Låna 20 000 kr

Låna 20 000 kr till villkor som passar dig

Låna 20 000 kr till förmånliga villkor, helt utan säkerhet och utan att riskera din UC-score. Vi på Brixo erbjuder en flexibel kreditlina, där du får tillgång till 20 000 kronor men bara betalar ränta för det belopp du spenderat.

 • Låna upp till 20 000 kr utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Ingen UC – Riskera inte din kreditvärdighet
 • Ingen uppläggningsavgift

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 20000 kr utan UC hos Brixo

Välkommen till Brixo – ett svenskt konsumentkreditinstitut som arbetar efter målsättningen att erbjuda marknadens smidigaste och tryggaste lån. Hos oss kan du låna 20000 kr utan UC i form av flexibla kontokrediter som kan fungera som en buffert när du behöver det som mest. När du väljer oss som långivare får du en kredit med trygga villkor, flexibla återbetalningsalternativ och tillgång till personlig service av våra kunniga medarbetare. Här kan du läsa mer om hur det fungerar när du lånar 20000 kr utan UC hos oss.

De flesta banker och större långivare gör sina kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC). Nackdelen med detta är att varje kreditupplysning hos UC registreras, något som kan försämra din kreditvärdighet hos UC. Om du senare i livet till exempel vill vända dig till en bank för att ta ett bolån kan du alltså ha försämrade möjligheter att få lånet beviljat.

Detta beror på att många registreringar om låneansökningar tolkas som att du kan ha problem med din ekonomi. Exakt var gränsen går för att du ska anses ha gjort många låneansökningar är svårt att säga då olika aktörer har olika riktlinjer för detta. Klart är dock att det ofta är fördelaktigt att ha så få förfrågningar som möjligt registrerat på sitt namn hos UC.

Hos oss på Brixo kan du ansöka om att låna 20000 kronor utan UC. För att undvika att din kreditvärdighet hos UC försämras gör vi istället en kreditupplysning via Bisnode, ingen UC sparas när du lånar hos oss. Nedan kan du läsa mer om hur vi använder oss av Bisnode när du gör en låneansökan hos oss.

Våra grundkrav:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
 • Du har en inkomst om minst 180 000 kronor per år.

Så använder vi oss av Bisnode

När du ansöker om att låna 20000 utan UC hos oss vänder vi oss till kreditupplysningsbolaget Bisnode för att bedöma din kreditvärdighet. Upplysningen hämtas i samband med att du gör din ansökan. Här poängsätts en rad olika parametrar som alla har en inverkan på din kreditvärdighet (det vill säga sannolikheten för att du har tillräcklig återbetalningsförmåga för att ta ett lån).

Samtliga faktorer poängsätts och sammanställs som en så kallad score, som kort och gott är en helhetsbedömning av din kreditvärdighet.

Exempel på faktorer som avgör din score är följande:

 • Ålder
 • Inkomst
 • Betalningsanmärkningar
 • Beviljade lån/krediter
 • Antal tidigare förfrågningar
 • Skuldsaldo
 • Skuldsanering
 • Näringsförbud
 • Konkurser
 • Fastighetsuppgifter

Alla dessa parametrar sammanställs, vilket betyder att en negativ faktor kan vägas upp av andra positiva faktorer som förbättrar din score. För att nämna ett exempel har du möjlighet att låna 20000 med betalningsanmärkning under förutsättningen att din kreditvärdighet bedöms som tillräcklig överlag. I de flesta fall ger inte en enskild negativ faktor avslag, men har du till exempel en aktuell skuld hos Kronofogden, saknar inkomst eller är omyndig kan vi inte bevilja din ansökan då detta är grundkrav för att få låna pengar hos Brixo.

En kreditupplysning via Bisnode registreras enbart i Bisnodes register och ligger kvar i ett års tid. Våra kreditupplysningar hos Bisnode registreras inte över huvud taget hos UC. Detta innebär i sin tur att din möjlighet att ta lån hos en bank (som med stor sannolikhet gör kreditupplysning på dig hos UC) i framtiden inte påverkas.

