Låna 10 000 kr

Låna 10 000 kr utan UC med Brixos smidiga kontokredit. När du lånar 10 000 kronor av oss krävs ingen säkerhet och tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem. Kontokredit fungerar i princip som kortlöst kreditkort. Du betalar bara ränta för de pengar du plockat ut från krediten och har möjlighet att utöka beloppet.

  • Låna upp till 10 000 kr utan säkerhet
  • Utbetalning samma dag
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Vi tar ingen UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 10 000 kr hos Brixo

Att leva på krediter är förstås ingen god vana, men hur väl man än planerat sin månadsbudget finns alltid en risk för oväntade utgifter som gör hål i kassan. Kanske blev semesterresan dyrare än planerat eller kanske gick bilen sönder och kräver dyra reparationer. Ibland är det inte möjligt att vänta tills man tjänat ihop den nödvändiga summan för att påbörja ett projekt. Oavsett vad anledningen är kan en småkredit vara ett smidigt sätt att fylla på kassan. Att låna 10 000 kronor gör att man lugnt kan invänta nästa löneutbetalning och samtidigt lösa akuta vardagsproblem. Hos Brixo kan du ansöka snabbt och enkelt om att låna 10 000 kronor.

Låna 10 000 kr genom kontokredit

Hos Brixo har du möjlighet att ansöka om att låna 10 000 kronor i form av en flexibel kontokredit, vilket blir en buffert för dig att använda till oväntade utgifter vid det tillfälle du önskar. När du skickat in din ansökan påbörjar vi en kreditprövning och inhämtar en kreditupplysning från kreditupplysningsföretaget Bisnode. Ingen förfrågan eller rapportering görs till UC. Vad som avgör om din ansökan om 10 000 kr blir godkänd eller inte är din framtida betalningsförmåga och det är därmed acceptabelt att ha historiska betalningsanmärkningar. Om ansökan blir godkänd betalas pengarna ut samma dag som krediten beviljas, nu kan du även välja Swish som utbetalningsmetod.. Uttag görs kostnadsfritt och du kan när som helst betala in hela krediten utan extra kostnad.

Grundkrav för att låna 10 000 kr:
  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
  • Du har en inkomst om minst 180 000 kronor per år.
En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Vanliga anledningar till att låna 10 000 kronor

Ibland kan oväntade utgifter uppstå vid tillfällen när du står utan pengar och inte har möjlighet att betala. Det kan vara skönt att veta att man inte behöver ta ett onödigt stort lån och att man inte heller behöver genomgå komplicerade låneansökningsprocesser för att låna pengar när budgeten spruckit. I många situationer kan räddningen vara att snabbt låna 10 000 kronor för att kunna betala räkningar eller täcka upp för oförutsedda expenser.

Kanske har din mobiltelefon gått sönder och du behöver låna 10 000 för att ha råd att köpa en ny, kanhända har du nyligen skrivit på ett nytt hyreskontrakt och behöver låna pengar för att betala en deposition till din nya hyresvärd. 10 000 kan användas för att täcka reparationskostnader eller för att ha råd att åka på en efterlängtad semester, men oavsett vad du vill använda pengarna till är 10 000 kronor ett belopp som kan lösa många ekonomiska situationer. Att ha en buffert är en extra trygghet i tuffa tider men kan även vara tillskottet som möjliggör att kunna göra något extra roligt i vardagen. Men om du inte har någon egen buffert? Då är du välkommen att ansöka om Brixos kontokredit för att låna 10 000 kronor.

Snabblån på 10 000 kr

Begreppet snabblån innebär att man kan ansöka om lånet direkt på nätet eller ibland via mobilen. Ibland används termen sms-lån synonymt med snabblån, även i de fall då långivaren inte erbjuder sms-tjänster längre. Utbetalningen sker oftast mycket snabbt jämfört med traditionella privatlån hos banken, som kan ha förhållandevis långa handläggningstider. Ansöker du om att låna 10 000 kr hos Brixo betalas pengarna ut samma dag som kontokrediten blivit beviljad.

Du ansöker enkelt och smidigt på vår hemsida, som accepterar ansökningar oavsett tid på dygnet. Du legitimerar dig med e-legitimation. Hos Brixo kan du låna maximalt 50 000 kronor, och kan även utöka befintlig kredit upp till maximalt 50 000 kr förutsatt att du följt återbetalningsplanen för den befintliga krediten. Inga dolda avgifter förekommer när du lånar 10 000 kronor av oss och du betalar endast ränta på det belopp du använder.

Låna 10 000 trots svag kreditvärdighet

När du ansöker om ett lån hos oss gör vi alltid en kreditprövning för att kontrollera din betalningsförmåga. Hos vissa långivare är det inte möjligt att låna om du svag kreditvärdighet på grund av anmärkningar, det blir blankt nej. Så är det inte hos oss. Vi gör en helhetsbedömning och ser framförallt till din nuvarande betalningsförmåga, då behöver tidigare anmärkningar inte vara ett problem. Hos Brixo kan du låna 10 000 kr och det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar. Att du tidigare har haft svårigheter att betala någon faktura och därmed fått en anmärkning hos Kronofogden ska inte behöva hindra dig från att kunna låna pengar igen. Eftersom inte alla långivare bedömer på exakt samma sätt är det möjligt att få avslag på ansökan hos en långivare medan en annan beviljar lån trots betalningsanmärkningar, som vi på Brixo.

