Blancolån

Brixo erbjuder blancolån upp till 100 000 kr. Tydliga villkor och samma ränta för alla. Ansök om ett privatlån utan säkerhet på 2 min och få besked inom 24 timmar – utbetalning samma dag som ansökan beviljas.

 • Låna upp till 100 000 kr utan säkerhet 
 • Blancolån med betalningsanmärkning
 • Blancolån utan UC 

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Blancolån

Brixo erbjuder blancolån upp till 100 000 kr. Tydliga villkor och samma ränta för alla. Ansök om ett privatlån utan säkerhet på 2 min och få besked inom 24 timmar – utbetalning samma dag som ansökan beviljas.

 • Låna upp till 100 000 kr utan säkerhet 
 • Blancolån med betalningsanmärkning
 • Blancolån utan UC 

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett privatlån som ges utan säkerhet, vilket innebär att låntagaren inte behöver ställa upp någon form av säkerhet för att få lånet beviljat. Detta skiljer sig från lån där låntagaren måste ställa upp någon form av säkerhet, såsom exempelvis ett bostadslån eller billån.

Ett blancolån kan användas till vilket ändamål som helst, till skillnad från exempelvis ett bolån eller ett billån som är specifika lån för att köpa bostad eller bil. Detta gör blancolån till ett flexibelt alternativ för den som vill låna pengar utan att behöva specificera ändamålet för lånet.

I den här artikeln kommer vi gå igenom allt du behöver veta om blancolån och annat som kan vara bra att tänka på, innan du ansöker om ett privatlån utan säkerhet.

 

Blancolån utan UC

 

karolina vad är blancolån

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Blancolån hos Brixo

Brixo erbjuder ett privatlån utan säkerhet för dig som vill låna upp till 100 000 kr. Tillskillnad från många andra långivare är våra räntor helt transparenta och samma för alla – oavsett kreditvärdighet.

Med andra ord så slipper du onödiga förhandlingar samtidigt som du inte behöver ansöka, bara för att kunna få ett svar på vilken ränta du kan bli erbjuden.

En annan fördel med vårt blancolån är den enkla återbetalningen. Du betalar nämligen samma belopp varje månad, det tillåter dig att budgetera och hålla koll på dina utgifter på ett smidigt sätt.

Vår ansökningsprocess är helt digital, ansök på 2 min, signera med BankID och få besked inom 24 timmar.

 

Information om Brixos blancolån:

 • Lånebelopp: 10 000 – 100 000 kr
 • Löptid: 3 – 5 år
 • Rörlig årsränta: 19,95 %
 • Uppläggningsavgift: 475 kr
 • Administrationsavgift 25 kr per månad
 • Förseningsavgift: 195 kr

Lånet har 19,95 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. Ett lån på exempelvis 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för lånet om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Läs mer om lånets egenskaper under priser och villkor.

 

Krav för att ansöka om blancolån

För att kunna ansöka om vårt privatlån utan säkerhet, behöver du uppfylla våra grundkrav:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har BankID
 • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga aktuella skulder hos Kronofogden (betalningsanmärkningar är ok)
 • Du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor

 

Ansök på 2 min

Blancolån upp till 100 000 kr

Letar du efter ett privatlån utan säkerhet? Hos oss kan du ansöka om ett blancolån utan UC. På så sätt kan du låna till det du behöver, utan att det påverkar din kreditvärdighet hos UC. Med vårt privatlån får du en tydlig avbetalningsplan och betalar samma belopp varje månad.

 

Påbörja låneansökan

 

Så kan du använda blancolån

Ett blancolån kan användas för precis det man önskar, här kommer vanliga användningsområden där lånet kan komma till nytta:

1. Renoveringar:
Du kan använda ett blancolån för att finansiera renoveringar i ditt hem, såsom köksrenoveringar, nytt golv eller andra förbättringar.

En renovering kan dels öka livskvaliteten men även vara en investering i ditt boende, vilket historiskt sett har varit en av faktorerna till värdeökningar. Läs mer om lån för renovering.

2. Kontantinsats:
Om du planerar att köpa en bostad men inte har kunnat spara till hela eller delar av kontantinsatsen, kan ett blancolån hjälpa dig med den sista pusselbiten.

3. Studier och kompetensutveckling:
Ett lån utan säkerhet kan hjälpa dig att ta nästa steg i karriären. Om du av någon anledning inte har möjlighet till CSN, så kan ett blancolån användas för att täcka studiekostnader som kursavgifter, böcker och annat under studietiden.

Genom att investera i dig själv kan du även öppna dörrar som i framtiden leder till nya möjligheter och högre inkomst.

4. Samla lån:
Om du har flera smålån med höga räntor kan ett blancolån användas för att samla dina lån, till ett enda lån med lägre ränta. Läs mer om att samla lån.

