Låna 30 000 kr utan UC

Låna 30 000 kr utan säkerhet med Brixos förmånliga kontokredit. Vi tar inte ut några avgifter och du slipper en UC-förfrågan eftersom vi tar våra upplysningar hos Bisnode. Med vårt lån får du tillgång till ett kreditkonto på upp till 30 000 kronor. Du kan sedan göra uttag från krediten som du vill. Ta ut 500 kronor då och då eller hela beloppet på en gång. Du bestämmer. Självklart betalar du endast räntan för det belopp du utnyttjat.

  • Låna 30 000 kr utan säkerhet
  • Utbetalning samma dag
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Låna utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 30 000 hos Brixo

Lån upp till 30 000 kronor är Brixos huvudverksamhet och det vi är bäst på. Våra minsta lån börjar på 3 000 kronor och går sedan hela vägen upp till 50 000 kr i jämna tusental. Egentligen är det kontokrediter vilket innebär att man när man väl fått sin kontokredit beviljad så har man en limit där man själv väljer vilket belopp man vill ta ut i jämna 500-lappar.

Detta innebär att man som kund kan återbetala krediten i sin egen takt så länge minimibetalningen enligt avtal görs. När man sedan betalat tillbaka allt eller en stor del av det lånade beloppet så kan man igen begära uttag av det uttagsutrymme som finns på kontokrediten utan att det innebär att en ny ansökan behöver göras. En fördel då är att uttag kan ske bland annat utan UC eller att någon kreditupplysning behöver tas överhuvudtaget.

Våra grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
  • Du har en inkomst om minst 180 000 kronor per år.
En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Lån på 30 000 kr trots betalningsanmärkning

Hos Brixo kan man låna 30000 kronor trots betalningsanmärkningar. Vi gör istället en snabb helhetsbedömning baserat på en kreditupplysning från Bisnode (alla ansökningar om lån är utan UC) och på de uppgifter du lämnar i din ansökan. Många får betalningsanmärkningar på grund av slarv, till exempel med parkeringsböter, restskatt eller att ett inkassokrav går vidare till kronofogden trots att själva grundbeloppet är betalat. Vi på Brixo försöker se till helheten och erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar.

Resor är ett vanligt användningsområde för lån

Resor är fortsatt ett omåttligt populärt intresse för svenskar i alla åldrar. Även om pandemin tillfälligt satte stopp för en del resplaner så har återhämtningen gått snabbt. Många sparar länge till en resa medan andra finansierar sin resa med att låna pengar. I Sverige där vi har tydliga säsonger med mycket mörker och då kan det vara mycket värt att komma i väg till solen även om det betyder att man måste låna pengar som sedan återbetalas över tid med ränta.

Hur långt kommer man på att låna 30000 kr

Hur långt man kan åka beror på många faktorer och hur långt 30000 kr räcker beror även på hur många personer man är. Är man två som ska åka blir det bara 15000 kr per person. Flyg är ett populärt sätt att resa och är nog nästan det enda sättet om man vill komma till ett varmt och soligt ställe under den svenska vintern. En resa till Florida kan kosta så lite som 3000 kronor om man bokar tidigt och inte reser på den allra populäraste säsongen över till exempel jul och nyår eller påsken.

Bokar man däremot resan nära inpå eller vill flyga lite bekvämare i business class så kan resan för en enda biljett istället kosta så mycket som 30000 kr. Vi skulle inte rekommendera att man lånar så mycket pengar bara för flygbiljetten, men det säger något om hur stort spannet kan vara. En genomsnittlig flygbiljett tur och retur till Florida kostar omkring 8000 kronor under högsäsong. Det går snabbt att boka en biljett, men tar ganska lång tid att flyga. Resan dit tar omkring 10 timmar i luften medan hemresan bara tar omkring 9 timmar tack före golfströmmen och dess påverkan på vindarna.

