kan många gånger ta ett snabblån utan UC. När du tar snabblån utan UC påverkas inte din kreditvärdighet hos UC, något som ofta är en fördel om du någon gång vill ansöka om till exempel ett bolån hos din bank.

Förhållandevis korta löptider
Jämfört med lån du får hos traditionella långivare har snabblån förhållandevis korta löptider. Med löptid menas tidsperioden från det att du tecknat lånet fram till dess att lånet ska vara avbetalat. Ofta ska lånet betalas tillbaka inom några månader. Beroende på vilken långivare du väljer kan löptiderna dock vara upp till omkring 6 år, vilket är betydligt längre än för exempelvis sms-lån.

Du kan ta snabblån trots betalningsanmärkning
Du kan ofta ta snabblån trots betalningsanmärkning. Det är dock inte alla långivare som erbjuder detta.

Vad är skillnaden snabblån och sms-lån?

Sms-lån och snabblån blandas ofta ihop, men det finns faktiskt ett antal skillnader mellan dessa låneformer. En sak som skiljer dem åt är att sms-lån är högkostnadskrediter, vilket snabblån inte behöver vara.

De högsta beloppen för snabblån brukar även vara betydligt högre än de högsta beloppen du kan låna när du tar sms-lån. Ytterligare en skillnad är att räntan för sms-lån tenderar att vara högre än räntan du får när du tar ett snabblån. Du har dessutom ofta möjlighet till en längre löptid om du tar ett snabblån än om du tar ett sms-lån.

Vanliga krav för att bli beviljad snabblån

Långivare som tillhandahåller snabblån har förhållandevis lågt ställda krav på dig som ansöker om att låna pengar, jämfört med långivare som erbjuder andra typer av konsumentkrediter. Det kan variera vilka krav olika aktörer ställer för att din ansökan ska bli beviljad. Nedan har vi listat de vanligaste kraven som ställs på dig som låntagare.

 • Du har fyllt 18 år. Vissa långivare vill dock att du ska vara äldre än så, även om det är relativt ovanligt
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga skulder hos Kronofogden. Ofta kan du dock ta snabblån trots betalningsanmärkning

De flesta långivare vill försäkra dig om att du har en inkomst när du gör din ansökan. Din inkomst kan till exempel komma från lön, studiebidrag, pension, A-kassa eller socialbidrag. Istället för att kräva att du tjänar ett specifikt belopp per år brukar man istället titta på din betalningsförmåga. Detta innebär i praktiken att man väger dina inkomster mot dina utgifter.

Snabblån utan UC

Behöver du låna pengar snabbt utan UC? Snabblån kan vara en passande låneform för dig som behöver låna pengar snabbt utan UC eftersom din kreditvärdighet hos UC inte påverkas negativt. Detta skiljer snabblån från lån du kan ansöka om hos större långivare eller banker, där man i regel gör sina kreditupplysningar hos UC.

Vissa långivare erbjuder snabblån utan UC och vissa inte. När du väljer en aktör som erbjuder snabblån utan UC kan du känna dig trygg med att ingen notering görs till UC, varken när du skickar in din ansökan eller när du blir beviljad lån. Värt att veta är att någon form av upplysning alltid tas på dig som gör en låneansökan. Detta för att säkerställa att du har tillräckligt god återbetalningsförmåga. På Brixo har vi till exempel valt att använda oss av kreditupplysningsbolaget Bisnode för att bedöma kreditvärdigheten hos våra kunder.

Kan jag ta ett snabblån trots betalningsanmärkning?

Många långivare erbjuder snabblån trots betalningsanmärkning. Andra krav – till exempel krav på en viss inkomst – kan dock i vissa fall vara högre ställda om du ansöker om snabblån trots betalningsanmärkning.

Hur kreditbedömningen görs när du ansöker om snabblån utan UC kan se olika ut från långivare till långivare. På Brixo använder vi oss av Bisnode för att bedöma din kreditvärdighet. När en kreditupplysning görs hos Bisnode poängsätts olika faktorer som alla spelar din kreditvärdighet ska bedömas. Har du en eller flera betalningsanmärkningar kan det vägas upp av andra positiva faktorer som förbättrat din totala så kallade score. Det är alltså aldrig en enskild faktor som kan göra att du får avslag på din låneansökan hos oss.

Skärpta regler för snabblån

Idag är marknaden för snabblån betydligt mer reglerad än den var tidigare, någonting som innebär tryggare villkor för dig som låntagare. I september 2018 trädde den nya lagen för högkostnadskrediter i kraft. Den största förändringen på marknaden för snabblån var att man satte ett ränte- och kostnadstak för högkostnadskrediter. Tidigare kunde man se räntor på så mycket som flera hundra procent av lånesumman – något som idag inte är tillåtet. Idag får de totala kostnaderna inte överstiga det ursprungliga kreditbeloppet. Har du till exempel lånat 3000 kr ska du aldrig behöva betala tillbaka mer än 6000 kr.

Ytterligare en förändring i lagen är att långivaren alltid ska göra en kreditprövning när någon gör en låneansökan. Långivaren tar alltså ett större ansvar för att deras kunder ska ha möjlighet att betala tillbaka lånet genom att ta större hänsyn till varje enskild kunds kreditvärdighet. Detta betyder dock inte att man inte kan ta ett snabblån utan UC, då det finns andra kreditupplysningsbolag att använda sig av.

