Låna 1 000 kronor

Låna 1 000 kr utan säkerhet till flexibla villkor. Hos kan du låna 1 000 kr utan säkerhet i form av en löpande kontokredit, med möjlighet att utöka kreditbeloppet. Dessutom slipper du oroa dig för att försämra din UC-score i onödan. Vi använder oss genomgående av Bisnode.

 • Låna 1 000 kr utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Låna utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 1000 kronor

Idag är det inte ovanligt att privatpersoner lånar mindre belopp såsom 1000 kr. Kanske behöver du ett extra tillskott i kassan för att finansiera en tandläkarräkning, en veterinärkostnad eller kanske en bilreparation. Att tillfälligt låna 1000 kronor när något oförutsett inträffat kan många gånger komma väl till hands.

Oavsett vad anledningen är till att du behöver låna pengar kan du ansöka om en kontokredit hos oss på Brixo. Här går vi igenom allt du behöver veta om att låna pengar hos oss. Vi berättar bland annat om hur låneprocessen ser ut och hur du kan låna 1000 kr utan UC. Vi berättar även om det är möjligt att låna 1000 kr utan ränta.

Kan jag låna 1000 kr hos Brixo?

Svaret på denna fråga är både ja och nej. Vi erbjuder kontokrediter där du beviljas en viss kreditgräns. Den lägsta kreditgränsen du kan ansöka om är för närvarande 3 000 kronor. Du kan dock låna enbart 1000 kr hos oss på ett smidigt sätt trots detta. Du behöver nämligen inte nyttja hela det belopp du beviljats när du får en kontokredit.

Om du till exempel blir beviljad en kredit på 3000 kronor kan du välja att endast föra över 1000 kronor till ditt bankkonto. På samma sätt kan du även låna 2 000 kronor. Du betalar nämligen enbart ränta på det belopp du använder och inte på det totala kreditbeloppet. Längre ned på denna sida berättar vi mer ingående om hur detta går till rent praktiskt.

Våra grundkrav för att låna 1000 kr

Oavsett om du vill låna 1000 kronor eller ett större belopp hos oss på Brixo finns det ett antal grundkrav som alltid behöver uppfyllas. Dessa grundkrav är:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
 • Du har en inkomst om minst 180 000 kronor per år
 • Du kan legitimera dig med BankID
 • Du har ett bankkonto i ditt namn

Ansök nu

Kan jag låna 1000 kr utan UC?

Vill du låna 1000 kr utan UC? Då har du kommit rätt. På Brixo har vi valt att inte använda oss av UC oavsett om du lånar 4000 kr, 1 000 eller ett större belopp som t ex 25 000 kr.  Detta beror på att vi inte vill sätta käppar i hjulet för dig om du någon gång i framtiden vill ansöka om ett större lån hos en bank eller en större långivare.

Dessa aktörer brukar nämligen använda sig av UC för att bedöma din kreditvärdighet, vilken kan påverkas negativt om du ansökt om många lån, då dina låneansökningar registreras.

Anledningen till att din kreditvärdighet kan påverkas negativt av detta är att många låneansökningar kan göra att din ekonomiska situation tolkas som instabil. Om du anses ha låg kreditvärdighet kan du dessutom behöva betala högre ränta på framtida lån.

När du gör en låneansökan hos oss görs ingen notering hos UC – varken när du skickar in din ansökan eller om du får ansökan godkänd. Detta innebär att du kan låna 1000 kr utan påverkad kreditvärdighet hos UC.

Kreditupplysning via Bisnode

Vill du veta mer om hur vi arbetar för att kunna erbjuda dig att låna 1 000 kr utan UC? Jo, när du ansöker om en kontokredit hos Brixo vänder vi oss istället till Bisnode för att få underlag till att fatta ett beslut om huruvida vi ska bevilja din ansökan. Det är alltså tack vare Bisnodes tjänster som du kan låna 1 000 kr utan UC hos oss.

Bisnode är ett av Sveriges ledande kreditupplysningsbolag som hämtar information om privatpersoner och företag. I Bisnodes register finns information om alla svenskar över 15 år. Informationen inhämtas från flera olika källor såsom Skatteverket, Kronofogden, SCB, Lantmäterier och banker.

