Helglån 

Brixo är inte ett helglån, däremot går det bra att begära uttag på helger via Swish. Med vår flexibla kontokredit kan du låna pengar utan kreditupplysning från UC – ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar. 

 • Låna upp till 50 000 kr
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h
 • Låna utan UC
 • Låna trots betalningsanmärkning 
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-05-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Helglån 

Brixo är inte ett helglån, däremot går det bra att begära uttag på helger via Swish. Med vår flexibla kontokredit kan du låna pengar utan kreditupplysning från UC – ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar. 

 • Låna upp till 50 000 kr
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h
 • Låna utan UC
 • Låna trots betalningsanmärkning 
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-05-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Vad är helglån?

Helglån är en typ av snabblån som är utformad för akuta finansiella behov som uppstår under helger eller röda dagar när traditionella långivare är stängda. Ansökningsprocessen är snabb, enkel, och utbetalningen sker ofta samma dag som lånet har blivit beviljat.

 

alternativ till helglån

 

Hur fungerar helglån?

Oväntade utgifter kommer sällan med en förvarning. För att hantera akuta situationer under helgen när traditionella banker har stängt, kan helglån vara ett alternativ. Men innan du går vidare med en ansökan är det viktigt att förstå vad det innebär, dess för- och nackdelar samt vilka risker som är förknippade med lånet.

För att ansöka om ett helglån fyller du i en ansökan digitalt och tillhandahåller information som långivaren behöver för att hantera din ansökan. Det brukar generellt sett innefatta:

 • Dina personuppgifter
 • Inkomst och bankinformation
 • Önskat lånebelopp

Vissa långivare kan även kräva att du lämnar in komplettering för att verifiera din identitet och inkomst. Om din ansökan har godkänts överförs pengarna till ditt bankkonto, vanligtvis samma dag som ansökan.

 

Fördelar med helglån

1. Smidig tillgång till akut finansiering
Helglån erbjuder ett bekvämt alternativ för akuta finansiella behov som uppstår under helgen.

2. Snabb ansökningsprocess
Ansökningsprocessen går fort och kan utföras helt digitalt, direkt från mobilen. Signering sker med hjälp av BankID.

3. Flexibilitet
Du kan använda pengarna till det du behöver, vare sig det är att täcka oväntade utgifter, akuta reparationer eller andra oplanerade kostnader som dykt upp under helgen.

 

Nackdelar med helglån

1. Höga kostnader
Helglån tenderar att ha högre räntor och avgifter jämfört med andra lånemetoder. Det är viktigt att vara medveten om de totala kostnaderna innan du ansöker om ett lån.

2. Risk för skuldfälla
Eftersom helglån är så smidiga kan det vara frestande att ta flera lån i följd för att täcka olika utgifter. Detta kan dock leda till ökad skuldsättning och svårigheter att betala tillbaka lånen i tid.

3. Begränsade belopp
Helglån är ofta begränsade till lägre belopp. Om du behöver låna mer pengar kan det vara bra att se över dina alternativ. Andra alternativ kan erbjuda bättre villkor men även högre belopp.

 

kalle helglån med betalningsanmärkning

 

Helglån med betalningsanmärkning

Eftersom helglån vanligtvis är kortfristiga och på mindre belopp, kan vissa långivare vara mer benägna att bevilja lån även till personer med betalningsanmärkning.

Långivare som erbjuder helglån till personer med betalningsanmärkning kan dock ta ut högre räntor och avgifter för att kompensera för den ökade risken. Dessutom kan lånebeloppet vara begränsat och villkoren kan vara striktare jämfört med lån för personer med god kreditvärdighet.

Innan du ansöker om ett helglån med betalningsanmärkning är det viktigt att noggrant överväga dina ekonomiska förhållanden och se till att du har en tydlig plan för hur du kommer att återbetala lånet.

Att ansöka om flera lån samtidigt kan också ha negativa konsekvenser för din kreditvärdighet, så det är klokt att vara selektiv och endast ansöka om lån som du verkligen behöver och har möjlighet att återbetala i tid.