Att tänka på innan man ansöker om snabblån

Ett ta ett lån snabbt kan vara lockande när du känner att du behöver fylla på kassan snarast möjligt. Kanske har du stött på problem på en resa som gör att du behöver ett tillskott i kassan, eller så behöver bilen tas till verkstaden. Även om du är angelägen om att låna pengar snabbt utan UC är det dock alltid värt att tänka en extra gång innan du bestämmer dig för att ta ett snabblån. Denna låneform behöver inte vara dålig, men i vissa fall kan det bli en ytterligare belastning för dig som redan har en ansträngd ekonomi. Det kan dock vara ett bra alternativ för dig som behöver fylla på bankkontot snabbt och som vet att du kommer att kunna återbetala lånet inom avtalad tid.

Du bör undvika långivare som erbjuder kredit helt utan kreditprövning. Detta tyder nämligen på oseriös verksamhet då det sedan 2018 är olagligt att bevilja lån utan att först göra en kreditprövning. Förutom detta är det ett tydligt tecken på att långivaren inte bryr sig om att kunden riskerar att försättas i livslång skuld.

Du bör inte söka snabblån om du:

 • Planerar att använda pengarna till spel eller liknande
 • Är osäker på om du kommer kunna betala av ditt lån tillräckligt snabbt
 • Ansöker om snabblån för att betala av andra skulder

Snabblån kan däremot vara ett bra alternativ om du:

 • Behöver låna pengar snabbt utan UC
 • Behöver låna en mindre summa
 • Vet att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån snabbt

Har låg kreditvärdighet och därmed har svårt att få lån hos traditionella långivare. Kanske har du en betalningsanmärkning på grund av att du någon gång missat att betala en faktura. Låneformen snabblån innebär ofta just att du kan ta ett lån trots betalningsanmärkning.

Ansök om lån hos Brixo – gratis ansökan

Brixo är en välrenommerad och licensierad svensk långivare med hög soliditet. Vi erbjuder flexibla kontokrediter med trygga villkor och återbetalningsalternativ anpassade efter dina förutsättningar. Hos oss kan du låna från 3 000 upp till 30 000 kr utan kreditupplysning hos UC. Din ansökan om kredit fylls i snabbt och smidigt och är givetvis helt gratis. När vi kontrollerat om du uppfyller våra krav får du besked via e-post – ofta inom 24 timmar under helgfria vardagar. Du signerar din ansökan med hjälp av BankID.

Ansök nu

Så fungerar våra kontokrediter

Hur fungerar då Brixos kontokrediter? Enkelt förklarat kan man säga att våra kontokreditlösningar fungerar ungefär som ett kreditkort fast på nätet. När du blir beviljad ett kreditbelopp finns pengarna tillgängliga när du behöver dem. Du kan när du vill göra kostnadsfria uttag till ditt bankkonto. Du behöver alltså inte – till skillnad från ett vanligt lån – ta ut hela lånebeloppet på en gång. Du kan göra hur många uttag du vill, vilket du enkelt gör via Mina Sidor på vår hemsida.

Fördelen med en kontokredit är att du endast använder de pengar du faktiskt behöver för stunden – resten kan ligga kvar på din kontokredit. Väljer du till exempel att enbart göra ett uttag på 1000 kr betalar du enbart ränta för dessa 1000 kr, och inte hela din beviljade kontokredit. Detta på grund av att vi först då klassar det som ett lån. Om du nyttjat hela beloppet på din kredit kan du inte göra fler uttag. Vid behov kan du då ansöka utökning av ditt lån efter två månader om så önskas under förutsättningen att du följt din återbetalningsplan för din befintliga kredit.

Våra grundkrav för att bli beviljad kontokredit

För att bli du ska kunna låna pengar hos oss på Brixo behöver du uppfylla följande:

 • Du har fyllt 18 år
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du har ett bankkonto i ditt namn
 • Du kan legitimera dig med BankID
 • Du har en inkomst på minimum 150 000 kronor per år
 • Du saknar skulder hos Kronofogden

Flexibla återbetalningslösningar

Vi har full förståelse för att det kan skilja sig åt hur snabbt det är möjligt för olika kunder att betala tillbaka sina lån. Därför erbjuder vi flexibla återbetalningslösningar där du har möjlighet att påverka i vilken takt du vill återbetala lånet.

Du kan välja att betala ett lägre belopp varje månad, eller så betalar du tillbaka hela lånet som en klumpsumma. För att minska dina räntekostnader kan du dessutom göra inbetalningar på din kontokredit när du vill.

Har du frågor? Kontakta oss på Brixo!

Vill du veta mer om Brixo eller har du frågor om hur processen ser ut när du lånar pengar hos oss? Du är alltid varmt välkommen att höra av dig och ställa dina frågor direkt till vår kunniga personal. Vi finns tillgängliga via mejl och telefon – välj det alternativ som passar dig bäst! På vår hemsida kan du även hitta svar på vanliga frågor vi ofta får.