Lån med utbetalning via Swish

Brixo erbjuder lån som utbetalas via Swish. Det innebär att om din ansökan beviljas, kan du välja att få dina pengar utbetalade smidigt via Swish.

 • Låna från 3 000 till 50 000 kr utan UC
 • Inga avgifter
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Utbetalning via Swish eller banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Lån med utbetalning via Swish

Brixo erbjuder lån som utbetalas via Swish. Det innebär att om din ansökan beviljas, kan du välja att få dina pengar utbetalade smidigt via Swish.

 • Låna från 3 000 till 50 000 kr utan UC
 • Inga avgifter
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Utbetalning via Swish eller banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Lån som utbetalas via Swish

Brixo erbjuder kontokredit med möjlighet att få utbetalning via Swish. Det innebär att vid ett beviljat lån hos oss kan du välja att få pengarna utbetalade smidigt via Swish, och därmed slippa vänta upp till en dag eller två på en traditionell banköverföring.

När du ansöker om ett lån hos Brixo påverkar det inte din kreditvärdighet då vi använder kreditupplysning från Bisnode, och kan därmed erbjuda lån utan UC. Lånet hos Brixo är i form av en kontokredit, där du kan ha en kreditgräns från 3 000 – 50 000 kr. Läs mer om kontokredit här.

Självklart betalar du bara ränta på utnyttjat belopp. När du lånar pengar hos oss behöver du inte heller oroa dig för dolda avgifter. Du kan känna dig trygg med oss.

 

Swish-logga

 

Är lån med utbetalning via Swish det nya SMS-lånet?

Nej, SMS-lån är inte samma sak som lån där utbetalning sker via Swish, även om båda används för att låna pengar. Skillnaden mellan SMS-lån och lån med utbetalning via Swish är följande:

 

Lån med utbetalning via Swish

 • Lån som utbetalas via Swish är ett begrepp som används när man lånar pengar och utbetalningen sker via Swish. Det är viktigt att förstå att Swish inte är själva lånet.
 • Lånet kan bestå av både mindre och större belopp och erbjuds oftast av etablerade finansiella institutioner.

 

SMS-lån

 • SMS-lån, eller snabblån är små kortfristiga lån.
 • SMS-lån har historiskt sett fått mycket kritik på grund av de höga räntesatserna och bristen på reglering. På grund av detta har det i Sverige införts striktare regleringar för SMS-lån för att skydda konsumenterna.

Sammanfattningsvis har lån med utbetalning via Swish vanligtvis en mer pålitlig och reglerad form jämfört med SMS-lån, som historiskt haft ett dåligt rykte på grund av de höga räntorna och bristande reglering.

 

Låna pengar med utbetalning via Swish

På Brixo arbetar vi ständigt med att göra låneprocessen smidigare för våra kunder. Att ha nöjda kunder är viktigt för oss! Därför har du nu möjlighet att låna pengar med utbetalning via Swish. Följ dessa steg:

 1. Fyll i ansökan online och verifiera dig med BankID
 2. Ange hur mycket du vill låna
 3. Välj utbetalning via banköverföring eller Swish
 4. Besked inom 24 timmar
 5. Pengarna utbetalas eller Swishas samma dag som lånet beviljas

 

Låna hos Brixo – utbetalning via Swish!

 • Låna från 3 000 till 50 000 kr utan UC
 • Till en lägre ränta jämfört med SMS-lån
 • Välj utbetalning via banköverföring eller Swish

Lär mer om våra priser och villkor.

 

Påbörja din låneansökan

 

Vad är Swish?

Idén till Swish föddes 2009 då man ville göra det enklare för vänner att dela på notan. Utvecklingen startades som ett samarbete med sex av Sveriges största banker; Swedbank, SEB, Nordea, Länsförsäkringar, Handelsbanken och Danske Bank. Idag har flera banker anslutit sig till Swish. 2012 lanserade Getswish AB appen Swish.

Idag är Swish en mycket populär app i Sverige och används dagligen av privatpersoner och företag för att göra betalningar samt skicka och ta emot pengar. Några av de viktigaste aspekterna med Swish är:

Enkel och smidig överföring av pengar:
Användare kan enkelt koppla ihop sina bankkonton till appen. När detta är gjort är det smidigt och snabbt att skicka pengar till andra användare genom att ange deras mobilnummer. Det är en populär metod för att dela på notor ute på restauranger, som betalningsmetod på loppis och vissa butiker samt för överföringar till vänner och familj.

Handel och företagsbetalningar:
Många företag och butiker i Sverige accepterar Swish som betalningsmetod. Det gör det bekvämt för kunder att göra köp utan att använda kontanter eller kreditkort. Swish har också utvecklat tjänster för företag som gör det möjligt för de att hantera betalningar.

