Snabbkredit

Hos Brixo erbjuder vi inte snabbkrediter. Istället kan du ansöka om en flexibel kontokredit med snabbkreditens alla fördelar. Att ansöka om en kontokredit tar bara 2 min och du får besked på din ansökan inom 24 h – utbetalning av lånet sker samma dag som lånet beviljas. 

 • Kontokredit upp till 50 000 kr
 • Låna utan UC
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Snabbkredit

Hos Brixo erbjuder vi inte snabbkrediter. Istället kan du ansöka om en flexibel kontokredit med snabbkreditens alla fördelar. Att ansöka om en kontokredit tar bara 2 min och du får besked på din ansökan inom 24 h – utbetalning av lånet sker samma dag som lånet beviljas. 

 • Kontokredit upp till 50 000 kr
 • Låna utan UC
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Kontokredit – alternativ till snabbkredit

Brixo erbjuder inga snabblån, istället kan du ansöka om en kontokredit hos oss. En kontokredit fungerar likt ett kreditkort, fast digitalt. Du ansöker om en kreditgräns och om du blir beviljad lånet kan du begära flexibla uttag när du behöver det.

Tillskillnad från andra privatlån utan säkerhet betalar du endast ränta på det belopp du tagit ut, inte på hela kreditgränsen. På så sätt fungerar kontokrediten som en flexibel buffert som du kan använda vid behov, exempelvis när det oväntade uppstår och du behöver täcka akuta utgifter.

 

mockup-snabbkredit

 

Ansök om kontokredit istället för snabbkredit?

Istället för korta löptider och otydliga villkor som snabblånen ofta förknippas med, kan du ansöka om en kontokredit med transparenta villkor.

Hos Brixo kan du låna upp till 50 000 kr, löptid mellan 6 och 52 månader. Du kan även återbetala lånet i förtid, utan extra kostnader. Brixos kontokredit har inga avgifter, du betalar bara ränta på det nyttjade beloppet.

Samma transparenta villkor för alla, oavsett förutsättningar.

 

Krav för att ansöka om kontokredit

Brixo är en trygg långivare med stort ansvarstagande, därför är vi noggranna med att endast bevilja kontokrediter till privatpersoner som uppfyller våra krav.

Vi lägger dock större vikt vid din betalningsförmåga idag och mindre på tidigare misstag. Därför kan vi acceptera lån trots betalningsanmärkningar.

För att kunna låna behöver du uppfylla dessa krav:

 • Du är över 18 år
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du har ett svenskt bankkonto och fungerande BankID
 • Du har minst 180 000 kronor i årsinkomst
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

 

Ansök på 2 min 

 

mike lånar pengar med snabbkredit

 

Vad är en snabbkredit?

Snabbkredit, även känt som en form av snabblån, är ett lån som kännetecknas av en snabb ansökningsprocess med snabbt godkännande. Dessa lån utmärker sig genom att de tillåter låntagare att få tillgång till pengar väldigt fort, ofta bara några timmar efter ansökan.

Trots deras snabba tillvägagångssätt är det viktigt att överväga både fördelar och nackdelar, innan man väljer att ansöka om en snabbkredit. Snabbkrediten och kontokrediten må ha vissa likheter, men på Brixo vill vi vara tydliga med att det är en kontokredit som erbjuds.

 

Fördelar med snabbkredit

Tillgänglighet
En av de mest uppenbara fördelarna är tillgängligheten, vilket kan vara avgörande vid akuta situationer eller oväntade utgifter.

Enkel ansökningsprocess
Snabbkrediter har vanligtvis en smidig ansökningsprocess, som kan vara fördelaktig för den som behöver snabba beslut.

Flexibilitet för låntagare med låg kreditvärdighet
En del snabbkrediter fokuserar inte på om låntagaren har perfekt kredithistorik eller inte. Det kan göra det möjligt för personer med lägre kreditvärdighet att få tillgång till finansiering.

 

Nackdelar med snabbkredit

Höga räntor och avgifter
Snabbkrediter kommer ofta med högre räntor och avgifter jämfört med andra typer av lån. Det är viktigt att noggrant överväga kostnaderna och ta del utav villkoren innan du ansöker. Jämför olika typer av lån och se om du kan få ett mer förmånligt lån, utifrån just dina förutsättningar.

Återbetalningstid
Snabbkrediter har vanligtvis korta återbetalningstider. Det kan därför vara utmanande för låntagaren att återbetala lånet i tid. Lyckas man inte återbetala lånet i tid tillkommer ofta avgifter, exakt hur de är utformade framgår i lånevillkoren hos respektive långivare.

Begränsade lånebelopp
Snabbkrediten är oftast begränsade till lägre belopp, som låntagare kan det finnas andra alternativ som ger dig mer flexibla möjligheter.

Risk för skuldfälla
Om lånet inte hanteras ansvarsfullt kan snabbkrediten bli en del av en skuldfälla. Den snabba tillgängligheten kan locka till att ta fler lån utan noggrant övervägande. Därför är det viktigt att vara ansvarsfull och endast låna om man har möjlighet att återbetala lånet i sin helhet, samt inte låna till ändamål som inte är absolut nödvändiga.

Påverkar kreditvärdigheten
Precis som alla andra typer av lån och krediter syns en snabbkredit vid en kreditupplysning. Tänk även på att det vid varje ansökan sker en kreditupplysning. Du vill därför inte ansöka om flera lån samtidigt eftersom det kan påverka dina möjligheter till att få ett lån.

 

Så mycket kan du låna med snabbkredit

Exakt hur mycket du kan låna med en snabbkredit varierar beroende på långivare och dina förutsättningar, exempelvis inkomst och kreditvärdighet. Vissa långivare tillämpar individuella kreditprövningar medan andra erbjuder samma villkor till alla.

