Låna pengar direkt

Behöver du ett lån? Med vår kontokredit får du ett flexibelt lån med möjlighet till utbetalning samma dag som du skickat in din ansökan. När du lånar hos oss slipper du uppläggningsavgifter och dolda kostnader. Dessutom behöver du inte oroa dig för att försämra din UC-score i onödan. Vi använder Bisnode, därför sparas ingen kreditupplysning hos UC.

 • Låna 3 000 till 50 000 kr
 • Utbetalning direkt samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Vi tar ingen UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

När pengarna tagit slut kan ett extra tillskott behövas. Det kan uppstå situationer när du snabbt behöver pengar men att det inte finns möjlighet att vänta till nästa lön kommit in på kontot. Att låna pengar direkt blir då önskvärt. Oväntade utgifter som leder till att budgeten inte håller är en situation som många kan känna igen sig i och som kan behöva en snabb lösning.

Hos Brixo kan du enkelt ansöka om att låna pengar och få svar direkt. Om du vill låna pengar hos oss skickas pengarna direkt och du ser dem på ditt konto senare samma dag eller bankdagen efter.

Lån med direkt utbetalning

Fördelen med ett lån med direkt utbetalning är att det är ett enkelt och smidigt sätt att få ett litet tillskott till kassan. Ansökan görs med ett fåtal knapptryck på din dator eller telefon och svar om du blir beviljad en kredit eller inte ges direkt eller senast inom 24 timmar.

Slipp krångliga och utdragna lånprocesser med exempelvis bankbesök och online-möten. I stället kan du låna pengar direkt och få svar direkt hos Brixo. Brixo erbjuder möjligheten att låna upp till 50 000 kr.

Grundkrav för att låna direkt hos Brixo:

 • Du är över 18 år
 • Du har en årsinkomst på minst 180 000 kr (ej möjligt att låna utan inkomst)
 • Du har ingen aktuell skuld hos kronofogden
 • Du är svensk medborgare och har ett svenskt personnummer
 • Du har ett fungerande BankID

Direkt lån trots betalningsanmärkning

Hos Brixo kan du låna pengar direkt, även trots betalningsanmärkning. Att tidigare ha haft betalningssvårigheter och halkat efter med betalningar vilket orsakat betalningsanmärkningar, anser vi på Brixo inte vara en anledning i sig till att bli nekad en kredit. Vi har förståelse för att oväntade situationer kan inträffa och att ekonomin inte alltid blir som planerat.

När en kreditbedömning görs för att besluta om en låneansökan ska bli beviljad eller inte ser vi därför till den framtida betalningsförmågan i stället för att lägga för mycket fokus på hur ekonomin historiskt har sett ut. Hos oss på Brixo är därmed även du med betalningsanmärkning välkommen att ansöka om lån.

Du får ett preliminärt svar direkt, oavsett om söker ett mindre lån på belopp som 2 000 kr eller om du vill ha ett större lån.

Att tänka på innan du söker lån med direkt utbetalning

Risker med direktlån

Att låna pengar medför alltid en viss risk, alldeles oavsett vilken typ av lån det gäller och hur villkoren ser ut. Pengarna du lånar ska nämligen alltid betalas tillbaka och till detta kommer även ränta (och i många fall avgifter). Risken med att låna handlar främst om som händer om du inte kan betala tillbaka pengarna i tid.

Vi kan alla råka ut för oförutsedda händelser, som sjukdom, olycksfall eller arbetslöshet som gör det svårare att betala tillbaka ett lån. Det är också där risken ligger om du av en eller annan anledning inte kan betala tillbaka lånet i enlighet med det aktuella låneavtalet. Om detta händer kommer du att åka på extra kostnader och i värsta fall få ett betalningsföreläggande hos Kronofogden med allt vad det innebär (löneutmätning etc.).

Lån med direkt utbetalning kommer generellt med högre ränta än vad traditionella privatlån gör. I många fall lägger långivarna även på dryga tilläggskostnader som uppläggnings- och administrationsavgifter.

Något som innebär att ett direktlån generellt är dyrare än ett genomsnittligt “vanligt” privatlån rent procentuellt.