Koppling till din bank:
För att komma igång med Swish behöver du koppla ditt bankkonto med Swish-appen. När detta är gjort är det enkelt att skicka och ta emot pengar.

Snabba överföringar:
Swish-överföringar sker vanligtvis i realtid, vilket gör det till ett praktiskt sätt att betala eller få betalt snabbt.

Säkerhet:
Swish har inbyggda säkerhetsfunktioner, inklusive autentisering med mobilt BankID, för att skydda användarens transaktioner.

 

Vilka fördelar och nackdelar har lån som utbetalas via Swish?

När det kommer till lån som utbetalas via Swish är det som vi tidigare nämnt ett vanligt lån, eller som i Brixos fall en kontokredit som utbetalas via Swish. Det är viktigt att du noga tittar på lånets villkor och ränta innan du bestämmer dig för vilket lån som passar dig bäst.

 

Ann asöker om en kontokredit hos Brixo

 

Fördelar med lån som utbetalas via Swish

 • Du får ditt lån samma dag som beviljad kredit
 • Du har möjlighet att låna mindre belopp
 • Du lånar oftast utan UC
 • De flesta aktörer accepterar betalningsanmärkningar

 

Nackdelar med lån som utbetalas via Swish

 • Räntan är oftast högre. Dock erbjuder Brixo lägre ränta än högkostnadskrediter.
 • Startkostnader eller uppläggningsavgifter kan tillkomma, men om du lånar pengar hos Brixo slipper du dessa
 • Vissa långivare har kortare löptid. På Brixo har vi dock flexibla alternativ för in- och utbetalning.

Om du överväger att låna pengar bör du försäkra dig om att du förstår lånevillkoren och kan betala tillbaka lånet enligt överenskommelsen. Det kan även vara en bra idé att utforska andra alternativ och jämföra kostnader innan du fattar ett beslut.

 

Räkneexempel för dig som vill ta ett lån med utbetalning via Swish hos Brixo

 

Lånebelopp: 10 000kr
Löptid: 12 månader
Uppläggningsavgift: 0 kr
Aviavgift: 0 kr
Uttagskostnad: 0 kr
Rörlig årsränta: 28,95 %
Effektiv ränta: 33,1 %
Månadskostnad: 970 kr
Avbetalningar: 12 st
Totalt att betala: 11 640 kr

Vanliga frågor om lån som utbetalas via Swish

Swishar ni pengarna direkt?

Vi Swishar pengarna samma dag som krediten beviljas.

Behöver jag BankID för att kunna ansöka om ett lån?

Ja, när du ansöker om lån hos Brixo behöver du verifiera dig med ditt mobila BankID.

Vad krävs för att ansöka om lån hos Brixo?

För att ansöka om ett lån hos Brixo behöver du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du ska också ha en årlig inkomst på minst 180 000 kronor.

Du behöver även ett svenskt bankkonto och ett aktivt BankID. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem, så länge du har en stabil ekonomi i övrigt och förmåga att betala tillbaka lånet.

Däremot kan vi inte erbjuda dig ett lån om du har aktuella skulder hos Kronofogden. Gamla skulder behöver inte vara ett hinder, men de ska helst vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vi vet att saker kan hända och att även den som har en ordnad privatekonomi i övrigt kan råka ut för en betalningsanmärkning.

En tidigare anmärkning behöver heller inte säga så mycket om hur din ekonomi och betalningsförmåga ser ut idag.

Hur stort lån kan jag ansöka om?

Vi på Brixo erbjuder lån i form av vår flexibla kontokredit. Det möjliga kreditbeloppet är från 3 000 kronor till maximalt 50 000 kronor. När krediten väl är beviljad kan du göra uttag i intervall om 500 kronor.

Om du till exempel ansöker om och beviljas en kredit på 30 000 kronor så behöver du inte plocka ut hela beloppet på en gång. Du kan ta ut ett mindre belopp och spara resten som en buffert för framtida utgifter.

Kan jag ansöka om lån utan UC?

Ja, vi på Brixo använder oss av kreditupplysningsbolaget Dun & Bradstreet (Bisnode). Det innebär att ingen förfrågan görs hos UC när du ansöker om lån hos oss.

Hur sker återbetalning?

Brixos lån är en löpande kontokredit, det innebär att du har relativt fria händer att själv anpassa din återbetalningstakt.

Du behöver endast betala 5 % av ditt utestående skuldsaldo varje månad, dock lägst 500 kronor. Löptid från 6 till 52 månader.