Så görs kreditbedömningen när du lånar 20000 utan UC

Hur görs då kreditbedömningen när du ansökt om att låna 20000 kr utan UC hos oss på Brixo? Jo, vi väger den information som inhämtats från Bisnode och de uppgifter du lämnat i din ansökan. Det är alltså din framtida betalningsförmåga som avgör om du blir beviljad en kredit hos oss. Vi gör en automatiserad så kallad Kvar att leva på-kalkyl (KALP), där vi väger din inkomst mot dina utgifter såsom hyra och andra lån. På så sätt skapar vi oss en god bild av din aktuella återbetalningsförmåga.

I enstaka fall kan vi komma att behöva kompletterande information om din ekonomiska situation för att kunna ta ett välgrundat beslut. Detta är både för din och vår skull – vi vill helt enkelt inte att du ska ta ett lån utan att behöva anstränga din månadsbudget och riskera att i värsta fall få ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Låna 20000 med betalningsanmärkning

Vill du låna 20000 kr med betalningsanmärkning? Kanske har du någon gång haft svårigheter att betala en faktura eller en parkeringsbot, vilket lett till en betalningsanmärkning som gjort det svårare för dig att få lån hos en bank eller en annan långivare. På Brixo har vi valt att se till våra kunders nuvarande ekonomi istället för att fokusera alltför mycket på tidigare händelser. Hos oss har du därför möjlighet att låna 20000 kr med betalningsanmärkning.

När du vill låna med betalningsanmärkning kan detta ha en inverkan på din kreditvärdighet, alltså den bedömning av din återbetalningsförmåga som görs med hjälp av Bisnode. När du vill låna 20000 kr med betalningsanmärkning kan detta dock, som tidigare nämnt, vägas upp av andra positiva faktorer som indikerar på att du i dagsläget har en god återbetalningsförmåga.

Låna 20000 med snabbt svar – gör din ansökan här

På vår hemsida kan du skicka in en kostnadsfri ansökan om att låna 20000 kr och få snabbt besked på om lånet blivit beviljat. Du kan ansöka alla dagar dygnet runt. Du signerar din ansökan om att låna 20000 kr med BankID.

Våra grundkrav för att låna 20000 kr

På vår hemsida kan du skicka in en kostnadsfri ansökan om att låna 20000 kr och få snabbt besked på om lånet blivit beviljat. Du kan ansöka alla dagar dygnet runt. Du signerar din ansökan om att låna 20000 kr med BankID.

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har en inkomst på minst 180 000 kr per år
 • Du saknar aktuella skulder hos Kronofogden
 • Du kan legitimera dig med BankID
 • Du har ett bankkonto i ditt namn

Processen: så går det till när du lånar 20000 hos oss

Vill du veta mer om hur processen ser ut när du gör en ansökan om att låna 20000 kr utan UC hos oss? Nedan går vi igenom processen steg för steg för att du ska veta vad du kan förvänta dig.

1. Fyll i låneansökan

Du börjar med att fylla i en smidig låneansökan här på vår hemsida. Din ansökan om att låna 20000 kr fylls i snabbt och enkelt och signeras avslutningsvis med BankID.

I ansökan fyller du i följande:

 • Att du vill låna 20000 kr
 • Ditt personnummer
 • Ditt telefonnummer
 • Din e-postadress
 • Din månadsinkomst
 • Clearing- och kontonummer
 • Din sysselsättning (t.ex. tillsvidareanställd, timanställd eller student)

Givetvis hanteras din ansökan på ett konfidentiellt sätt. När du gör en låneansökan hos oss är dina personuppgifter skyddade enligt aktuella dataskyddslagar och bestämmelser.

Du kan självklart läsa igenom våra villkor i lugn och ro innan du bestämmer dig för att göra en ansökan. Våra avtalsvillkor hittar du här.

2. En kreditprövning görs

När vi fått in din ansökan om säkerställer vi att du uppfyller Brixos grundkrav för att låna pengar. Vi inhämtar även en kreditupplysning på dig via Bisnode. Detta innebär som tidigare nämnt att du kan låna 20000 kr utan UC. Det betyder att du har möjlighet att låna 20000 kr med betalningsanmärkning, då vi gör en helhetsbedömning av din återbetalningsförmåga när du väljer oss som långivare. Detta innebär att en eller flera betalningsanmärkningar kan vägas upp av andra positiva faktorer när din kreditvärdighet bedöms.