Många lån där du erbjuds direktutbetalning eller rentav pengarna på kontot redan samma dag är i praktiken så kallade snabblån (kallas även smslån). Den här typen av lån kännetecknas i regel av korta löptider och som tidigare nämnt höga låneräntor.

De är avsedda att betalas tillbaka snabbt, i regel inom en eller två månader. Gör du inte det kan ett lån med direkt utbetalning, av den här typen, bli en dyr affär.

Det är nämligen inte ovanligt att ytterligare avgifter tillkommer om du inte betalar tillbaka pengar  innan den ursprungliga löptiden går ut. Räntan kan också bli högre om du tvingas förlänga lånet.

Av de här skälen är det viktigt att tänka igenom saken ordentligt innan du söker ett direktlån. Om du är det minsta osäker på att du kan betala tillbaka lånet i tid bör du avstå eller överväga andra alternativ.

Alternativ till snabblån med direkt utbetalning

Idag är ett stort antal aktörer aktiva på den svenska marknaden för mindre krediter. Du har med andra ord många valmöjligheter att tillgå och det är långt ifrån säkert att snabblån med direkt utbetalning är det bästa alternativet.

En låneform som blivit allt populärare på senare år är kontokrediter. En kontokredit (eller kreditlån som det ibland kallas) fungerar lite som ett kreditkort fast utan själva plastkortet.

Du hanterar istället din kredit online via långivarens webbplats. Fördelen med en kontokredit är du istället för att få hela beloppet utbetalt i en klumpsumma direkt får ett maximalt kreditbelopp och kan göra mindre uttag när du behöver. Samtidigt betalar du bara ränta för det belopp du tagit ut från krediten.

Du kan exempelvis ansöka om en kreditgräns på 30 000 kronor och sedan göra uttag på betydligt mindre belopp (vi på Brixo erbjuder exempelvis uttag i intervaller om 500 kr).

Om du fått en räkning på 990 kronor som måste betalas omgående kan du alltså ta ut 1 000 kronor och få pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Du betalar endast ränta för de 1 000 kronor och resten av krediten kan du spara för senare behov eller inte använda alls, du bestämmer.

Om du föredrar en tydlig återbetalningsplan och behöver låna ett större belopp kan ett traditionellt privatlån utan säkerhet vara ett alternativ.

Hos Brixo kan du låna upp till 100 000 kronor med vårt privatlån. Utbetalningen sker samma dag som lånet beviljas och du betalar tillbaka samma belopp varje månad.

På så sätt blir det enkelt för dig att planera din privatekonomi och budgetera för dina månatliga utgifter.

 

Vilka är fördelarna och nackdelarna med att låna pengar med direkt utbetalning?

Vi rekommenderar alltid att du tänker igenom saken noggrant, att du räknar på kostnaderna och säkerställer att du kan betala tillbaka pengarna innan du ansöker om lån.

Lån med direkt utbetalning är inget undantag. Snarare tvärtom. Eftersom lånevillkor och kostnader kan skilja sig kraftigt mellan olika direktlån är det extra viktigt att du fattar ett genomtänkt och väl avvägt beslut.

Det är också viktigt att du känner till de för- och nackdelar som utmärker de flesta lån med snabb utbetalning eller direktutbetalning.

Fördelar med direktlån:
 • Möjligt att få ett ekonomiskt tillskott snabbt
 • Lån med direktutbetalning kräver ingen säkerhet
 • Många alternativ att välja mellan
 • Kraven är ofta generösa (i regel möjligt att låna direkt trots betalningsanmärkning)
 • Ofta möjligt att söka direkt utan UC
Nackdelar med direktlån
 • Räntan för lån med direkt utbetalning är i många fall hög
 • Många långivare lägger på avgifter utöver räntan, vilket innebär att lånet blir dyrare än vad som framgår av låneräntan
 • Löptiden för direktlån brukar vara kort. Inte sällan ska direktlånet betalas tillbaka inom 30-60 dagar. Betalar du inte tillbaka inom löptiden tillkommer i regel dryga tilläggs- och förseningsavgifter. Om du tvingas förlänga låneperioden kan räntan bli högre (om det framgår av de ursprungliga lånevillkoren).
 • Räntan och kostnaderna för direktlån kan skilja sig kraftigt mellan olika långivare. Läs alltid igenom villkoren noga innan du ansöker (titta särskilt på den effektiva räntan för direktlånet) och välj långivare med omsorg!