När vi mottar en ansökan om att låna 10000 kr och en kreditprövning ska genomföras för att besluta om en kredit kan beviljas eller inte, tas många olika parametrar med i bedömningen. Betalningsanmärkningar kan vägas upp av andra positiva faktorer, och behöver därför inte vara en anledning till att få avslag på sin ansökan. Vi ser nämligen inte enbart till specifika faktorer utan gör en helhetsbedömning av all den information som inhämtats om den sökande. Vid kredithandläggning av din låneansökan om 10 000 kr lägger Brixo större fokus vid att bedöma din framtida betalningsförmåga i stället för att fokusera för mycket på tidigare händelser i din ekonomi. Därför är även du med anmärkningar välkommen med din ansökan.

Låna 10000 kr utan UC

När du ansöker om en kredit på 10000 kr vänder vi oss till kreditupplysningsbolaget Bisnode för att ta en kreditupplysning om dig som låntagare. Vi kan därmed kontrollera bl.a. inkomst, räntekostnader, betalningsanmärkningar och fastighetsinnehav. Innan ett lån slutligen beviljas kontrollerar vi med Bisnode vilka tidigare krediter du har liksom hur många gånger kreditupplysningar har hämtats hos Bisnode.

Din ansökan om att låna 10000 kr hos oss på Brixo leder därmed inte till en registrering hos UC, vilket skiljer sig från de flesta större banker och långivare som vanligen vänder sig till UC för att hämta kreditupplysningar. Hos många kreditgivare kan det vara svårt att bli beviljad lån om du har många kreditupplysningar och förfrågningar gjorda på dig hos UC, och det kan därför vara bättre för din framtid att låna utan UC.

Hos Brixo kan du låna 10 000 kronor utan att din kreditvärdighet hos UC försämras. Vänder du dig i framtiden till en långivare som använder sig av UC, kommer inte tidigare kreditupplysningar hos Bisnode att påverka din kreditvärdighet.

Har du tidigare haft många UC-förfrågningar kommer det inte heller att påverka vår bedömning av din kreditvärdighet i samband med en låneansökan. Sammanfattningsvis är det alltså möjligt att låna 10000 kr utan UC hos Brixo.

Låna 10 000 kr utan säkerhet

Hos Brixo kan man låna 10 000 kr utan säkerhet. Vi kräver ingen pant eller annan säkerhet för några av våra lån. Det är din återbetalningsförmåga som utgör vår säkerhet och vi tycker det ska vara enkelt att ansöka om lån utan onödigt administrativt krångel.

Välkommen att ansöka om att låna 10 000 kr utan säkerhet.

Vanliga frågor om att låna 10 000 kr

När betalas lånet på 10 000 kronor ut?

Det beror på när du ansöker. Vi erbjuder utbetalning samma dag som din ansökan erkänns. Detta under förutsättning att du ansöker på en vardag och under kontorstid. Om ansökan görs under en kväll eller en helg tar det lite längre tid. Ansöker du om att låna 10000 kr på en fredag kväll eller lördag kan lånet som tidigaste betalas ut följande måndag exempelvis. När din kredit väl är beviljad går det snabbare att göra ytterligare uttag eftersom vi då inte behöver göra någon ny kreditprövning och genomgång av din ansökan.

Går det att låna 10 000 kronor utan UC-förfrågan?

Ja, det är ganska vanligt att långivare som erbjuder lån på 10 000 kronor erbjuder möjligheten att slippa en notering hos UC. Vi på Brixo använder oss inte av Upplysningscentralen utan hämtar istället våra upplysningar från konkurrenten Bisnode. Det registreras därför ingen förfrågan hos UC när ansöker om lån hos oss, oavsett om du behöver låna 10 000 kr eller 50 000 kronor.

Kan jag låna 10 000 kronor med betalningsanmärkning?

Ja, det är fullt möjligt. Idag finns ett flertal långivare som erbjuder lån på belopp som 10 000 kronor trots att den ansöker har en eller flera anmärkningar. Hos oss på Brixo är inte betalningsanmärkning i sig inte ett hinder för att låna pengar. Du behöver däremot ha rimliga förutsättningar att betala tillbaka pengarna för att komma ifråga för ett lån hos oss. Något som betyder att du behöver ha en dokumenterad inkomst (minst 180 000 kronor per år) och du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Vad krävs för att låna 10 000 kronor?

Våra grundkrav för att erbjuda dig ett lån på 10 000 kronor (eller något annat belopp) är att du är minst 18 år vid ansökningstillfället och du har en årsinkomst på minst 180 000 kr. Du ska även ha ett svensk bankkonto och kunna signera din ansökan med BankID. Det är inte möjligt att låna hos oss om du har skulder hos Kronofogden.

Vad blir räntan när jag lånar 10 000 kr?

vad räntan blir när du lånar 10 000 kr (eller något annat belopp) beror på flera faktorer. Till att börja med hänger det på vilken långivare du ansöker om lånet hos. Många långivare tillämpar individuell räntesättning. Något som innebär att det är din privatekonomi och kredithistorik som ligger till grund för räntesättningen.

Har du god kreditvärdighet, t.ex. genom en fast anställning, god inkomst och en problemfri kredithistorik har du goda möjligheter att få en bra ränta. Om du däremot har lägre kreditvärdighet (exempelvis på grund av betalningsanmärkningar) är det stor risk att du kommer få en högre ränta hos en sådan långivare. Kruxet är också att du aldrig kan veta vilken ränta du får i förväg när du ansöker hos en långivare som tillämpar den här modellen, eftersom räntesättningen görs efter kreditprövning.

Hos oss på Brixo är det enklare. Vi tillämpar en fast ränta för alla som kvalificerar sig på lånet på 25,95% (Den effektiva räntan blir då 33,1 % vid exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.). Vi tycker att det här är en mer förutsägbar och rättvis modell som dessutom gör det lättare för dig som kund att planera din ekonomi på längre sikt.