Mobillån

Brixos mobillån är en flexibel kontokredit utan avgifter. Ansök om en kreditgräns på upp till 50 000 kr och betala endast ränta på nyttjad kredit. Välj smidig utbetalning via Swish eller traditionell banköverföring. Välkommen med din ansökan!

 • Mobillån upp till 50 000 kr
 • Snabb ansökan – besked inom 24 h
 • Endast ränta på nyttjad kredit
 • Ingen kreditupplysning hos UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Mobillån

Brixos mobillån är en flexibel kontokredit utan avgifter. Ansök om en kreditgräns på upp till 50 000 kr och betala endast ränta på nyttjad kredit. Välj smidig utbetalning via Swish eller traditionell banköverföring. Välkommen med din ansökan!

 • Mobillån upp till 50 000 kr
 • Snabb ansökan – besked inom 24 h
 • Endast ränta på nyttjad kredit
 • Ingen kreditupplysning hos UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Mobillån hos Brixo

Ett mobillån behöver nödvändigtvis inte vara ett SMS-lån. Brixo erbjuder en flexibel kontokredit för den som behöver låna pengar via mobilen.

Ansökan tar bara några minuter och du får besked inom 24 timmar. Lånet betalas ut samma dag som det beviljas och du kan välja smidig utbetalning via Swish.

Vi fokuserar på din nuvarande betalningsförmåga och mindre på tidigare misstag. Därför är det möjligt att låna trots betalningsanmärkningar.

I samband med ansökan slipper du även en kreditupplysning hos UC. Vår kreditupplysning hämtas istället hos Dun & Bradstreet (Bisnode).

 

mockup mobillån hos brixo

 

Brixos mobillån

 • Flexibel kontokredit upp till 50 000 kr
 • Betala endast ränta på nyttjad kredit
 • Inga avgifter
 • Låna utan UC
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Smidig utbetalning via Swish

Vi erbjuder samma transparenta villkor för alla, oavsett förutsättningar. Välkommen med din ansökan!

 

Ansök nu

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Vad är mobillån?

När man hör ordet mobillån är det lätt att tänka på SMS-lån, men mobillån är en bredare term än så. Ett mobillån är helt enkelt ett lån som man kan ansöka om och få beviljat via mobilen.

Mobillån är lån utan säkerhet, som erbjuder mindre belopp än traditionella privatlån och är utformade för att vara smidiga och snabba att ansöka. Det gör dem till ett alternativ för personer som behöver låna pengar för att hantera oväntade utgifter i vardagen.

 

Hur fungerar mobillån?

Processen för att ansöka om ett mobillån är enkel och kan sammanfattas i några steg:

1. Ansökan:
Du ansöker om lånet via långivarens webbplats eller app.

2. Identifikation:
För att verifiera din identitet använder långivaren oftast BankID.

3. Kreditprövning:
Långivaren gör en kreditprövning för att bedöma din betalningsförmåga. En kreditupplysning inhämtas via exempelvis UC, Creditsafe eller Dun & Bradstreet. Hos Brixo lånar du utan UC.

4. Beviljande:
Om din ansökan godkänns, betalas pengarna ofta ut samma dag som beviljande.

5. Återbetalning:
Du betalar tillbaka lånet inom den avtalade tiden, inklusive ränta och eventuella avgifter. Hos Brixo betalar du endast ränta på nyttjat belopp, inga avgifter tillkommer.

 

Fördelar: Mobillån

1. Flexibilitet:
Mobillån erbjuder möjligheten att hantera oväntade utgifter på ett smidigt sätt. Med Brixos kontokredit kan man använda lånet som en ekonomisk buffert vid behov.

2. Snabb ansökningsprocess:
Ansökningsprocessen tar bara några minuter. Signera digitalt med BankID och få besked på din ansökan inom 24 timmar.

3. Tillgänglighet:
Du behöver inte binda upp något som säkerhet och du kan även låna trots tidigare betalningsanmärkningar.

 

Nackdelar: Mobillån

1. Högre ränta:
En av de största nackdelarna med mobillån är den höga räntan. För att kompensera för den ökade risken som långivaren tar genom att låna ut till personer som kanske inte har en fläckfri kredithistorik, kan den effektiva räntan vara mycket högre än för traditionella privatlån med säkerhet.