 

Tänk på detta innan du tar ett helglån

1. Jämför alternativ
Innan du tar ett helglån är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det bästa alternativet med lägsta möjliga kostnader. Jämför den effektiva räntan för att få en helhetsbild över kostnaderna. Den inkluderar både räntan och eventuella avgifter.

2. Överväg andra alternativ
Innan du tar ett helglån, överväg om det finns andra sätt att täcka dina utgifter. Det kan exempelvis vara att du använder sparade pengar, ber om hjälp från familj och vänner eller ser över andra lånealternativ med bättre villkor.

3. Skapa en återbetalningsplan
Innan du tar ett lån, se till att du har en tydlig plan för hur du kommer att återbetala lånet för att undvika att hamna i ekonomiska svårigheter.

 

Ansök om kontokredit på 2 min

Kontokredit: Alternativ till helglån

Brixo erbjuder inga helglån, däremot kan du ansöka om vår flexibla kontokredit. Du ansöker om en kontokredit på 2 minuter och får besked inom 24 timmar (förutsatt att det är en helgfri vardag).

Fördelen med en kontokredit, tillskillnad från andra privatlån utan säkerhet, är att man endast betalar ränta på det belopp man nyttjat, inte på hela kreditgränsen.

På så sätt fungerar kontokrediten som en flexibel buffert som man kan nyttja vid behov. Exempelvis när det oväntade uppstår och du behöver täcka akuta utgifter – även på helger.

Med vår kontokredit kan man nämligen begära uttag via Swish, dygnet runt. Genom att ansöka om en kontokredit ser du därmed till att alltid ha en flexibel buffert redo, utifall att det oväntade skulle ske.

Eftersom Brixos kontokredit inte har några avgifter så kostar det inte heller något att ha själva kontokrediten. Om du skulle behöva låna pengar så betalar du alltså bara ränta på den delen du har nyttjat och inte hela kreditgränsen.

 

Brixos kontokredit

 

 • Ansök om en kreditgräns upp till 50 000 kr
 • Inga avgifter
 • Endast ränta på nyttjat belopp
 • Låna utan UC
 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning
 • Uttag via Swish eller banköverföring
 • Flexibel buffert vid behov

Läs mer om våra priser och villkor.

 

Ansök nu, besked inom 24 h

När kan man behöva helglån?

Det finns flera situationer där behovet av ett helglån kan uppstå, här kommer några exempel:

1. Oväntade utgifter
Oförutsedda utgifter kan uppstå när som helst, för vem som helst och självklart även under helger när traditionella banker är stängda. Det kan vara alltifrån en akut reparation av en hushållsaparat, till en oväntad läkar- eller veterinärkostnad.

2. Nödsituationer
Ibland inträffar nödsituationer som kräver omedelbar ekonomisk åtgärd. Om man inte har avvarat en buffert sedan tidigare, kan ett lån med smidig utbetalning vara ett alternativ.

3. Tillfällig likviditet
Om man befinner sig i en situation där man behöver täcka sina utgifter tillfälligt, exempelvis för att undvika att bli sen med betalningar (vilket kan leda till ytterligare avgifter).

Oavsett vilken typ av situation man befinner sig i, är det viktigt att komma ihåg att ett helglån ska betraktas som en sista utväg och endast användas när det är absolut nödvändigt.

Som vi har varit inne på tidigare är helglån ofta betydligt dyrare och har sämre villkor än andra lånealternativ. Den som har möjlighet att jämföra olika lån i lugn och ro kommer i de flesta fall att kunna hitta ett mer fördelaktigt lån än den som tar ett förhastat beslut på småtimmarna under helgen.

Att sätta upp en budget som man följer noggrant, och spara ihop till en buffert kan hjälpa till att minimera behovet av att ta snabblån, samtidigt som man värnar om sin ekonomiska hälsa.

 

helglån swish

 

Risker med helglån

Att vara medveten om riskerna som tillkommer med ett helglån och överväga sina alternativ, kan hjälpa en att undvika ekonomiska problem.