5. Större inköp:
Ett blancolån kan också användas för att finansiera större inköp, som exempelvis att köpa en ny dator, möbler eller annat som kan vara nödvändigt.

Oavsett vilken din anledning är, så är det viktigt att låna ansvarsfullt och varsamt. Se till att du har en plan för hur du ska återbetala lånet och undvik att låna mer än du har råd att betala tillbaka.

Tänk på att läsa igenom de fullständiga lånevillkoren för att få full koll på lånets egenskaper och kostnader.

 

mikael vad är blancolån

 

Fördelar med blancolån

 • Snabb ansökan
 • Flexibelt – låna till det du behöver
 • Möjlighet att låna utan säkerhet
 • Tillgängligt lån, även för dig med betalningsanmärkning
 • Låna med dålig kreditvärdighet

Det som ofta uppskattas med blancolån är den snabba ansökningsprocessen och flexibiliteten att kunna använda pengarna till vilket ändamål som helst.

Det är även smidigare att ansöka om ett blancolån än exempelvis ett bolån eller ett billån, eftersom det inte krävs någon säkerhet.

Vissa långivare erbjuder även hög tillgänglighet genom att erbjuda lån trots betalningsanmärkningar eller allmänt svag kreditvärdighet (givet att man uppfyller de grundläggande kraven).

 

Nackdelar med blancolån

 • Högre ränta
 • Eventuella tilläggsavgifter
 • Kan ha begränsade villkor, löptider etc.
 • Ränta på hela beloppet direkt

Eftersom långivaren inte har någon säkerhet för lånet, kompenserar de det med högre räntor och avgifter än på exempelvis ett bolån. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar utan säkerhet.

Det kan också finnas blancolån med begränsad flexibilitet vad gäller löptider och andra villkor, det innebär att månadsbetalningarna kan bli högre. Hos Brixo erbjuder vi dock flexibla löptider mellan 36 – 72 månader.

Tänk även på att ett blancolån är en skuld som måste betalas tillbaka, inklusive ränta och avgifter. Innan man ansöker om ett blancolån bör man därför fundera över om man verkligen har råd att betala tillbaka lånet.

Tillskillnad från exempelvis en kontokredit betalar man dessutom ränta på hela beloppet direkt, oavsett om man har nyttjat hela lånet eller inte.

 

Ansök nu

 

lisa blancolån ränta

 

Blancolån med betalningsanmärkning

Generellt sett är det svårare att hitta långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar anses nämligen som en negativ faktor i kreditbedömningen. Detta eftersom att de indikerar att låntagaren har haft svårigheter med att betala tillbaka tidigare lån eller krediter.

När man lånar av Brixo är det däremot möjligt att låna, trots att man har betalningsanmärkning. Vi gör en grundlig kreditbedömning av låntagaren och tar hänsyn till faktorer som inkomst, anställning, skuldsättning och kreditvärdighet, när vi beslutar om att bevilja ett lån eller inte.

Undersök olika långivares erbjudanden och jämför räntor och villkor för att hitta ett lån som passar just dina behov. Det kan också vara bra att förbättra sin kreditvärdighet genom att betala av tidigare skulder och undvika nya betalningsanmärkningar.

På så sätt kan man öka chanserna till att kunna ansöka om lån med bättre villkor.

 

Blancolån utan UC

Hos Brixo är det möjligt att ta blancolån utan att kreditupplysningen görs via UC (Upplysningscentralen). Det finns flera långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag, såsom Creditsafe, Dun & Bradstreet (Bisnode) eller Soliditet.

Vissa långivare använder också interna metoder för att bedöma låntagarens kreditvärdighet. UC är dock det populäraste kreditupplysningsföretaget i Sverige och många av de större långivarna förlitar sig på UC:s kreditinformation.

Brixo använder sig däremot enbart av Dun & Bradstreet (Bisnode) som kreditupplysningsleverantör och kan därför erbjuda lån utan UC.

Att ta lån utan UC kan vara fördelaktigt för personer som vill undvika att för många kreditupplysningar registreras på deras kreditupplysningsrapport. Detta kan nämligen påverka ens kreditvärdighet och göra det svårare att få lån eller krediter i framtiden.

 

Ansök utan UC

Att tänka på när man ansöker om blancolån

Här är några viktiga faktorer som kan vara relevanta att tänka på, innan man skickar iväg en ansökan:

 

Ränta och kostnader

Blancolån har vanligtvis högre ränta än exempelvis bolån, detta eftersom att det inte finns någon säkerhet för lånet. Utan säkerhet finns det en större risk för långivaren att lånet inte betalas tillbaka.