2. Begränsat lånebelopp:
Om man behöver finansiera större inköp kan mobillån i vissa fall inte räcka hela vägen. Däremot kan man finansiera delar med ett mobillån och resterande med sitt sparande.

3. Risk för skuldfällor:
På grund av den smidiga tillgängligheten finns det en risk att hamna i en skuldfälla om man tar flera mobillån eller inte kan betala tillbaka i tid. Det är väldigt viktigt att låna ansvarsfullt och aldrig mer än man klarar av att betala tillbaka.

 

Krav för att ansöka om mobillån

De exakta kraven varierar beroende på långivare, för att kunna låna hos oss på Brixo behöver du uppfylla nedan:

 • Du är över 18 år
 • Årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Svenskt bankkonto och BankID
 • Inga aktuella skulder hos Kronofogden (anmärkning är ok)

 

Vad ska man tänka på?

Ränta och avgifter

Mobillån har ofta högre ränta jämfört med traditionella privatlån. Förutom räntan kan det tillkomma andra avgifter som uppläggningsavgifter och administrativa avgifter. Det är viktigt att läsa igenom lånevillkoren noggrant och förstå den totala kostnaden för lånet.

På Brixo har vi en transparent ränta som är samma för alla, oavsett förutsättningar. Inga övriga avgifter tillkommer.

Återbetalningstid

Återbetalningstiden för mobillån kan vara kortare än ett traditionellt privatlån. Det är viktigt att vara säker på att du kan betala tillbaka lånet inom den avtalade löptiden för att undvika extra avgifter och högre ränta.

Med en kontokredit hos Brixo behöver du endast betala 5 % av ditt skuldsaldo varje månad (lägst 500 kr). Du kan även välja att göra extraamorteringar eller återbetala hela lånet när du vill, utan extra kostnader.

Kreditvärdighet

Din kreditvärdighet påverkar inte bara chansen att få lånet beviljat utan också vilken ränta du kommer att få. En dålig kreditvärdighet kommer med andra ord att leda till en högre ränta och sämre villkor.

På Brixo erbjuder vi dock samma villkor för alla, oavsett om man har bra eller dålig kreditvärdighet.

Låna upp till 50 000 kr – utan avgifter

Letar du efter ett flexibelt mobillån? Med vår kontokredit lånar du upp till 50 000 kr, direkt från mobilen. Du betalar endast ränta för nyttjat belopp, inga övriga avgifter tillkommer. Du slipper även en notering hos UC eftersom vi använder oss av Dun & Bradstreet (Bisnode). Ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar. Smidig utbetalning via Swish!

Ansök nu

Mer om mobillån

Vad kan man göra med ett mobillån?

Möjligheterna med ett lån utan säkerhet är många, du väljer nämligen själv hur du tänker använda pengarna.

Här kommer några vanliga anledningar till varför man väljer att ta ett lån via mobilen:

 • Hantera oväntade utgifter
 • Medicinska kostnader
 • Akuta bilreparationer
 • Betala räkningar
 • Finansiera små renoveringsprojekt

 

anna mobillån 2000

 

Mobillån utan UC

Mobillån utan UC innebär att långivaren inte använder sig av Upplysningscentralen (UC) i samband med kreditprövningen. Istället för UC använder de ett annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Creditsafe eller Dun & Bradstreet (Bisnode).

Detta kan vara fördelaktigt för låntagare som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas negativt av för många förfrågningar hos UC. Eller om man vill bevara sin kreditvärdighet hos UC inför en viktig bolåneansökan eller ett större privatlån.

Hos Brixo lånar du utan UC.

 

Mobillån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning innebär att du har missat en betalning som trots flertalet påminnelser har gått vidare till Kronofogden. En betalningsanmärkning är således något som påverkar din kreditvärdighet negativt.

Att få lån via mobilen trots betalningsanmärkning kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Vi på Brixo erbjuder lån med betalningsanmärkning. Våra villkor är dessutom samma för alla, oavsett tidigare kredithistorik.

