Lån utan säkerhet

Låna pengar utan säkerhet genom vår smidiga kontokredit. Hos oss på Brixo kan du låna upp till 30 000 kronor till en konkurrenskraftig ränta. Vi erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar. För oss är gamla misstag mindre viktiga, så länge din ekonomi ser bra ut idag. När du lånar hos oss behöver du inte oroa dig för din UC-score. Vi använder Bisnode, ingen notering hos UC sparas.

 • Kontokredit upp till 30 000 kr utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Vi tar ingen UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2022-09-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva räntan är 29,3 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 955 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 460 kr.

Lån utan säkerhet

Låna pengar utan säkerhet genom vår smidiga kontokredit. Hos oss på Brixo kan du låna upp till 30 000 kronor till en konkurrenskraftig ränta. Vi erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar. För oss är gamla misstag mindre viktiga, så länge din ekonomi ser bra ut idag. När du lånar hos oss behöver du inte oroa dig för din UC-score. Vi använder Bisnode, ingen notering hos UC sparas.

 • Kontokredit upp till 30 000 kr utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Vi tar ingen UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2022-09-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva räntan är 29,3 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 955 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 460 kr.

Lån utan säkerhet är idag det vanligast förekommande sättet att låna pengar för att använda till privat konsumtion, enligt Finansinspektionen är det vanligare än lån med säkerhet. Du är kanske inte helt bekant med begreppet lån utan säkerhet men har säkert hört om privatlån, snabblån eller blancolån, som alla faktiskt betyder samma sak som lån utan säkerhet. I följande avsnitt kommer det att förtydligas vad lån utan säkerhet faktiskt innebär hos Brixo.

Lån trots betalningsanmärkning utan säkerhet hos Brixo

Brixo erbjuder flexibla kontokrediter utan säkerhet trots betalningsanmärkningar. Krediter utan säkerhet skiljer sig från exempelvis bolån, där bostaden erbjuder säkerheten för att gäldenären amorterar av pengarna och kan i värsta fall utmätas om lånesumman inte återbetalas i rätt tid. Att låna pengar utan säkerhet innebär att du kan ta ett lån utan att använda bilen, bostaden eller någonting annat du äger som pant. Hos Brixo kan du ansöka om en kontokredit utan säkerhet trots betalningsanmärkningar, förutsatt att det inte finns en aktuell skuld hos Kronofogden i dagsläget. Vi ser till din framtida betalningsförmåga och hänger inte upp oss på din historik.

Vem kan få ett lån utan säkerhet?

När du lånar pengar bör du tänka efter för att se till att din ekonomi håller för att betala tillbaka lånet. För att banker och långivare ska kunna bevilja lån, vare sig det är med eller utan säkerhet, ställs ett antal grundkrav som behöver uppfyllas. Kraven finns till som en säkerhet såväl som för långivaren som för dig som ansöker om lån. Ingen av oss vill att du som låntagare ska hamna i ekonomisk knipa när du lånar pengar hos oss. Uppfyller du våra grundkrav är du varmt välkommen att ansöka om att låna pengar hos oss på Brixo. Våra grundkrav för lån utan säkerhet är som följande:

 • Du är över 18 år
 • Du har en årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Du har ingen aktuell skuld hos kronofogden
 • Du är svensk medborgare och har ett svenskt personnummer

Vad är syftet med att låna pengar utan säkerhet?

Fördelen med att låna pengar utan säkerhet är att du inte behöver välja i förväg vad du ska använda de lånade pengarna till. Till skillnad från exempelvis ett bolån eller billån där du blir bunden till att köpa just en bostad eller en bil för de lånade pengarna, kan du vid ett lån utan säkerhet använda pengarna till vad du vill.

Vanliga anledningar till att ta lån utan säkerhet

När det kommer till att låna pengar till konsumtion är det som sagt vanligare att låna pengar utan säkerhet, än vad det är att låna med säkerhet. Normalt sett utgörs lån med säkerhet av ett större belopp än lån utan säkerhet gör. Flera banker har ett minimikrav för lån med säkert, till exempel hos Swedbank där minimibeloppet för ett billån är 70 000kr. Tänk dig att din bil en dag går sönder men att du inte har råd att köpa en helt ny bil. Däremot hittar du en begagnad bil på blocket för 30 000 som du gärna vill köpa. Du behöver ta ett lån utan säkerhet för att kunna köpa bilen och lånar därför 30 000 kr av Brixo.