3. Besked via e-post

När du ansöker om att låna 20000 kr får du snabbt ett besked om huruvida ditt lån blivit beviljat eller ej. Vanligen återkommer vi med besked inom 24 timmar under helgfria vardagar. Så snart din ansökan behandlats meddelar vi dig om detta via e-post. Om din ansökan godkänts bifogas dessutom kredituppgifter där lånebelopp, återbetalningstid, månadskostnad samt avtalsvillkor är inkluderat.

4. Utbetalning och uttag

Utbetalning av ditt initiala uttag sker samma dag som din kredit beviljats av oss på Brixo. Vanligen har du pengarna på ditt bankkonto inom 1–2 dagar efter utbetalning.

Hela det beviljade kreditbeloppet behöver inte utnyttjas på en och samma gång (även om det så klart går). Du kan med andra ord göra kostnadsfria uttag på valfritt belopp vid flera olika tillfällen.

5. Återbetalning

När man exempelvis lånar 20000 kr varierar det hur snabbt olika kunder kan återbetala lånet. Vi vet att allas ekonomiska förutsättningar inte ser likadana ut. Därför erbjuder vi flexibla återbetalningslösningar där du har möjlighet att påverka i vilken takt du vill återbetala ditt lån. Du får en fast månadskostnad inklusive avgifter och ränta som förblir densamma under löptidens gång.

Om du vill betala in hela krediten i förtid kan du göra detta när du vill helt utan extra kostnad. Värt att veta är även att du enbart betalar ränta för den delen av ditt kreditutrymme som överförts till ditt konto. Du betalar alltså inte ränta på det totala kreditbeloppet.

Brixo – det trygga valet när du behöver låna 20 000 utan UC

Brixo är en välrenommerad och licensierad svensk långivare med hög soliditet. Sedan vi grundades 2014 har vi arbetat efter målsättningen att kunna erbjuda våra kunder en smidig kontokreditlösning med trygga villkor och tillgång till våra kunniga kundservicemedarbetare.

Att ta ett lån kan vara en tillfällig räddning när du behöver täcka upp för en oförutsedd händelse. Vi vill finnas här för dig när du behöver det som mest genom att erbjuda flexibla kontokrediter. Hos oss får du en användarvänlig process från början till slut. Efter att du fyllt i vårt smidiga ansökningsformulär om att låna 20 000 kr får du snabbt besked från oss där du tydligt ser om din ansökan blivit beviljad. Om du blivit beviljad kredit betalas beloppet ut samma dag. Du kan sedan göra kostnadsfria uttag via din kontokredit på Mina Sidor, där du dessutom enkelt kan få en överblick över dina fakturor samt din betalningshistorik.

Återbetalning på dina villkor

När du väljer att låna 20 000 utan UC hos oss på Brixo kan du återbetala ditt lån på ett sätt som passar dig och dina ekonomiska förutsättningar. Med våra flexibla återbetalningslösningar kan du till exempel välja att dela upp betalningen med ett lägre belopp varje månad. Du behöver endast betala 5 % av utestående kredit (dock lägst 500 kr), men givetvis kan du välja att betala tillbaka ditt lån i en snabbare takt om så önskas. Du som vill minska din månadskostnad kan göra extrainbetalningar på din kontokredit. På så sätt minskar du den totala skulden som räntan betalas på.

Föredrar du att förtidslösa ditt lån genom att betala in hela ditt lånebelopp på en gång? Det kan du givetvis göra närhelst du önskar utan extra kostnad. Vi hjälper dig att räkna ut beloppet som ska återbetalas.

Du betalar enbart för det belopp du överfört, eftersom det först då räknas som ett lån. Om du till exempel bara har överfört 5000 kr av din kontokredit på 20 000 kr betalar du alltså endast ränta på de 5000 kronorna. Detta innebär att du har möjlighet att påverka dina månadskostnader för ditt lån hos oss.

Viktigt att tänka på innan du lånar 20 000 kr

Att leva på krediter är givetvis ingenting att sträva efter, men när en större oförutsedd utgift som du inte räknat med dyker upp kan det i vissa fall vara en lösning. Det finns dock ett antal saker du bör tänka på innan du bestämmer dig för att ta ett lån.