Att skapa en budget, bygga upp en buffert och utforska andra möjliga alternativ för att täcka utgifter kan vara ett klokt första steg, innan man tar ett helglån.

Här kommer några av riskerna med ett helglån:

1. Höga kostnader
Helglån har generellt sett högre räntor och avgifter jämfört med traditionella lån utan säkerhet. Detta beror främst på att långivaren tar en högre risk genom att lånet är mer tillgängligt än andra alternativ och inte kräver en perfekt kreditvärdighet.

För att kompensera för den risken, tar långivaren ut betydligt högre räntor och avgifter än andra typer av lån.

2. Korta löptider
Helglån har ofta begränsade lånevillkor och sällan lika flexibla möjligheter till återbetalning som andra lån.

Kombinationen av korta löptider och höga räntor ökar risken för att inte kunna återbetala lånet i tid. Vilket i sin tur kan leda till att skulden växer snabbt och att situationen kan bli ännu mer ohållbar än hur den var tidigare.

3. Risk för skuldfälla
Eftersom helglån har snabba ansökningsprocesser och smidiga utbetalningar kan det vara frestande att ta flera lån i följd för att täcka olika utgifter. Detta kan dock leda till ökad skuldsättning och svårigheter att betala tillbaka lånen i tid.

Att ansöka om flera lån påverkar dessutom din kreditvärdighet negativt, vilket på sikt begränsar dina förutsättningar till en hälsosam privatekonomi.

4. Ökad stress
Att ha en akut ekonomisk situation kan vara stressande i sig, och att ta ett helglån med dåliga villkor kan lägga till ytterligare stress. Genom att jämföra sina alternativ noggrant, ha en klar plan för återbetalning och att hålla sig till en tydlig budget, kan man minimera denna stress och agera proaktivt i sina åtaganden.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan helglån vara ett alternativ för att hantera akuta utgifter under helger. Men det är viktigt att noggrant överväga för- och nackdelar samt att vara medveten om de potentiella riskerna innan man tar ett sådant lån.

Att vara informerad och ansvarsfull i sina åtaganden kan hjälpa en att undvika ekonomiska problem på längre sikt. Innan du ansöker om ett lån är det därför viktigt att ta del utav både prislista och lånevillkor för att få full koll på lånets egenskaper.

Att ansöka om ett helglån må vara smidigt men det ska även betalas tillbaka, inklusive räntor och avgifter. Innan man tar ett förhastat beslut är det därför klokt att noggrant jämföra sina alternativ för att se vilken lånemetod som passar ens förutsättningar bäst.

Tänk igenom löptiden och månadskostnaderna, jämför den effektiva räntan och se även över kundrecensioner. På så sätt kan du bygga upp en helhetsbild och förhoppningsvis fatta ett beslut som passar bäst med just dina förutsättningar och behov.

 

Ansök om kontokredit

Vanliga frågor

Vad är helglån?

Helglån är lån som kan ansökas och beviljas under helger när traditionella banker är stängda.

Erbjuder Brixo helglån?

Nej, men en ansökan hos Brixo är snabb och tar bara 2 min. Tillskillnad från helglån genomför Brixo noggranna kreditprövningar för att säkerställa att låntagaren har möjlighet att både låna beloppet, men också betala tillbaka det.

Om man ansöker om en kontokredit hos Brixo en helgfri vardag så får man besked på sin ansökan inom 24 timmar.

Kan man begära uttag på helger via Brixo?

Ja, om man har blivit beviljad en kontokredit hos Brixo kan man begära uttag via Swish – dygnet runt.

Vad ska man tänka på innan man ansöker om helglån?

Innan man ansöker om ett helglån bör man se över sina ekonomiska behov och säkerställa att man kan återbetala lånet i tid.

Om man är i behov av ett lån bör man även jämföra olika alternativ för att hitta lånet med lägsta möjliga kostnader, utifrån just sina förutsättningar.

Innan man skriver under ett låneavtal bör man även noggrant ta del utav prislista och villkor.

På så sätt säkerställer man att man har full koll på lånets egenskaper. Vilket även minskar risken för oväntade överraskningar i efterhand.