Som tidigare nämnt finns det inga krav på vad du måste använda pengarna till men några vanliga skäl till att låna pengar utan säkerhet kan vara:

 • Köpa en ny mobiltelefon eller dator
 • Köpa nya vitvaror
 • Renovering
 • Åka på semester

Mer om lån utan säkerhet

Exempel på lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet innebär att du inte lämnar någon pant till långivaren som säkerhet, så som bostad eller bil, för att få låna pengar. Banken eller långivaren kan därför inte överta något objekt även om du skulle bryta mot låneavtalet. För att säkra upp så gott det går, att lånet kommer att bli återbetalat, måste långivaren göra en kreditbedömning av låntagarens återbetalningsförmåga. Blancolån, privatlån och smslån är olika benämningar för lån utan säkerhet. – Du kan läsa mer om låneformer och viktiga finansiella begrepp i vår ekonomiska ordlista. Passa gärna på att ta del av Brixos ekonomiska tips där vi berättar hur du kan förbättra din ekonomi och kreditvärdighet.

Exempel på lån med säkerhet

Lån med säkerhet innebär att det finns en pant för att långivaren ska vara säker på att lånet kommer att återbetalas. Säkerhet för ett bolån är nästan alltid själva bostaden, medan ett billån oftast har bilen som säkerhet. Skulle det vara så att du inte har råd att betala tillbaka ditt bostadslån eller billån, har långivaren rätt att ta bostaden respektive bilen och sälja för att få tillbaka pengarna som har lånats ut. Det förekommer även lån där låntagaren har möjlighet att lämna aktier och värdepapper som säkerhet.

Högre ränta på lån utan säkerhet

Vi på Brixo erbjuder kontokrediter utan säkerhet. För att kompensera för avsaknaden av säkerhet tvingas långivaren ta ut en högre ränta när pengar lånas ut. De vanligaste formerna av lån utan säkerhet är privatlån och snabblån, som båda fungerar på samma sätt. Privatlånen som erbjuds av banker och andra låneinstitut har ofta lägre räntor än snabblånen, och du kan oftast låna större summor pengar. För att bevilja ett privatlån ställer kreditgivaren däremot högre krav på låntagaren.

Snabblån, eller sms-lån som de ibland kallas, har fått en del negativ uppmärksamhet i media på grund av deras höga räntor. Det är korrekt att den effektiva räntan kan vara högre än för många andra typer av lån, men räntan räknas årsvis vilket därför kan bli missvisande eftersom återbetalningstiden är kort. Uppläggnings- och aviavgifter räknas in i den effektiva räntan och utgör vid mindre lånebelopp en stor del av effektiva räntan. Den nominella räntan, alltså den ränta man verkligen betalar, behöver inte vara så hög.

När du tar ett snabblån får du från början reda på din månadskostnad för lånet, där alla avgifter ingår. Eftersom du ändå vet hur mycket lånet kostar dig i absoluta belopp är den effektiva räntan kanske inte så avgörande, jämfört med andra typer av lån. Även personer med betalningsanmärkningar, som nekas lån från många kreditinstitut, beviljas ofta denna typ av lån och kontokrediter. Den högre räntan är alltså kreditföretagets sätt att kompensera för de risker som lånen innebär för dem.

Enkelt att söka och beviljas lån utan säkerhet

Jämfört med traditionella privatlån har de snabba lånen och kontokrediterna fördelen att det är enkelt att ansöka samt att utbetalningen oftast sker nästan omgående. Hos Brixo kan du enkelt och snabbt ansöka om en kreditgräns från 3 000 till 30 000 kronor och du väljer själv hur mycket av krediten du vill utnyttja.

Utbetalningen görs vanligtvis samma dag som din kredit beviljats. Du betalar bara för den del av krediten som du väljer att utnyttja vilket gör Brixos kontokredit till ett flexibelt lån. I månadskostnaden ingår amortering på lånet, ränta och andra avgifter till exempel uppläggnings- och aviavgifter. Inga andra kostnader tillkommer, förutsatt att återbetalningen sker enligt betalningsplanen, och när löptiden går ut är lånet alltså fullständigt avbetalat. Det förekommer med andra ord inga dolda avgifter.

Kontokrediten gör att du kan låna utan säkerhet, och det krävs ingen motivering varför du behöver pengarna. Det gör det enkelt och smidigt att låna pengar till vilket ändamål du än önskar, vilket förstås kräver att du som låntagare är omdömesgill. Tänk noga efter innan du lånar så att du är säker på att du kan betala tillbaka i tid och inte riskerar att hamna i en skuldfälla.

Kreditgivaren gör alltid en kreditprövning för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga. Att vara säker på att låntagarens återbetalningsförmåga är tillräcklig god, är en trygghet för både långivare och låntagare. Vi vill att våra kontokrediter ska vara ett säkert sätt att låna pengar.