Med det sagt är det alltid klokt att jämföra olika långivare, förstå villkoren och säkerställa att man har en tydlig plan för återbetalning. Mobillån kan vara ett alternativ för att hantera tillfälliga ekonomiska behov, men det är viktigt att använda lånet ansvarsfullt för att undvika ytterligare ekonomiska problem

 

SMS-lån: En typ av mobillån

SMS-lån är en variant av mobillån där ansökan sker via SMS och man får hela lånet utbetalt som en klumpsumma. Denna lånemetod var särskilt populär innan smartphones blev vanliga.

Precis som med andra mobillån är SMS-lån smidiga och erbjuder snabba ansökningsprocesser. Dock kommer de med höga räntor, avgifter, mindre belopp och kortare löptider. Det gör SMS-lånet till en mindre fördelaktig variant, i jämförelse med exempelvis en kontokredit.

Brixos mobillån är en kontokredit med flexibiliteten att själv kunna bestämma när och hur man väljer att låna pengar. Kontokrediten har även mer hållbara löptider vilket gör det enklare att planera sin månadsbudget.

Man betalar endast ränta på beloppet man tar ut från sin kreditgräns och det tillkommer inga övriga avgifter. På så sätt kan man använda kontokrediten som en ekonomisk buffert när behovet uppstår.

 

Sammanfattning: Mobillån

Mobillån kan vara ett praktiskt verktyg för att hantera tillfälliga ekonomiska behov. Men det är viktigt att använda lånet ansvarsfullt och vara medveten om villkoren och eventuella avgifter som tillkommer.

Jämför olika långivare, läs villkoren noggrant och säkerställ att du har en tydlig plan för hur du kommer betala tillbaka lånet i tid. Kom ihåg att vårda din privatekonomi och endast låna till det som är nödvändigt.

 

Till ansökan

Vanliga frågor: Lån via mobilen

Vad är ett mobillån?

Ett mobillån är ett lån som du kan ansöka om och få beviljat via din mobiltelefon. Dessa lån är designade för att vara användarvänliga och erbjuda smidiga utbetalningar.

Vad är räntan på mobillån?

Räntan på mobillån varierar beroende på långivare och din kreditvärdighet. Men den är oftast högre än för traditionella privatlån. Detta eftersom mobillån är lån utan säkerhet och som ofta har lägre krav.

Kan jag få ett mobillån trots betalningsanmärkningar?

Ja, hos Brixo kan du ansöka om en kontokredit direkt via mobilen, trots tidigare betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan jag låna via mobilen?

Lånebeloppen varierar beroende på långivare. Hos Brixo kan du låna från 3 000 kr upp till 50 000 kr.

Hur påverkar mobillån min kreditvärdighet?

Missade eller sena återbetalningar har mest negativ påverkan på din kreditvärdighet. Om du ansöker om många lån på kort tid kan det också påverka din kreditvärdighet negativt eftersom det tas en kreditupplysning vid varje ansökan.

Olika långivare använder olika kreditupplysningsföretag, om du vill bevara din kreditvärdighet hos UC kan det därför vara klokt att se över dina alternativ noggrant.

Vad är skillnaden mellan SMS-lån och mobillån?

Termen mobillån innefattar alla typer av mindre lån utan säkerhet som kan ansökas direkt via mobilen utan att behöva skicka in fysiska blanketter eller att besöka ett kontor.

Ansökan sker helt enkelt digitalt via långivarens webbplats eller i vissa fall även app. Brixos kontokredit är därmed en flexibel form av mobillån med transparenta villkor.

SMS-lån är en tidig variant av mobillån som innebär att man skickar ett SMS och får hela beloppet utbetalt direkt. Dessa lån har oftast väldigt korta löptider, små belopp, hög ränta, onödiga avgifter och allmänt dåliga villkor.

Behöver jag någon säkerhet för att få ett mobillån?

Nej, mobillån är lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver ställa någon säkerhet eller pant för att få lånet.

Observera dock att lån utan säkerhet innebär mer risk för långivaren. Detta kompenserar långivaren genom att ta ut högre räntor än säkrade lån.