Hur snabb utbetalning har Brixo?

Brixo fattar kreditbeslut så snabbt som möjligt efter att ansökan lämnas in. När du beviljas en kredit hos Brixo sker utbetalning direkt när kreditbeslutet har fattats. Normalt fattas ett kreditbeslut inom 24 timmar från att en ansökan lämnas in. Vanligen går det snabbare än så, men i samband med helger kan det också ta något längre tid.

Under vardagar betalas pengarna ut direkt till mottagaren strax efter lunch samma dag eller på morgonen efter. Hur snabb utbetalning det blir beror alltså på vilken tid ansökan sker. Snabbast utbetalning blir det vid en ansökan som sker på förmiddagen och som kan godkännas direkt och utan komplettering. Ibland kallas denna typ av lån för snabblån vilket inte bara kopplas till utbetalningen utan också att det går snabbt och enkelt att ansöka samt att beskedet kan lämnas snabbt.

Hos Brixo kan du låna upp till 50 000 kronor. Du väljer själv maximal kreditgräns (från 3 000 kronor till 50 000 kronor) och hur mycket du vill ha vid dit första uttag från krediten.

Beloppet du ansöker om påverkar inte handläggningstiden. Vi följer samma rutiner oavsett om du ansöker hur stort kreditbelopp du vill ansöker om.

Vilka utbetalningsalternativ finns?

Brixos krediter betalas ut till det bankkonto du uppgivit i ansökan direkt när kreditbeslutet har fattats. Det finns inget särskilt val du som kund behöver göra utan alla utbetalningar är vanliga kontoöverföringar. Andra långivare använder ibland tjänster som Trustly för snabba utbetalningar.

Inom kort kommer också utbetalningar möjliggöras via Swish vilket då innebär att en utbetalning direkt syns på mottagarens konto utan hänsyn till bankernas clearingtider.

Marknadsföring av snabb utbetalning

Det är inte tillåtet att marknadsföra snabb utbetalning av krediter på ett framhållande sätt. Tyvärr är det vanligt att kreditgivare och låneförmedlare inte följer dessa regler. Brixo väljer att endast sakligt beskriva hur utbetalningen går till på en undersida på vår hemsida och istället fokusera marknadsföringen på andra aspekter än snabbheten såsom t ex att vi inte använder UC och att våra krediter är flexibla kontokrediter.

Vilken bank ger snabbast utbetalning direkt till mitt konto?

För Brixos krediter spelar det ingen roll vilken bank du som kund har. Alla betalningar kommer fram samtidigt och beror på bankernas clearingtider. Lån som godkänns före cirka klockan 1200 innebär normalt att utbetalningen kommer fram på tidig eftermiddag.

Lån som godkänns på eftermiddag och kväll och då betalas ut direkt innebär normalt att pengarna är mottagarna tillhanda på morgonen bankdagen efter.

Vanliga frågor om direktlån

Vad är ett lån med direkt utbetalning?

Ett lån med direkt utbetalning är precis som namnet antyder ett lån där du kan få pengarna utbetalda till konto (relativt) direkt. Med direkt avses i regel så fort din låneansökan godkänts. I vissa fall är det möjligt att få pengarna utbetalda inom några minuter efter att du skickat in din ansökan.

Det finns i huvudsak två olika typer av lån som ger dig möjligheten att få pengarna utbetalda direkt. Dels har vi så kallade snabblån. Alltså lån på med mindre belopp som utmärks av korta löptider, höga räntor och, inte sällan, även höga tilläggsavgifter. Så gott som alla snabblån räknas av den anledningen som högkostnadskrediter.

En annan typ av lån där du kan få pengarna utbetalda, mer eller mindre, direkt är kontokrediter. Med en kontokredit får du tillgång till en löpande kredit som du kan göra uttag från när du vill (upp till kreditgränsen).

Handläggningstiden som sker i samband med den initiala ansökningsprocessen är generellt något längre för kontokrediter jämfört med regelrätta snabblån. Men när krediten väl är beviljad går det i regel snabbt att göra uttag och få pengarna utbetalda till ditt konto.