Det innebär i sin tur att långivaren kompenserar risken genom högre räntor och avgifter för låntagaren. Därför kan det vara bra att jämföra olika långivare, så att du kan hitta det bästa lånet utifrån dina förutsättningar.

 

Lånebelopp

Exakt hur mycket du kan låna varierar mellan olika långivare. För Brixo är det lägsta beloppet 10 000 kronor och det högsta 100 000 kronor.

Innan du ansöker om ett lån bör du se över dina behov och hitta ett lån som passar just dig.

 

Kreditvärdighet

Långivare bedömer låntagarens kreditvärdighet genom att begära en kreditupplysning. En låntagare med god kreditvärdighet har större chans att få ett blancolån med bättre villkor än en låntagare med sämre kreditvärdighet.

Själva kreditupplysningen sker vanligtvis via UC (Upplysningscentralen), men hos Brixo använder vi Dun & Bradstreet (Bisnode). Det innebär att du kan ansöka om ett blancolån utan UC.

Vi gör dock ingen skillnad på din kreditvärdighet utan erbjuder samma villkor till alla, oavsett förutsättningar.

 

Löptid

Olika långivare erbjuder olika löptider, i vissa fall individuellt anpassade. Tänk på att en kortare löptid innebär att månadsbetalningarna kan bli högre, men samtidigt betalas lånet tillbaka fortare.

Det är därför viktigt att tänka på hur lång tid man behöver för att kunna betala tillbaka lånet och hur mycket man har råd att betala varje månad.

Brixos privatlån har en flexibel återbetalningstid (36 – 72 månader) och kan därför vara en lämplig form av blancolån för många låntagare, oavsett förutsättnigar.

 

Jämför blancolån

När du jämför blancolån är det viktigt att granska flera aspekter för att hitta det mest fördelaktiga alternativet för dina behov. Här är några viktiga punkter att överväga:

1. Räntesats:
Jämför räntor från olika långivare för att hitta den lägsta möjliga räntan. Lägre räntor innebär lägre kostnader över tid. Här är det enklast att jämföra den effektiva räntan. Den inkluderar nämligen både räntan och eventuella avgifter.

2. Avgifter:
Se till att du tar hänsyn till eventuella avgifter och kostnader för lånet, som uppläggningsavgifter, administrationsavgifter och andra avgifter som kan påverka den totala kostnaden för lånet. Dessa är inbakade i den effektiva räntan som alltid framgår under varje räkneexempel.

3. Lånebelopp:
Kontrollera att långivaren erbjuder det belopp du behöver för att kunna finansiera dina behov.

4. Löptid:
Hur flexibla är löptiderna? Välj en löptid som passar din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Tänk på att löptiden påverkar dina fasta månadskostnader.

5. Flexibilitet:
Titta på flexibiliteten i lånet, såsom möjligheten att göra extra amorteringar utan extra kostnad, förtida återbetalning eller att ändra betalningsdatum om behovet skulle uppstå.

6. Kundservice och förtroende:
Utvärdera långivarens förtroende och kundservice genom att läsa recensioner och betyg från andra kunder. En pålitlig långivare med god kundservice kan innebära att låneupplevelsen blir mer behaglig.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du jämföra blancolån och hitta det bästa alternativet, utifrån just dina specifika behov och förutsättningar.

 

Låna upp till 100 000 kr

tim mer om blancolån

 

Mer om blancolån

Alternativ till blancolån

Innan man ansöker om ett blancolån kan det vara värt att överväga andra alternativ för att låna pengar, såsom exempelvis kontokredit, kreditkort eller att låna av familj eller vänner.

Det är också viktigt att tänka på om man verkligen behöver låna pengar eller om det finns andra sätt att lösa sin ekonomiska situation på.

Sammanfattningsvis kan blancolån vara ett alternativ för den som behöver låna pengar utan att behöva ställa upp någon säkerhet.

Det är dock viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden och tänka på ränta, kostnader, lånebelopp, kreditvärdighet, lånetid, risker och alternativ innan man tar beslutet att ansöka om ett blancolån.

 

Kreditbedömning för blancolån

När man ansöker om ett blancolån, görs en bedömning av låntagarens kreditvärdighet för att avgöra hur stor risk det är att låna ut pengarna. För att bedöma kreditvärdigheten inhämtas en kreditupplysning, ofta från UC.

Kreditvärdigheten bedöms utifrån bland annat inkomst, tidigare skulder och betalningsanmärkningar. Om låntagaren bedöms som kreditvärdig, kan långivaren erbjuda ett blancolån till låntagaren.

På Brixo är dock alla lån utan UC, vår kreditbedömning görs bland annat utifrån interna metoder men även en kreditupplysning från Dun & Bradstreet. Därmed slipper du påverka din kreditvärdighet hos UC när du lånar hos oss.