När en kreditupplysning görs på Bisnode poängsätts ett antal olika faktorer som tillsammans resulterar i en så kallad score. Denna score är en helhetsbedömning av din kreditvärdighet. Nedan kan du se en lista på exempel på faktorer som avgör din kreditvärdighet.

 • Ålder
 • Inkomst
 • Betalningsanmärkningar
 • Beviljade lån/krediter
 • Antal tidigare förfrågningar hos UC
 • Konkurser
 • Fastighetsuppgifter
 • Skuldsaldo
 • Skuldsanering
 • Näringsförbud

Då alla dessa faktorer tillsammans resulterar i din score behöver inte en negativ faktor göra att du får avslag på din låneansökan. Du behöver dock alltid uppfylla Brixos grundkrav för att få låna pengar.

Detta innebär att du har möjlighet att låna 1000 med betalningsanmärkning, då detta istället kan vägas upp av andra positiva faktorer som god inkomst, få tidigare förfrågningar och så vidare.

Hur fungerar en kontokredit?

Enkelt förklarat är en kontokredit en form av lån med flexibel återbetalning utan ett bestämt återbetalningsdatum. Man kan säga att det fungerar ungefär som ett kreditkort, fast på nätet. Du ansöker om ett kreditbelopp som du sedan kan utnyttja genom att göra kostnadsfria uttag till ditt ordinarie bankkonto.

Du behöver inte utnyttja hela det beviljade lånebeloppet, utan du kan låta de pengar du inte behöver för tillfället ligga kvar på din kontokredit.

En stark fördel med kontokrediter är att du enbart betalar ränta på det belopp du gjort uttag på och inte återbetalat. Om du till exempel har ett kreditbelopp om 3000 men enbart för över 1000 av summan till ditt bankkonto betalar du alltså enbart ränta på de 1 000 kronorna. Detta på grund av att det först då ses som ett lån.

Dessutom kan du minska din månadskostnad när du till exempel lånat 1000 kr genom att göra en extrainbetalning eftersom detta minskar din totala skuld som räntan betalas på.

Om du nyttjat hela beloppet på din kredit kan du inte göra fler uttag. Du kan då välja att ansöka om ökad kreditgräns hos långivaren om du känner att du behöver en större buffert. Detta gör du via Mina Sidor.

Kan jag låna 1000 kr utan ränta?

Undrar du om du kan låna 1000 kr utan ränta hos oss på Brixo? Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda lån utan ränta och inte heller om du saknar inkomst. Om du däremot skulle välja att låta hela den beviljade summan ligga kvar på din kontokredit utan att föra över några pengar till ditt bankkonto betalar du ingen ränta. Detta beror helt enkelt på att det först då räknas som ett lån.

Värt att tänka på är att räntan för ett mindre lån är förhållandevis låg. Detta på grund av att ett mindre lån nästintill alltid går fortare att betala tillbaka. Du kan alltså inte låna 1000 kr utan ränta, men räntan behöver inte bli alltför hög under förutsättningen att du betalar tillbaka ditt lån snabbt.

På Brixo har vi valt att ha ett minimibelopp på 500 kronor per månad på alla krediter, vilket gör att återbetalningstiden på ett mindre lån är förhållandevis kort.

Du kan dessutom förtidslösa ditt lån precis när du vill genom att betala in hela beloppet som en klumpsumma. Om du har möjlighet till detta kan du alltså komma undan med ännu lägre räntekostnader.

Summa summarum – att låna 1000 kr är inte möjligt utan ränta, men räntan behöver inte heller stå dig dyrt.

Så gör du för att låna 1000 kr hos Brixo

Här går vi igenom hur du som enbart vill låna 1000 kr med hjälp av våra kontokrediter går tillväga – från det att du gör din ansökan till dess att lånet är återbetalat.

1. Ansök om att låna 1000 kr

Processen börjar med att du fyller i vårt ansökningsformulär. Här fyller du till att börja med i beloppet du vill låna. Då vår lägsta kreditgräns är 3000 kr är detta det belopp du fyller i – även om du endast planerar att låna 1000 kr. Därefter fyller du i dina personuppgifter, kontaktuppgifter, månadsinkomst samt sysselsättning. I din låneansökan anger du även clearing- och kontonummer till det bankkonto du vill att pengarna ska betalas ut till. Det bankkonto du anger i ansökan behöver vara registrerat i ditt namn.