Fördelen med kontokrediter med direkt utbetalning är både själva krediten och återbetalningsvillkoren är mer flexibla jämfört med “vanliga” snabblån. Ytterligare en fördel är att räntan generellt är lägre.

När är lån med direkt utbetalning ett bra alternativ?

Den primära fördelen med direktlån är att det är möjligt att få pengarna utbetalda kort tid efter att du skickat in din ansökan. Om du befinner dig i en akut situation är det inte säkert att du har tid att vänta några dagar innan pengarna landar på ditt konto (vilket ofta är fallet med traditionella privatlån).

Om du har en räkning som måste betalas direkt eller stött på ett fantastiskt erbjudande som kanske aldrig kommer igen (notera att vi inte rekommenderar att du tar lån för att finansiera onödig konsumtion) är det kanske inte ett alternativ att vänta ut en handläggnings- och utbetaningsprocess som sträcker sig över flera dagar. Har du inte möjlighet att låna av familj eller vänner kan ett direktlån vara det bästa eller rentav enda valet.

En annan fördel är att grundkraven för att söka ett direktlån överlag är lägre än vad de är för motsvarande privatlån. Det är till exempel ofta möjligt att låna även om du har betalningsanmärkningar. De flesta kreditgivare som erbjuder den här typen av lån erbjuder också möjligheten att låna utan UC.

Kom ihåg att lån med direkt utbetalning i många fall även kommer med en del nackdelar. Räntan är så gott som alltid högre än vad den är för traditionella privatlån. Till detta kommer inte sällan höga avgifter. Tillsammans innebär det här att ett typiskt direktlån är ganska dyrt, i varje i förhållande till lånebeloppet (men inte nödvändigtvis i absoluta tal). En bra tumregel är att ju snabbare utbetalningen sker desto dyrare är lånet.

Vad krävs för att låna pengar direkt?

Grundkraven för lån med direkt utbetalning direkt är överlag generösa jämfört med kraven för att teckna ett privatlån hos en bank. Typiska grundkrav brukar vara att du är minst 18 år, folkbokförd i Sverige och att du har en årsinkomst på 120 000-180 000 kr eller mer. I de flesta fall är det möjligt att låna direkt trots betalningsanmärkningar. Du behöver dock ha rimliga förutsättningar att betala tillbaka lånet (långivaren är skyldig att göra en kreditprövning för säkerställa det), något som förutsätter att du har en dokumenterad inkomst.

För att låna genom oss Brixo gäller följande krav:

 • Du är minst 18 år vid ansökningstillfället
 • Du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor
 • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du har ett svenskt bankkonto och ett aktivt BankID (krävs för att signera din ansökan)

Hur mycket kan jag låna med direkt utbetalning?

Lån med direkt utbetalning är generellt på mindre belopp. Handlar det om ett regelrätt snabblån med direkt utbetalning brukar det möjliga lånebeloppet ligga på 500 till 10 000 kronor. Vissa långivare kan dock erbjuda högre belopp än så.

Med Brixos kontokredit kan du låna upp till 50 000 kronor och får möjligheten att få pengarna utbetalda samma dag (som din ansökan beviljas). Vi erbjuder inte riktigt lika korta handläggsnings- och utbetalningstider som vissa av “snabblångivarna”. I gengäld erbjuder vi konkurrenskraftiga lånevillkor. Brixos erbjudanden är inte högkostnadskredit och lånekostnaderna är lägre än vad de är för det typiska snabblånet, eftersom vi inte heller lägger på några avgifter.

Finns det några nackdelar med direktlån?

Lån med direkt utbetalning är ofta, men inte alltid, högkostnadskrediter som sms-lån, snabblån och liknande. Det innebär att räntan generellt är hög, en högkostnadskredit är ett lån med årsränta på mer än 30 procent (plus gällande referensränta). Många långivare som fokuserar på mindre krediter och snabba handläggningstider lägger dessutom på extra avgifter.

Något som betyder att den effektiva räntan kan bli riktigt hög. Du får alltså betala ett pris för de snabba handläggningstiderna om du inte ser upp. Av den anledningen är klokt att noga läsa igenom lånevillkoren (särskilt finstilta) om du funderar på att teckna ett lån hos en långivare som lockar med direkt utbetalning.