Innan du lånar 20 000 kr bör du så klart känna att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i den takt som avtalats. Fundera över din nuvarande ekonomiska situation. Har du koll på hur den närmsta tidens inkomster och utgifter kan komma att påverka din återbetalningsförmåga?

Det ligger givetvis i vårt intresse att du ska vara kapabel att betala tillbaka krediten inom överenskommen löptid. Vi vill inte heller att du ska riskera att anstränga din ekonomi när du väljer att låna 20 000 kronor hos oss. Innan du bestämmer dig för att låna pengar rekommenderar vi därför att du räknar på din månadsbudget för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Undrar du något? Välkommen att höra av dig!

Vill du veta mer om Brixo eller vad det innebär att låna 20 000 kr utan UC hos oss? Tveka då inte att höra av dig till oss – vi är alltid redo att besvara alla frågor och funderingar du kan tänkas ha. Du kan nå oss via telefon alternativt via e-post – välj det alternativ som passar dig bäst. Du kan även hitta svar på vanliga frågor vi ofta får från våra kunder på vår hemsida.

Vanliga frågor om att låna 20 000 kr

Kan jag låna 20 000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt. Idag finns många långivare som erbjuder den möjligheten. Kraven för lån på 20 000 kr eller mindre är generellt inte lika hårda som för lån på större belopp. Hos oss på Brixo är det möjligt att låna 20 000 kr trots betalningsanmärkningar, förutsatt att din ekonomi är ordnad i övrigt och att du har förutsättningar att betala tillbaka lånet. Vi ser till din framtida betalningsförmåga i första hand, så tidigare misstag behöver inte vara ett hinder för att få ett lån.

Hur snabbt betalas lånet på 20 000 kronor ut?

Vi på Brixo erbjuder utbetalning under samma dag som din ansökan godkänns. Det är möjligt att få lånet utbetalt redan samma dag som du skickat in din ansökan, men räkna med 24 timmar för säkerhets skull. Allt det här är under förutsättning att du ansöker och blir godkänd på kontorstid under en vardag. Vi rekommenderar dock inte att du söker lån enbart på grundval av hur snabbt det kan betalas ut. Gå alltid igenom lånevillkoren innan du ansöker och säkerställ att lånet ifråga passar dig och dina förutsättningar.

Vilken typ av lån erbjuder Brixo?

Vi på Brixo erbjuder en kontokredit med flexibla återbetalningsvillkor. Du ansöker enkelt om krediten här på vår webbplats. I samband med ansökningen väljer du en kreditgräns, från 3 000 kronor upp till 50 000 kr (eller 20 000 kr om du önskar det) och hur stor belopp du vill ha vid din första utbetalning.

När krediten väl är beviljad kan du göra uttag i intervall om 500 kronor. Fördelen med en kontokredit är att du endast betalar ränta för det belopp du utnyttjat. Om du har en kreditgräns på 20 000 kronor men bara tagit ut 4 000 kr, betalar du alltså bara ränta för de 4 000 kronorna. Något som innebär att en kontokredit är en mer flexibel låneform än vanliga privatlån. De kan därmed vara ett fördelaktigt val om du inte vet hur mycket pengar du behöver eller bara vill ha en buffert för oväntade utgifter längre fram.

Kan jag låna 20 000 kr utan UC?

Ja, vid lån på förhållandevis små belopp som 20 000 kronor är det ofta möjligt att låna utan att en förfrågan hos UC registreras. Hos oss på Brixo kan du låna 20 000 kr utan att någon notering sparas. Vi hämtar nämligen våra kreditupplysningar hos Bisnode. Något som innebär att du slipper belasta din kreditvärdighet hos UC.

Vad är kraven för att låna 20 000 kr?

Hos oss på Brixo är kraven för att låna 20 000 kr att du är 18 år gammal vid ansökningstillfället och att du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Du ska också vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och tillgång till BankID (krävs för att identifiera dig och signera din ansökan).

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem, så länge du har en stabil ekonomi i övrigt och förmåga att betala tillbaka lånet. Däremot kan vi inte erbjuda dig ett lån om du har skulder hos Kronofogden. Gamla skulder behöver inte vara ett hinder, men de ska helst vara helt återbetalda sedan minst sex månader.