Ansökan signeras med BankID.

2. Kreditprövning

Så snart din ansökan skickats in behandlas den av oss på Brixo. Vi kontrollerar då att du uppfyller våra grundkrav för att bli beviljad en kredit. Vi inhämtar dessutom en kreditupplysning via Bisnode. Detta innebär som tidigare nämnt att du kan låna 1000 kr utan UC.

3. Besked om din ansöka beviljats

När du gjort en ansökan om att låna 1000 kr får du snabbt veta om du blivit beviljad kredit. Normalt sett får du svar på din ansökan inom 24 timmar under helgfria vardagar. Du får beskedet till den e-postadress du angett i din låneansökan. I samma e-postmeddelande får du även en fullständig återbetalningsplan samt kreditavtalet.

4. Utbetalning och uttag

När din kredit beviljats görs utbetalningen av det initiala uttaget. Vanligen har du pengarna på ditt bankkonto inom 1–2 dagar efter utbetalning.

Även om du har ett kreditsaldo på 3000 kr behöver du inte nyttja hela beloppet. Du kan alltså välja att enbart ta ut 1000 kr för att låta resterande summa ligga kvar. Skulle du senare komma på att du behöver använda en del av – eller hela – den summa som finns kvar på ditt kreditsaldo kan du enkelt begära ett nytt uttag via Mina Sidor. Uttagen är helt kostnadsfria.

5. Återbetalning

När du lånar pengar hos oss har du själv möjlighet att påverka i vilken takt du vill återbetala lånet. Du behöver endast betala 5 % av ditt utestående skuldsaldo varje månad (dock minst 500 kr om du lånat ett lägre belopp). Du kan givetvis välja att betala in din kredit i förtid helt utan extra kostnad om så önskas.

Du betalar enbart ränta för den delen av ditt kreditutrymme som överförts till ditt konto. Har du till exempel fört över 1000 kr är det detta belopp du betalar ränta på. Du kan alltså inte låna 1000 kr utan ränta, men du har däremot möjlighet att minska dina räntekostnader genom att betala tillbaka ditt lån i förtid.

Kan jag låna 1000 kr trots skuldsaldo hos Kronofogden?

Vill du veta om du kan låna 1000 kr trots skuldsaldo hos Kronofogden? Brixo kan tyvärr inte erbjuda kredit till dig som har aktuella skulder hos Kronofogden. Detta är framförallt för att vi vill hjälpa dig att undvika att riskera att få ytterligare skulder, någonting som kan innebära problem för dig under en lång tid.

Kan jag låna 1000 kr med betalningsanmärkning?

Hos oss på Brixo har du möjlighet att låna 1000 kr med betalningsanmärkning. Att du någon gång har missat en faktura eller en parkeringsböter ska inte vara det som avgör om du får lån, enligt oss. Vi ser istället till din aktuella betalningsförmåga.

När du vill låna 1000 kr hos oss är det den information som inhämtats från Bisnode som tillsammans med de uppgifter du lämnat i ansökan som avgör om du blir beviljad en kredit. När du vill låna 1000 kr med betalningsanmärkning kan det dock ha en påverkan på helhetsbedömningen av din kreditvärdighet, men detta kan vägas upp av andra positiva faktorer.

Innan du lånar 1 000 kr

Även om du bara vill låna ett mindre belopp på 1000 kr är det så klart viktigt att du känner dig säker på att du kan återbetala lånet. Under förutsättningen att du vet att du klarar av att betala tillbaka de lånade pengarna i tid är det inte negativt att använda sig av denna typ av lån.

Se till att läsa igenom avtalsvillkoren noggrant och fundera även över din ekonomiska situation. Om du väljer att låna 1000 hos oss på Brixo kan du enkelt se vad din månadskostnad skulle bli på vår hemsida. På så sätt kan du räkna på din månadsbudget och ta ett välgrundat beslut.

