Kredit

Hos Brixo kan du ta en flexibel kredit på upp till 50 000 kronor. Våra krediter kan beviljas utan upplysning från UC och ansökas även av de som har betalningsanmärkningar. Vi ser till helheten.

 • Möjligt att få kredit med betalningsanmärkning
 • Kredit utan säkerhet
 • Ta en kredit utan UC och bevara din kreditvärdighet
 • Kredit utan uppläggningsavgift

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Kredit

Hos Brixo kan du ta en flexibel kredit på upp till 50 000 kronor. Våra krediter kan beviljas utan upplysning från UC och ansökas även av de som har betalningsanmärkningar. Vi ser till helheten.

 • Möjligt att få kredit med betalningsanmärkning
 • Kredit utan säkerhet
 • Ta en kredit utan UC och bevara din kreditvärdighet
 • Kredit utan uppläggningsavgift

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Kredit hos Brixo

Att ta en kredit innebär att man lånar pengar från en bank eller annan kreditgivare med förhoppningen om att betala tillbaka lånet med ränta inom en överenskommen tidsperiod. Kreditgivaren ställer som regel vissa krav såsom bland annat en god kreditvärdighet från den som tar lånet.

 

Kontokredit upp till 50 000 kr utan UC

Brixo erbjuder möjligheten till kredit genom vår kontokredit. Genom att ta en kredit hos oss kan man låna från 3 000 kronor i jämna tusental hela vägen upp till 50 000 kronor. Tidigare var vårt maximala kreditbelopp 30 000 kronor.

Vår kredit söks enkelt online med BankID och vi lämnar snabbt besked inom 24 timmar. När en kredit har beviljats betalas pengarna ut direkt och de kommer fram samma dag eller senast dagen efter.

 

Privatlån upp till 100 000 kr utan UC

Hos Brixo kan du även ansöka om privatlån från 10 000 till 100 000 kr utan UC. Hela lånet betalas ut direkt efter beviljande och du betalar sedan samma belopp varje månad. Tack vare detta får du en bra överblick och kan på ett enkelt och smidigt sätt planera din ekonomi.

 

Kreditens historia

Krediter som ekonomiskt instrument har funnits i många tusen år. Historiskt har krediter använts för att finansiera handel och affärsverksamhet. I antika samhällen som Babylonien och Egypten, lånade handelsmän pengar för att finansiera sina affärsresor och förbättra sin likviditet. I Medeltiden användes också krediter för att finansiera handel och jordbruk. Således har krediter varit en del av den mänskliga ekonomin i tusentals år. Möjligheten till finansiering genom kredit är avgörande för ett samhälles funktionssätt och för byggande av välstånd.

Krediter har funnits i Sverige under en längre tid. Historiskt har den första svenska bankverksamheten börjat under 1600-talet, och från den tiden och framåt har det funnits möjligheter att låna pengar från banker och andra kreditgivare. Således har krediter varit en del av den svenska ekonomin i minst 400 år.

 

Vad är skillnaden mellan kredit och lån?

En kredit är samma sak som ett lån. Ordet kredit är lite mer formellt än lån, men betydelsen är samma. I formella sammanhang är kredit vanligare vilket märks till exempel vid användandet av ord som kreditinstitut, kreditupplysning eller konsumentkreditlagen. Konsumentkreditinstitut är det ord som används för att beskriva det tillståndet som Brixo AB har.

Trots att det inte finns någon egentlig skillnad i betydelsen mellan kredit och lån så är det inte ovanligt att begreppen används lite olika. Till exempel är det vanligare att man säger lån för krediter som är av annuitetstyp och då benämns annuitetslån. För revolverande krediter eller kredit genom kort är det betydligt vanligare att ordet kredit används såsom i kontokredit eller kreditkort.

 

Vad skiljer en kredit från en kontokredit?

En kredit och en kontokredit är båda former av lån, men det finns viktiga skillnader mellan dem:

 1. Användning: En kredit är ett lån som vanligtvis är avsedd för större inköp eller projekt, medan en kontokredit är avsedd som en form av “reservpengar” för oförutsedda utgifter.
 2. Belopp: Krediter har vanligtvis högre beviljade belopp än kontokrediter, medan kontokrediter har vanligtvis lägre beviljade belopp. Detta är dock inte självklart då även ett liten lån på 3000 kr är en kredit.
 3. Ränta: Räntekostnaderna för en kredit är ofta lägre än för en kontokredit, eftersom krediter är avsedda för större projekt och långsiktiga inköp.
 4. Återbetalning: Krediter har vanligtvis fasta återbetalningsbelopp, medan kontokrediter ofta är mer flexibla vad gäller återbetalning.
 5. Säkerhet: Krediter kan kräva någon form av säkerhet, såsom en bostad eller bil som pant, medan kontokrediter vanligtvis inte kräver någon säkerhet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att förstå sina egna behov och budget innan man väljer en kredit eller en kontokredit, och att jämföra erbjudanden från olika långivare för att hitta det bästa alternativet.

Flexibla krediter hos Brixo

Brixo erbjuder flexibla krediter i form av en kontokredit. När man beviljats en sådan kredit så väljer man själv flexibelt hur den ska användas. Ansöker du om en kredit på 10 000 kronor kan du sedan välja att endast ta ut ett mindre belopp från början för direkt utbetalning.

Om du till exempel tar ut 4 000 kronor initialt kommer du ha 6 000 kronor kvar att ta ut vid ett senare tillfälle via Mina Sidor.

