Låna 50 000 kronor

Hos Brixo är det maximala beloppet man kan låna 50 000 kronor. Våra kontokrediter är flexibla och ger möjligheten att initialt endast ta ut en mindre del av vald kreditgräns upp till 50 000 kronor. Våra lån på 50 000 kr kan tas utan säkerhet med utbetalning direkt efter beviljandet.

 • Låna 50 000 kr utan UC
 • Utbetalning samma dag som lånet beviljas
 • Låna även med tidigare betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 50 000 kronor

Brixo erbjuder lån på upp till 50 000 kronor genom kontokrediter. Våra kontokrediter är flexibla och har en transparent prissättning med samma ränta för alla kunder.  Vi har inga avgifter och du betalar endast ränta på den delen av lånet som du utnyttjar.

 

Ansök enkelt online

För att ansöka om en kredit på 50 000 kronor ska du välja belopp och fylla i formuläret online. Du använder BankID för att identifiera dig och efter att ha fyllt i uppgifter om inkomst och andra lån ger vi snabbt besked inom 24 timmar och betalar ut dina pengar så snart vi beviljat lånet.

 

Ränta och kostnad för att låna 50 000 kronor

Räntan för Brixos lån på 50 000 kronor är precis som för alla våra andra kontokrediter 28,95 % (effektiv ränta 33,1 %). Det innebär en månadsränta på 2,33 % och en månadskostnad på maximalt 1 165 kr vid maximalt utnyttjande om 50 000 kr av vår kontokredit. Man betalar bara ränta för utnyttjad del och kan sänka sin räntekostnad genom extra amortering närsomhelst. Minsta månadsvisa återbetalningsbelopp är 5 % av utestående skuld.

Sammanfattning av Brixos villkor för att låna 50 000 kronor (gäller även övriga lånebelopp) i form av kontokredit:

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen avgift för outnyttjad limit
 • Ingen aviavgift eller administrationsavgift
 • Ingen årsavgift
 • Endast ränta på nyttjat belopp med en rörlig årsränta på 28,95 %

Brixos erbjuder privatlån i form av annuitetslån samt kontokrediter med en flexibel återbetalning. Väljer man kontokredit betalar man bara ränta på utnyttjat belopp.

 

Lån genom kontokredit

Brixo erbjuder lån genom kontokrediter på alla jämna tusental mellan 3 000 kronor och 50 000 kronor. Kontokrediten ger dig stor flexibilitet både i hur du får lånet utbetalt och hur du återbetalar. Du kan själv välja att hela beloppet om 50 000 kronor utbetalas direkt eller att bara ta ut en mindre del direkt. Du kan välja att göra uttag genom Mina Sidor i jämna belopp om 500 kronor.

 

Vad är fördelen med en kontokredit jämfört med ett annuitetslån?

En kontokredit och ett annuitetslån är två olika typer av lån med var sin unika fördelar och nackdelar.

Fördelen med en kontokredit är att den är mer flexibel än ett annuitetslån. Du kan använda så mycket eller så lite av krediten som du behöver, och du betalar bara ränta på det belopp du använder. Kontokrediter är också oftast enklare att få än annuitetslån, eftersom de inte kräver en lång återbetalningstid eller en fast återbetalningsplan och allt som oftast är på mindre belopp. Brixos kontokredit på 50 000 kronor tillhör de största på marknaden.

Fördelen med ett annuitetslån kan vara att det är en mer långsiktig lösning med tvingande amortering. Du har en fast återbetalningsplan, vilket innebär att du vet exakt när ditt lån ska vara betalt och du har en fast ränta under hela lånets löptid. Det kan också vara enklare att budgetera för dina återbetalningar eftersom du vet exakt vad du kommer att betala varje månad. Även om du lånar 50 000 kronor genom Brixos kontokredit är minsta återbetalningsbelopp per månad förutsägbart med 5 % av utestående skuld, men beloppet minskar då i takt med lägre utestående kredit.

Så beroende på din situation och dina behov kan en kontokredit eller ett annuitetslån vara den bästa lösningen för att låna 50 000 kronor. Det är bra att noga överväga dina personliga behov och möjligheter innan du väljer form av lån.

Ansök nu

Låna 50 000 kronor utan UC

Gemensamt för alla Brixo AB:s produkter är att de är lån utan UC. Istället för att använda UC:s upplysningar använder vi kreditupplysning från Bisnode. Lån utan UC är betydligt vanligare på marknaden bland snabblån och SMS-lån och mindre vanligt för så stora lån som 50 000 kronor. Genom att låna utan UC bevaras den upplevda kreditvärdigheten i UC:s ögon då förfrågningar hos andra banker och kreditbolag annars påverkar kreditvärdigheten negativt.

 

Låna med betalningsanmärkning

Hos Brixo är det möjligt att låna 50 000 kronor med betalningsanmärkningar så länge vi kan göra en helhetsbedömning som påvisar god återbetalningsförmåga. Det är viktigare att du har en god inkomst som täcker dina kostnader med en bra stabilitet i din ekonomi än hur din ekonomi såg ut för två år sedan. Eftersom vi gör en noggrann bedömning av helheten kan vi bevilja lån med betalningsanmärkning även på så stora lånebelopp som 50 000 kronor.

 

Varför ska man skaffa en kontokredit på 50 000 kr?

