Låna 25 000 kr

Låna 25 000 kronor med villkor som passar dig, ingen uppläggningsavgift, ingen UC. Med vår flexibla kontokrediter får du tillgång till 25 000 kronor, men betalar bara ränta för de belopp du gjort av med. Använd lite då och då eller allt på en gång, du bestämmer.

  • Låna upp till 25 000 kr
  • Utbetalning samma dag
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Låna utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-02-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 27,95 % och den effektiva räntan är 31,8 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr.

Kan jag låna 25 000 kr?

Ja, det är högst sannolikt. Att låna 25 000 kronor är ganska vanligt hos Brixo i den högre delen av vårt lånespann. Lånet och kreditprövningen sker utan UC. I praktiken innebär det att ingen upplysning tas hos UC när du lånar och att ingen UC-förfrågan dyker upp på framtida kreditupplysningar därifrån.

Det förekommer att kunder ansöker om ett lån på 25 000 kronor, men att vi efter vår kreditprövning kommer fram till att det vi endast kan bevilja ett lägre belopp. Vi kommer i så fall meddela detta och i stället göra det möjligt att ansöka om det lägre beloppet.

Vill du låna 25 000 kronor av oss kan du ansöka här.

Våra grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
  • Du har en inkomst om minst 150 000 kronor per år.

Hur långt räcker 25 000 kronor?

Det beror såklart på. För många är 25 000 kronor ungefär vad man får i månadslön, men eftersom skatt ska betalas och vi dessutom har väldigt hög skatt i Sverige även på låga inkomster så blir det då mindre pengar kvar. Därefter går en stor del av lönen till att betala andra fasta utgifter såsom hyra, mat och telefoni. I slutändan är det väsentligt minde pengar kvar när allt är betalat och man kan behöva spara ganska länge innan.

I denna artikel kommer vi fokusera en del på trädgårdsarbeten och vad man kan göra med pengarna om man har en egen trädgård. Det kan vara intressant både för dig som bor i villa och i radhus alternativt om du har ett sommarställe såsom en stuga på landet eller en kolonilott.

För andra användningsområden kan du t ex läsa om husdjur på vår sida om att låna 23 000 kronor, om husdjur på vår sida om att låna 30 000 kronor eller om fiskeutrustning på vår sida om att låna 8 000 kronor.

Trädgårdutrustning kan kosta

Ett av många användningsområden för ett lån på 25 000 kronor är att köpa trädgårdsutrustning. Allt ifrån snöslungor till avancerade gräsklippare finns bland möjligheterna om man spenderar belopp på denna nivå. Det finns såklart även billigare utrustning i form av spadar, krattor och andra verktyg. Många köper sin trädgårdsutrustning i den lokala järnhandeln, men på senare år har internationella kedjor såsom Bauhaus tagit en större del av denna marknad. Även om trädgårdsutrusning kan vara dyr brukar den ha en relativt lång hållbarhet.

Mer om låneprocessen

Det ska vara enkelt att ansöka om lån hos Brixo. Ansökan sker genom att man fyller i personuppgifter tillsammans med några uppgifter om sin ekonomi i vårt ansökningsformulär och identifierar sig med BankID. Förutom möjligheten att låna 25 000 kronor erbjuder vi andra belopp i jämna tusental från 3 000 kronor upp till 30 000 kronor. För alla belopp gäller att man kan låna utan UC då vi endast tar upplysning från Bisnode.

Låna 25 000 kr även med betalningsanmärkning

Brixo tillåter betalningsanmärkningar hos våra kunder och det är därmed möjligt att beviljas lån även trots att du har en betalningsanmärkning. Alla kan inte låna, men vi gör en helhetsbedömning som innebär att man inte blir nekad bara för att man har gjort ett misstag tidigare. Istället kollar vi på helheten i din ekonomi och fokuserar främst på din framtida återbetalningsförmåga.

Vanliga frågor om att låna 25 000 kr

Kan jag låna 25 000 kr utan kreditupplysning?

Nej, när du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning. Den görs för att reda ut om du har rimliga förutsättningar att betala tillbaka pengarna du lånar och är inget du kan kan komma undan. Däremot så kan du slippa en notering hos kreditupplysningsbolaget. Vi på Brixo hämtar våra kreditupplysningar hos Bisnode. Det här innebär att du slipper en förfrågan hos UC när du ansöker om ett lån på 25 000 kronor hos oss. Något som kan vara en fördel om du vill undvika att försämra din kreditvärdighet (hos UC) i onödan, exempelvis för att du vill ansöka om ett större lån längre fram.

Kan jag låna 25 000 kr?

För att låna 25 000 kronor måste du först och främst uppfylla långivarens grundkrav. Vi på Brixo är en seriös långivare som månar om sund kreditgivning och inget undantag från den regeln.

För att låna hos oss krävs att du är minst 18 år och att du har en årlig inkomst på minst 150 000 kronor. Du ska även vara bosatt och folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och ett fungerande BankID. Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot så kan vi acceptera din ansökan (och eventuellt) erbjuda dig ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Dina chanser att få ett lån ökar betänkligt om anmärkningar är äldre än sex månader.

Kan jag låna 25 000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt. Ett lån på 25 000 kronor är inte en jättestor kredit och det finns ett stort antal långivare som erbjuder möjligheten att låna just 25 000 kr trots att du har tidigare betalningsanmärkningar. Hos oss på Brixo är det fullt möjligt att låna 25 00 0 (och andra belopp upp till 50 000 kr) även om du har betalningsanmärkningar, förutsatt att din ekonomi är ordnad i övrigt.

När betalas mina 25 000 kronor ut?

Det beror i stor utsträckning på när du ansöker. Vi på Brixo erbjuder utbetalning samma dag som din ansökan går igenom, oavsett om du lånar 3 000 kr, 25 000 kr eller något annat belopp. Men då krävs att din ansökan godkänns under en vardag och kontorstid. Ansöker du om att låna 25 00 kronor under en helg kan vi tidigast betala ut ditt lån den följande måndagen.

Vilken ränta får jag?

Det beror på vem du vill låna 25 000 kronor hos. Många, för att inte säga de flesta, långivare sätter räntan individuellt baserat på varje sökandes kreditvärdighet. Det betyder att det är din ekonomi och personliga kreditvärdighet som ligger till grund för räntesättningen. Har du god kreditvärdighet har du (delvis beroende på långivarens profil) goda möjligheter att få en bra ränta. Om du däremot har låg kreditvärdighet så kommer långivaren, generellt att sätta en högre ränta. Så gör inte vi, vi tillämpar en fast räntesats på 27,95 procent för alla låntagare (Effektiv ränta 31,8 % för exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr.). Ett upplägg som vi anser vara mer transparent och rättvist.