Om Brixo

Brixo AB (org.nr 556978–9273) är ett svenskt konsumentkreditinstitut som grundades 2014. Bolaget har tillstånd från Finansinspektionen för sin verksamhet och står också under Finansinspektionens tillsyn. Brixo har hög soliditet och svenska ägare.

Erbjudande

Brixo erbjuder lån till svenska privatpersoner på mellan 5 000 kronor till 30 000 kronor utan krav på borgen, pant eller liknande säkerhet. Lånet betalas tillbaka med en fast månadskostnad under 12 till 48 månader och inga andra avgifter tillkommer.

Låna pengar enklare

Det ska vara enkelt att låna hos Brixo. Det innebär inledningsvis att det är enkelt att få information om våra lån och hitta det lån som passar just dig bäst. På Brixos hemsida finns en låneräknare där du kan prova dig fram till det lån som passar för just din situation. Här redovisas tydligt och enkelt månadskostnad och effektiv ränta. Om du väljer att gå vidare och ansöka om ett lån gör du också det på vår hemsida. Genom ansökningsformuläret som enkelt fylls i på hemsidan inhämtar vi uppgifter som kan ligga till grund för en kreditprövning och identitetskontroll. Normalt kan också utbetalning av pengarna ske redan samma dag.

Låna pålitligt

Man kan lita på Brixo. Vi ger snabba och tydliga besked. Räntan och månadskostnaden för varje lån är alltid densamma oavsett vem kunden som lånar är. Kan ett lån inte beviljas förklarar vi alltid varför. Efter att ditt lån har betalats ut skickas en avi som på ett tydligt sätt förklarar hur återbetalning görs via bankgiro och tydligt specificerar kostnaden för ditt lån. Brixo har inga dolda avgifter. Vi hanterar din ansökan på ett konfidentiellt och säkert sätt och inhämtar våra kreditupplysningar från UC. Vår kundservice är tillgänglig på telefon på vardagar klockan 09-12 och kan när som helst kontaktas via e-post.

Genom att du som kund själv kan välja belopp och återbetalningstid behöver du inte låna mer än du behöver och du kan alltid välja att betala tillbaka lånet i förtid. Du betalar då bara ränta för den tid du faktiskt har haft lånet.

Vem kan låna?

Grundkraven för att kunna bli beviljad lån är att du är minst 18 år gammal, bosatt och folkbokförd i Sverige, har en inkomst som överstiger 150 000 kronor per år och inte har skulder hos Kronofogden. Vi gör alltid en kreditbedömning som baseras på dina uppgifter och en kreditupplysning från UC. Det är din återbetalningsförmåga som avgör om vi kommer kunna bevilja dig ett lån. Vi lånar bara ut pengar till kunder som bedöms kunna betala tillbaka. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder för att få lån hos oss eftersom vi är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din historik.

Tillstånd och tillsyn

Brixo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och står under Finansinspektionens tillsyn. Vi gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed.

Läs mer på följande länkar:

Vanliga frågor och svar 
Våra priser