Det finns många anledningar till varför man skulle kan skaffa en kontokredit på 50 000 kr. Här är några av de vanligaste skälen bland våra kunder:

 1. Ökad flexibilitet: En kontokredit ger en större flexibilitet när det gäller att ta ut pengar, eftersom man bara behöver betala ränta på den delen av utrymmet man använder.
 2. Kortvariga behov: Kontokrediter är ett bra alternativ för de som har kortvariga ekonomiska behov och behöver ta ut pengar snabbt och enkelt. Har du en limit på 50 000 kronor kan du t ex välja att bara ta ut 3 000 kronor.
 3. Övergångslösning: En kontokredit kan fungera som en tillfällig lösning under en tid när man väntar på att få in pengar från en försäljning eller ett arv.
 4. Samla lån: En kontokredit kan användas för att samla samman mindre skulder från olika långivare och betala dem med ett lägre räntebelopp. Du kan sedan amortera mer eller mindre varje månad för att med tiden bli skuldfri.
 5. Finansiering av stora inköp: En kontokredit på 50 000 kr kan användas för att finansiera större inköp som bil, båt, resa eller andra dyrbara saker. Lär mer om vad man kan låna 50 000 kronor till i nästa fråga.

 

Vad kan man använda ett lån på 50 000 kr till?

Ett lån på 50000 kr är ett större belopp som kan användas för en mängd olika syften. Några alternativ listar vi här:

 1. Renoveringar: Renoveringar av hem, trädgård eller sommarstuga kan vara dyrt och ett lån på 50 000 kr kan hjälpa till att finansiera ett större renoveringsprojekt.
 2. Resor: Att resa med familj eller vänner kan vara dyrt, och ett lån på 50 000 kr kan hjälpa till att finansiera en längre resa.
 3. Konsumtion: Ett lån på 50000 kr kan användas för att köpa dyrare varor som en bil, en båt, en tv eller en dator.
 4. Övriga kostnader: Ett lån på 50000 kr kan användas för att finansiera andra kostnader som bröllop, begravningar eller hälsoundersökningar. Egentligen är det bara fantasien som sätter gränserna.

Tänk på att ett lån alltid ska återbetalas så låna inte mer än du har råd att betala tillbaka.

 

Låna andra belopp än 50 000 kronor

Brixo har sedan starten 2015 succesivt ökat maxbeloppet man kan låna och det är sedan november 2022 möjligt att låna upp till 50 000 kronor. Tidigare var det maximala lånebeloppet hos Brixo 30 000 kronor.  Här kan man även läsa mer om att låna 25 000 kronor eller populära lånebelopp som 5 000 kronor och 10 000 kronor.

I november 2023 har Brixo även lanserat ett privatlån upp till 75 000 kr. Privatlånet är ett annuitetslån vilket betyder att hela summan betalas ut direkt och du betalar sedan samma summa varje månad tills dess att lånet är återbetalat. Med Brixos privatlån får du en bra överblick och det blir enklare att planera din ekonomi.

Det är möjligt att ha både kontokredit och privatlån hos Brixo. Det är även möjligt att ansöka om kontokrediter hos Brixos systerprodukter Flexkontot, Merax och Kontantfinans. Om man då kombinerar flera olika lån så är det möjligt att komma upp i ett lånebelopp på 100 000 kronor eller mer. Observera dock att Brixo AB som är långivare på dessa produkter inte tillåter att flera lån tas samtidigt utan att det då krävs att man påbörjat återbetalningen av den första krediten innan det är möjligt att få en andra kredit samt att viss tid måste förflyta däremellan.

Kan man låna 50000 kr med utbetalning direkt?

Ja, det är möjligt att låna 50 000 kr med utbetalning direkt hos Brixo. Vi betalar ut våra lån direkt när ett lån beviljas och pengarna kommer fram samma dag eller senast dagen efter om det beviljas sent på eftermiddag eller kväll. Många långivare erbjuder snabba utbetalningar och kan ofta lägga pengarna på ditt bankkonto samma dag eller nästa dag. Detta kan vara en bra lösning om du behöver pengarna snabbt för en akut kostnad.

Det är dock viktigt att notera att snabba utbetalningar ofta innebär högre räntor och avgifter. Så det är viktigt att noga överväga de totala kostnaderna för lånet och att du har förmåga att betala tillbaka det på ett ansvarsfullt sätt. Det är också viktigt att jämföra erbjudanden från flera olika långivare för att hitta den bästa räntan och de mest förmånliga villkoren för dig om du ska låna 50 000 kronor. Ta också en titt på den information om lånet som långivaren erbjuder, inklusive räntor, avgifter och återbetalningsplaner, för att se om det verkligen är det bästa alternativet för dig.

 

Vad är normala grundkrav för att kunna låna 50000?

Det är olika för varje långivare, men här är några vanliga grundkrav som du kan förvänta dig för att kunna låna 50 000:

 1. Ålder: Du måste vara minst 18 eller 21 år gammal, beroende på långivarens policy. Brixos åldersgräns är 18 år.
 2. Inkomst: Du måste ha en stabil inkomst som visar att du har förmåga att betala tillbaka lånet. Långivare kräver ofta en viss minsta inkomst. Brixos inkomstkrav är 180 000 kronor per år.
 3. Kreditvärdighet: Du måste ha en tillräcklig kreditvärdighet, vilket betyder att du har historik med att betala dina räkningar och andra skulder i tid.
 4. Identitet: Du måste kunna bevisa din identitet med ett giltigt ID-kort eller pass. Hos Brixo krävs legitimering med BankID.
 5. Bosättning: Du måste vara bosatt i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

 

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Vill du veta mer om Brixo eller hur du går tillväga för att låna pengar genom vår kontokredit? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns tillgängliga via e-post och telefon från måndag-fredag. Vi ser fram emot att berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att låna upp till 50 000 kr på ett sätt som känns tryggt och enkelt för dig!