Ett tips är även att helt undvika långivare som erbjuder kredit helt utan kreditprövning. Detta tyder på en oseriös verksamhet där man inte bryr sig om att kunden kan hamna i livslång skuld på grund av lånet.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Vill du veta mer om Brixo eller hur du går tillväga för att låna 1000 kr hos oss? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns tillgängliga via e-post och telefon från måndag-fredag. Vi ser fram emot att berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att låna 1000 kr på ett sätt som känns tryggt och enkelt för dig!

Vanliga frågor om att låna 1 000 kr

 

Går det att låna 1 000 kr utan UC?

Ja, det är möjligt låna 1 000 kronor utan att en kreditförfrågan registreras hos Upplysningscentralen. Faktum är att de flesta lån på så låga belopp som 1 000 kr är lån utan UC. De flesta långivare som erbjuder smålån hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode eller Creditsafe. Hos oss på Brixo kan du låna 1 000 kronor genom vår flexibla kontokredit. Eftersom vi använder oss av kreditupplysningsbolaget Bisnode behöver du inte oroa dig för att dra på dig en onödig UC-förfrågan.

Kan jag låna 1 000 kr trots betalningsanmärkningar?

Ja, många långivare erbjuder den möjligheten. Långivare som specialiserat sig på lån på små belopp har ofta relativt generösa grundkrav för att behandla din ansökan. Det är betydligt vanligare att det är okej med betalningsanmärkning om du söker ett lån på 1 000 kr än vad det är om du ansöker hos en långivare som erbjuder lån på större lån som exempelvis 100 000 kronor.

Hos oss på Brixo är inte en betalningsanmärkning i sig ett hinder för dig som behöver ett lån, förutsatt att din ekonomi ser bra ut i övrigt. Vi fokuserar helt enkelt på din framtida betalningsförmåga, därför behöver historiska misstag inte vara ett problem.

Hur snabbt betalas lån på 1 000 kr ut?

Det beror helt på vilken långivare du vänder dig till. Alla långivare har egna rutiner för kreditprövning, handläggning och utbetalning av lån. Därför kan tiden innan pengarna faktiskt landar på ditt konto skilja sig en hel del mellan olika aktörer. Hos vissa kan du få pengarna redan samma dag som du skickat in din ansökan, hos andra tar det allt från någon till några bankdagar.

Kom ihåg att många långivare som erbjuder riktigt snabba handläggnings- och utbetalningstider ofta vet att ta betalt för förmånen. Snabba lån kommer i regel med höga kostnader. Något förenklat kan säga att ju snabbare lånet går att få utbetalt desto dyrare är det (i varje fall i förhållande till lånet beloppet).

Är det en god idé att ta ett lån på 1 000 kr?

Det beror på hur din ekonomiska situation ser ut och vad du planerar att göra med pengarna. Har du åkt på en oförutsedd utgift som inte går att skjuta upp, till exempel om du måste gå till tandläkaren, ringa en låsmed för att hemnycklarna är borta eller betala en påminnelsefaktura som annars kommer att leda till en betalningsanmärkning kan ett lån på 1 000 kronor vara ett bra eller kanske det enda alternativet. Om det handlar om ren konsumtion och av något som inte är absolut nödvändigt rekommenderar vi att du avstår från att låna.

Lån på små belopp som 1 000 kronor kännetecknas ofta av snabba handläggsningstider, ofta är det möjligt att få pengarna utbetalda samma dag. Något som kan vara nödvändigt om har ett akut behov av pengar. Glöm dock inte bort att lån på 1 000 kronor ofta är så kallade snabblån.

Den typen av lån betalas inte bara ut snabbt, de är även avsedda att betalas tillbaka snabbt. Gör du inte riskerar du att kostnaden för lånet blir hög. Räntorna är nämligen som regel höga på den här typen av lån och det tillkommer inte sällan höga avgifter. Av den anledningen räknas de flesta snabblån (vilket alltså omfattar många lån på 1 000 kr) som högkostnadskrediter.

Den kontokredit vi på Brixo erbjuder är dock varken ett snabblån eller en högkostnadskredit. Vi erbjuder en konkurrenskraftig ränta för lån i den här storleken och lägger inte på några avgifter.