Generellt brukar lånebeloppen variera omkring några tusentals kronor eftersom det vanligtvis är mindre utgifter som behöver täckas med en snabbkredit.

 

Återbetalning av snabbkredit

Återbetalningen av snabbkrediten varierar givetvis beroende på långivare, men generellt sett har snabbkrediten: snabb utbetalning och snabb återbetalning.

Oavsett vilken långivare du väljer är det av yttersta vikt att du är införstådd med lånets egenskaper och villkor.

Brixos kontokredit är som sagt ingen snabbkredit, men som jämförelse sker återbetalningen månadsvis med 5 % av utestående skuld (lägst 500 kr) och löptiden sträcker sig från 6 till 52 månader.

Det gör det möjligt för att skapa en långsiktig och hållbar återbetalningsplan för just dina ändamål. Kontokrediten kan även återbetalas smidigt genom autogiro, du kan dessutom återbetala hela lånet i förtid, utan extra kostnader.

Låna upp till 50 000 kr utan avgifter

Letar du efter ett flexibelt lån? Med vår kontokredit lånar du upp till 50 000 kr, helt utan avgifter. Du betalar endast ränta för nyttjat belopp. Ingen säkerhet krävs och du slipper en notering hos UC eftersom vi använder oss av kreditupplysningsbolaget Dun & Bradstreet (Bisnode). Ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar.

Ansök nu

Snabbkredit – Tänk på detta

Det är viktigt att känna till snabbkreditens egenskaper och villkor, ofta kommer de med höga räntor och avgifter. Det är något som kan göra återbetalningsbeloppet högre än det nominella lånebeloppet. Därför bör du endast låna så mycket som du är helt säker på att du kommer kunna betala tillbaka (inklusive räntor och avgifter).

Återbetalningen får för din egen skull även gärna ske så tidigt du har möjlighet, på så sätt begränsar du räntekostnader och avgifter under perioden som lånet löper. Innan du ansöker om en snabbkredit bör du även försöka överväga andra kostnadseffektiva alternativ.

Det kan exempelvis ske genom att prata med familj och vänner, spara pengar på ett sparkonto, sälja saker du inte behöver, be om löneförskott från din arbetsgivare eller helt enkelt prata med din bank om andra lånemöjligheter (som kan vara förmånligare för din situation).

Ta inte det första lånet du ser. Gör en ordentlig jämförelse och se över de effektiva räntorna för att få en övergripande bild över hur dyra räntorna och avgifterna faktiskt är.

Om du behöver låna pengar vill du givetvis kunna täcka de utgifter du behöver täcka. Men du vill också betala så lite i onödiga avgifter som möjligt. Därför är det viktigt att du tar dig tiden att jämföra olika alternativ och inte tar ett förhastat beslut, som kan få negativa konsekvenser för din privatekonomi i framtiden.

Snabbkredit utan UC

Snabbkrediter använder ofta andra kreditupplysningsföretag än UC (Upplysningscentralen). Några kreditupplysningsföretag är exempelvis Dun & Bradstreet (Bisnode) och Creditsafe.

Brixo använder sig av Dun & Bradstreet för kreditupplysning vid ansökan om kontokredit. Det innebär att man kan låna utan UC från oss, i samband med att man ansöker om kontokredit.

 

Snabbkredit med betalningsanmärkning

Eftersom lånebeloppen för snabbkrediten ofta är relativt låga, tenderar långivare att acceptera tidigare betalningsanmärkningar. Förutsättningen är givetvis att man uppfyller deras övriga krav och villkor.

Med hänsyn till den risken långivaren tar och att lånet är mer tillgänglig för personer som kanske inte kan få lån på annat håll, så kompenseras den förhöjda risken i form av höga räntor och avgifter för låntagaren.

 

Sammanfattning

Innan du överväger en snabbkredit är det viktigt att noga överväga risker och fördelar. Låntagare bör vara medvetna om de höga kostnaderna och se till att de kan återbetala lånet inom den angivna tidsramen (inklusive räntor och avgifter).

Som med alla beslut som påverkar ens privatekonomi är det avgörande att fatta informerade beslut och välja det lånealternativ som bäst passar ens individuella ekonomiska situation.

Genom att jämföra olika låneformer och ta del utav prislista och villkor, kan du ta ett beslut som du känner dig trygg med. Samtidigt som du begränsar risken för att det dyker upp oväntade överraskningar i efterhand.

 

Ansök om kontokredit 

Vanliga frågor: Snabbkredit

Vad är skillnaden mellan snabbkredit och kontokredit?

En snabbkredit och kontokredit är i folkmun liknande typer av låneformer, men vissa snabbkrediter kännetecknas av en fast engångssumma med kort återbetalningstid. Likt ett SMS-lån.

En kontokredit utmärker sig genom att det är ett flexibelt lån med längre återbetalningstid. Du ansöker om en kreditgräns och betalar endast ränta på det lånade beloppet. Du kan även reglera kontokrediten när du vill, eller för den delen utöka din kreditgräns om du skulle behöva det.

Om du har en kontokredit och vill låna igen behöver du inte heller ansöka om ett nytt lån (vilket påverkar din kreditvärdighet).

Hur snabbt får jag utbetalning när jag ansöker om en snabbkredit?

Beroende på långivare så kan det ske inom några minuter till några timmar. Långivare som inte erbjuder direktutbetalning betalar oftast ut nästkommande bankdag.

Hos Brixo erbjuder vi kontokrediter som alternativ till snabbkredit, utbetalning sker via Swish/banköverföring, samma dag som lånet beviljas – 24 timmar efter ansökan.

Erbjuder Brixo snabbkredit?

Nej, Brixo erbjuder kontokredit upp till 50 000 kr och privatlån upp till 100 000 kr.