 

Blancolån är en form av privatlån

Begreppen “blancolån” och “privatlån” används ibland för att beskriva samma typ av lån, det vill säga ett lån som inte är kopplat till någon säkerhet såsom en bostad eller bil.

Blancolån är en form av privatlån och syftar på att det inte finns något specifik syfte eller ändamål för lånet, utan att låntagaren kan använda pengarna fritt.

Privatlån kan i vissa fall även innefatta lån som är riktade mot specifika ändamål, exempelvis ett renoveringslån eller körkortslån. Men i grunden är det alltså samma sak, båda är privatlån utan säkerhet.

Slutligen är det värt att notera att olika långivare kan använda termerna “blancolån” och “privatlån” på olika sätt. Därför är det viktigt att läsa igenom villkoren och jämföra olika erbjudanden, innan man tar ett beslut om att ansöka om ett lån.

 

Hur hittar man billiga blancolån?

För att hitta billiga blancolån är det viktigt att jämföra blancolån noggrant. En bra början kan vara att använda sig utav låneförmedlare och andra jämförelseverktyg.

Det kan hjälpa dig att få en översikt över marknadsmässiga räntor och villkor utifrån just dina förutsättningar.

När du jämför blancolån är det viktigt att inte bara titta på den annonserade räntan utan också ta hänsyn till andra avgifter och villkor som kan påverka den totala kostnaden för lånet, d.v.s. den effektiva räntan.

Att ha en bra kreditvärdighet underlättar också att få ett billigare blancolån, eftersom långivare ofta erbjuder bättre villkor till personer med stabil privatekonomi och låg riskprofil.

 

Är SMS-lån ett blancolån?

Ett SMS-lån är inte nödvändigtvis ett blancolån, även om det kan vara det i vissa fall. Ett SMS-lån är en typ av snabblån som ofta har högre ränta och kortare löptid än andra typer av lån.

SMS-lån kan användas till olika ändamål, men är oftast avsedda för mindre belopp och korta perioder, såsom några veckor eller månader.

Ett blancolån är däremot ett lån utan säkerhet som kan användas fritt av låntagaren och ofta har längre löptid och lägre ränta än snabblån. Blancolån kan vara avsedda för större belopp och längre perioder, och används exempelvis för att finansiera renoveringar eller andra större inköp.

Det är viktigt att notera att SMS-lån kan vara dyra och att det är lätt att hamna i skuldfällor om man inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Det är därför viktigt att noga överväga behovet av ett lån och jämföra olika långivares villkor och räntor innan man tar beslutet att ansöka om ett lån.

 

Sammanfattning: Blancolån

Blancolån är ett privatlån som inte kräver någon säkerhet. Lånet kan därmed användas fritt av låntagaren för att finansiera behov som större inköp, renoveringar etc.

Med hänsyn till att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar utan säkerhet, kompenserar de det med högre räntor och avgifter.

Räntan för privatlån utan säkerhet kan variera beroende på flera faktorer, däribland låntagarens kreditvärdighet och önskat lånebelopp.

Brixo erbjuder blancolån genom ett privatlån på upp till 100 000 kronor. Vi erbjuder samma ränta och villkor till alla, oavsett förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök om blancolån

Vanliga frågor: Blancolån

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Lånet är med andra ord inte säkrat mot någon tillgång, jämfört med exempelvis ett bostadslån där bostaden fungerar som säkerhet för lånet.

Blancolån är alltså ett lån där långivaren inte har någon tillgång att kräva tillbaka, om låntagaren mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Det innebär att lånet är mer riskfyllt för långivaren, och därför kan räntor och avgifter vara högre, jämfört med lån med säkerhet.

Vad kan man använda blancolån till?

Blancolån kan användas till precis det man själv önskar. Vanliga anledningar är exempelvis att låna till renovering, finansiera större inköp eller att samla mindre lån till ett större.

Gäller ränteavdraget även på blancolån?

Ja, ränteavdraget gäller på alla typer av lån som du betalar ränta på (förutom studielånet från CSN). Läs mer om ränteavdraget.

Kan jag låna utan UC?

Ja, idag finns flera långivare som erbjuder blancolån utan kreditupplysning hos UC. Vi på Brixo är en av dem. Vi inhämtar vår kreditupplysning från Dun & Bradstreet (Bisnode).

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om blancolån trots betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning syns i tre år. Vi på Brixo fokuserar därför mer på din nuvarande betalningsförmåga, och mindre på tidigare misstag.

Vilka lån erbjuder Brixo?  

På Brixo erbjuder vi två olika typer av lån.

Kontokredit: Låna mellan 3 000 – 50 000 kronor.
Privatlån (blancolån): Låna mellan 10 000 – 100 000 kronor.

Kostar det något att ansöka?  

Nej, att ansöka är alltid kostnadsfritt.