Utöver flygbiljetter krävs också boende och kostnader för mat och andra nöjen. Det gäller att göra en budget innan man åker och tänka på att det även finns kostnader för valutaväxling och att valutakursen dessutom kan komma att ändras innan man åker. En fördel med Brixos lån är att det är kontokrediter vilket innebär att man till exempel kan ansöka om en kontokredit på 30 000 kronor och sedan välja att bara ta ut en mindre del och låta resten finnas som en reserv.

Att vara redo att kunna låna 30 000 kronor behöver faktiskt inte kosta något alls. Vi tar nämligen bara betalat för ränta på den delen av krediten du utnyttjar. En kontokredit på 30 000 kronor som inte utnyttjas kostar ingenting och kan precis som ett kreditkort vara en trygghet som är skön att ha när man ger sig ut på en resa.

Hos oss på Brixo kan du teckna en kontokredit med fria uttag om 500 kronor upp till kreditgränsen. Tidigare var vår högsta kreditgräns 30 000 kronor men under 2022 höjdes det maximala lånebeloppet till 50 000 kronor. Brixo kan därmed erbjuda lånebelopp som normalt mer förknippas med privatlån än kontokrediter.

Låna 30 000 kr utan UC

Oavsett om du ska låna pengar till en resa eller söker lån av andra skäl så kommer en ansökan hos Brixo aldrig leda till att en UC tas. Vi är stolta över att vara en av marknadens ledande bolag som beviljar lån utan UC. Vi har genom åren mottagit hundratusentals ansökningar om lån och kommunicerat med tiotusentals kunder och verkligen förstått att de vill låna utan UC.

Många aktörer som erbjuder lån på små belopp, till exempel 3 000 kr till 10 000 kr erbjuder sedan länge möjlighet att låna utan UC snabbt. Däremot har det varit ovanligare med snabb handläggning, snabb utbetalning och lån utan UC på så mycket som 30 000 kronor.

För de svenskar som inte är vana vid att ta lån och därmed få kopia på kreditupplysningar hemskickade till brevlådan undrar säkert varför man vill låna utan UC. Många tycker att man inte har något att dölja och att en UC därmed inte kan skada och det är ju delvis rätt. En UC eller två på ett år gör heller ingen skada alls. Börjar men däremot söka många lån på kort tid, till exempel för att jämföra erbjudanden mellan olika långivare så börjar kreditvärdigheten i UC:s ögon snabbt att försämras.

Anledningen är att UC antar att många ansökningar tyder på ett problem i din ekonomi och att de därmed ger dig en sämre score. Även din lokala bankman kan möjligen höja på ögonbrynen om senare söker ett bolån och kreditupplysningen från UC visar att många ansökningar har gjorts.

Det är såklart viktigt att jämföra räntan när man ska låna och i synnerhet om man ska ta ett stort lån. Vill man däremot bara ha ett mindre lån under kortare tid så kan det vara värt att tänka på följande exempel. Om du tar ett lån på 30 000 kr av Brixo utan avgifter och med 28,95 % ränta så kommer det kosta 699 kronor i ränta första månaden. Brixo är kanske inte billigast men vi är snabba och beviljar trots betalningsanmärkningar och utan UC.

Skulle du istället låna av en större nischbank som då använder sig av UC kanske du kan få ett billigare lån där räntan bara är 15 % och då skulle du spara 324 kr per månad i ränta. Behöver du bara lånet i en månad för att sedan betala tillbaka det så är inte skillnaden större än så, men den ökar såklart om du behåller lånet längre. En fördel med att låna pengar av Brixo är att man bara betalar ränta för tiden man har pengarna och att man alltid kan betala in extra när man vill och sedan ta ut när man behöver.

Har du planer på att ta ett bostadslån inom kort kan en extra UC-förfrågan stå dig dyrt. Det är svårt att säga exakt vad gränsen går och de varierar mellan olika långivare, men att gå från 6 förfrågningar till 7 kan vara skillnaden som gör att banken säger nej. Vidare kan 3 istället för 2 förfrågningar vara det som gör att UC-scoren stiger till en ny nivå där du förvisso får lånet beviljat men där räntan blir på en annan högre nivå.