 

Vanligt handla på kredit

Det är vanligt att handla på kredit och i synnerhet att finansiera större köp på kredit. Brixo erbjuder möjligheten att ta en kredit som man får utbetald och sedan själv kan välja vad man ska använda krediten till.

 

Fördelar med att handla på kredit:
 1. Möjlighet att förvärva större kapitalvaror: Genom att ta en kredit kan man förvärva större kapitalvaror som man annars inte skulle ha råd med, som en bil eller en båt.
 2. Bättre ekonomisk flexibilitet: Krediten tillåter personer att sprida sina utgifter över en längre tidsperiod, istället för att behöva betala allt på en gång.
 3. Möjlighet till besparingar: Genom att använda en kredit för att köpa större varor kan man ibland spara pengar på grund av att man inte behöver köpa varan till ett högre pris. Inte sällan erbjuds räntefria krediter i handeln.
 4. Möjlighet att bygga upp kreditvärdighet: Om man betalar tillbaka sin kredit i tid och i fulla belopp, kan detta hjälpa till att bygga upp en god kreditvärdighet, vilket i sin tur kan underlätta framtida kreditansökningar.

Det är värt att notera att det också finns risker med att handla på kredit, såsom höga räntekostnader och möjligheten att hamna i en skuldfälla. Således är det bra att tänka igenom sina beslut och noga förstå konsekvenserna innan man tar en kredit.

 

Nackdelar med att handla på kredit:
 1. Höga räntekostnader: Krediter har vanligtvis en ränta och räntan kan variera stort mellan långivare, vilket kan leda till höga räntekostnader.
 2. Skuldsättning: Genom att ta en kredit kan man lätt hamna i en ond cirkel av skuldsättning, där man använder krediten för att betala för tidigare skulder och därmed blir tvungen att ta ytterligare krediter för att betala tillbaka de tidigare.
 3. Minskad frihet: Genom att ta en kredit blir man bunden att betala tillbaka lånet med ränta, vilket kan begränsa ens ekonomiska frihet.
 4. Pantrealisation: Om man inte kan betala tillbaka sin kredit, kan det leda till att långivaren tar den säkerhet eller pant du ställt för lånet såsom din bil eller bostad.
 5. Dålig kreditvärdighet: Om man inte betalar tillbaka sin kredit i tid och med rätt belopp, kan detta påverka ens kreditvärdighet negativt och göra det svårt att ta framtida krediter.

Kredit utan UC

När du ansöker om kredit hos Brixo tar vi en kreditupplysning från Bisnode. Vi har inget samarbete med Upplysningscentralen (UC) så du kan vara trygg med att kunna ta en kredit utan UC hos oss. För många krediter och förfrågningar hos UC kan påverka möjligheten till framtida krediter negativt så att ta kredit utan UC kan vara klokt om du i framtiden överväger ett större privatlån eller ska söka bostadslån inom kort.

 

Kredit med betalningsanmärkning

Brixos kontokrediter tillåter att man har betalningsanmärkningar när man söker kredit hos oss. Vi ser till helheten och din framtida återbetalningsförmåga och därför kan det vara möjligt att bli beviljad kredit med betalningsanmärkning. Det är bedömningen av framtiden som räknas och därför bryr vi oss mindre om historiska misstag.

 

Olika kreditbelopp hos Brixo

Brixos största kredit är på 50 000 kronor och den minsta kreditgränsen är på 3 000 kronor för våra kontokrediter. När man fått sin kreditgräns beviljad kan man utnyttja hela kreditbeloppet för uttag och utbetalning direkt eller bara en mindre del, även t ex 2 000 kr som är mindre än vår lägsta kreditgräns eller så långt som 500 kronor som är vårt minsta uttagsbelopp.

Våra kontokrediter finns i jämna tusental från 3 000 kronor till 50 000 kronor och vår allra vanligaste beviljade kredit är med en kreditgräns på 5 000 kronor.

Läs mer om krediter

På följande sidor har vi samlat mer information om olika typer av krediter:

Ansvarsfull kreditgivning – Vikten av att vara ansvarsfull som långivare och undvika att låntagare hamnar i en ohållbar situation med skuldsättning.

Konsumentkredit – En vanlig benämning för ett privatlån utan säkerhet.

Kontokredit – Ett flexibelt sätt att låna pengar.

Kreditlån – Vad är egentligen ett kreditlån och hur ansöker du om ett sådant?

Onlinekredit – Sök kredit online. Hos Brixo kan man ta en kredit på mellan 3000 kr och 50000 kr.

Kreditskydd – Kreditskydd är en försäkring som skyddar dig vid sjukdom eller inkomstbortfall.

Frågor om att ta kredit

Kan man få kredit med betalningsanmärkning?

Ja, vi ser till helheten och det kan därför vara möjligt att få kredit även trots betalningsanmärkningar. Det är viktigare hur din ekonomi ser ut idag än hur den såg ut igår. Har du tillräcklig återbetalningsförmåga går det att ta en kredit även med historiska anmärkningar.

Vad är skillnaden mellan lån och kredit?

Det finns ingen skillnad. Vissa säger lån och andra säger kredit. Kredit är lite mer formellt än lån. Läs mer om olika benämningar och kreditens historia längre upp på denna sida.

Brixo erbjuder lån i form av kontokredit och privatlån.

Vem kan ta en kredit hos Brixo?

För att kunna beviljas kredit hos Brixo behöver du:

 • Vara 18 år vid ansökningstillfället
 • Vara folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
 • Ha en årsinkomst på minst 180 000 kr
 • Du får inte ha aktuella skulder hos Kronofogden