Om du t ex ska låna 3 miljoner kronor för att köpa en bostadsrätt och på grund av en sämre score får betala 3,60 % istället för 3,30 % som din granne så innebär det en årlig kostnadsskillnad på 9000 kronor och då är ju inte ovan nämnda 324 kr på en månad någon stor sak. Att låna utan UC kan alltså löna sig, i synnerhet för dig som senare har planer på att ta ett större lån med en längre tidshorisont.

Snabb och enkel ansökan

Ansökan sker genom att fylla i ett enkelt formulär här. Förutom att fylla i personnummer och kontaktuppgifter såsom telefon och epost så behöver vi också grundläggande information om din ekonomi. Vi tar endast in de uppgifter vi behöver för att bedöma ansökan vilket primärt är en så kallad Kvar att leva på-kalkyl (KALP).

I denna kalkyl jämför vi din inkomst med kostnader för hyra, andra lån och övriga levnadsomkostnader och säkerställer att det finns ett tillräckligt överskott för att kunna återbetala ett lån och ha en viss marginal över. Själva kalkylen går snabbt och sker helt automatiskt, men i vissa fall kan vi komma att behöva begära kompletterande uppgifter.

Många ställer frågor kring kreditupplysningar och UC. Tyvärr går det inte att låna 30 000 kronor utan kreditupplysning och därmed inte att låna 30000 utan UC heller. Baserat på sökningar på internet är det många som önskar det, men tyvärr är det inte möjligt. Att låna 30000 utan inkomst går inte heller utan man måste verkligen ha ett långsiktigt överskott i sin ekonomi för att kunna återbetala lånet. Däremot att låna 3000 med anmärkning är möjligt.

Att låna med betalningsanmärkning är populärt hos Brixo då vissa andra kreditgivare inte tillåter det. Vi på Brixo bemödar oss istället göra det extra jobbet som krävs för att analysera den bakomliggande ekonomin och ändå kunna låna 30000 snabbt i sammanhanget. Just att det kan gå snabbt trots att extra kontroller kan behöva göras är viktigt för lån trots betalningsanmärkningar då många tror att det behöver gå långsamt bara gör att besluten kan te sig mer komplexa än för någon som inte har betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor om att låna 30 000 kr

Går det att låna 30 000 kr utan uc?

Ja. Hos oss på Brixo kan du låna 30 000 kronor (och vilket belopp du vill mellan 3000 och 50 000 kr) utan att en notering hos UC sparas. Vi hämtar nämligen våra kreditupplysningar hos Bisnode. Det innebär att ingen förfrågan spara hos UC och din kreditvärdighet hos dem kommer alltså inte att påverkas negativt när du lånar hos oss.

Är det möjligt att låna 30000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det finns många långivare som erbjuder den möjligheten när du lånar ett förhållandevis litet belopp som 30 000 kronor. Hos oss på Brixo är det möjligt att låna även om du har betalningsanmärkningar. Det här betyder förstås inte att alla som har anmärkningar kan låna. Men om du har en inkomst och tillräcklig inkomst och marginaler för att klara den löpande återbetalningen behöver en anmärkning inte vara ett problem.

Hur snabbt betalas lånet på 30 000 kronor ut till mig?

Det beror på när du ansöker. Vi erbjuder utbetalning samma dag som din ansökan godkänns under vardagar och kontorstid. Ansöker du klockan 09.00 en vanlig vardag är det inte omöjligt att pengarna betalas ut redan under samma dag. Ansöker du under en helg kan vi som tidigast erbjuda utbetalning under den följande måndagen. I snitt kan du räkna med att pengarna finns på ditt konto inom 1-2 bankdagar.

Kan jag låna 30 000 kronor utan säkerhet?

Ja, de allra flesta lån på belopp i den här här storleksklassen är lån utan säkerhet. Vi på Brixo erbjuder lån från 3 000 kr upp till 50 000 kronor och kräver aldrig någon säkerhet

Vad krävs för att låna 30 000 kronor?

För att låna 30 000 kronor hos oss på Brixo krävs att du är minst 18 år och har en årlig inkomst på 150 00 kronor eller mer. Du ska också vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto och ett fungerade BankID. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem men du får inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.