Låna pengar online 

Flexibla lån online utan säkerhet 

Hos oss på Brixo hittar du flexibla onlinelån till en ränta du har råd. Enklare är banklån, billigare än snabblån. Vi tar inte ut några avgifter och tar ingen UC.

  • Låna upp till 50 000 kr online
  • Enkel ansökan online direkt i mobilen eller datorn
  • Utbetalning samma dag som ansökan beviljas
  • Möjligt att låna med betalningsanmärkningar

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Ansök om lån online hos Brixo

Vi på Brixo är en svensk kreditgivare som valt att koncentrera oss på lån i form av kontokredit och privatlån. Du kan enkelt ansöka om våra lån direkt här på Brixo.se, vi erbjuder  lånebelopp från 3 000 kronor upp till 100 000 kr.

Ansökningsprocessen är enkel, transparent och tar maximalt ett par minuter. Brixo tar inte ut några som helst avgifter när du tecknar en kontokredit online hos oss. Ingen uppläggningsavgift, ingen avgift för handläggning och inga extra kostnader tas ut för utbetalningen av ditt lån. Observera att privatlånet har andra egenskaper.

Avsaknaden av avgifter för kontokrediten innebär att Brixos onlinelån är ett transparent alternativ. Skillnaden mellan den nominella låneräntan och den effektiva räntan (alla kostnader för ett lån uttryckt i procent av lånebeloppet) är betydligt mindre än den är hos långivare som tar ut avgifter. Det här betyder att det blir lättare att överblicka dina framtida kostnader och att planera din ekonomi på sikt.

När du ansöker online hos så slipper du även oroa dig för din kreditvärdighet hos UC och att försämra din möjligheter att teckna större lån i framtiden. Vi hämtar nämligen våra kreditupplysningar från Bisnode. Något som betyder att din UC-score inte påverkas negativt när du lånar hos oss. En fördel för dig som kanske vill teckna ett bil- eller bolån längre fram och vill säkerställa att du får bästa möjliga ränta.

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Låna pengar online – för- och nackdelar med att söka lånet på nätet

1) Större utbud av lån online
När du söker lån online får du tillgång till alla långivare som erbjuder krediter online. Eftersom antalet långivare som erbjuder lån online fullkomligt exploderat de senaste 10-15 åren får du många olika aktörer att välja mellan. Många alternativ och konkurrens är förstås bra för dig som konsument. När det finns många onlinelån att välja mellan, tvingas långivarna att erbjuda så bra villkor och så låga kostnader som möjligt. Ingen kommer ju medvetet att välja ett dyrare lån än nödvändigt,

2) Spara tid genom att söka lånet online

Att söka lånet online är enkelt och behöver inte ta mer än några minuter. Om du istället ska boka en tid hos banken (mellan 10.00 och 15.00) blir du tvungen att ta ledigt från jobbet och förstås att ta till dig banken. Ett online kan du söka när som helst på dygnet direkt i mobilen.

3) Möjligt att få onlinelån utbetalda snabbt
De traditionella bankerna är bra på mycket. Men de är inte kända för att vara snabba. När du söker ett lån online är det möjligt att söka lånet när som helst på dygnet och många långivare fokuserar på att erbjuda snabb utbetalning. Hos oss på Brixo är det till exempel inte omöjligt att få lånet utbetalt redan samma dag som din ansökan går igenom.

4) Låna online utan säkerhet
Idag finns det som tidigare nämnt ett stort utbud av långivare som erbjuder lån online. Många av dessa långivare erbjuder möjligheten att låna utan säkerhet. När det inte finns en underliggande säkerhet för lånet kan du i praktiken använda pengarna till vad du vill. Renovera hemma, köp en resa, investera i bättre elektronik, samla dyra lån och krediter eller använd krediten som en flexibel buffert för oväntade utgifter. Du bestämmer. Ett onlinelån, som det vi på Brixo erbjuder, är inte låst till en specifik vara eller ett angivet syfte. Du kan alltså använda pengarna till precis vad du önskar (så länge det är lagligt).

4) Goda möjligheter att få en bra ränta och villkor som passar dig
Kraven för att söka ett lån kan som du säkert veta skilja sig en del hel del åt mellan olika långivare. Men visste du att varje långivare gör en helt egen kreditprövning där de bedömer din ekonomi efter att du skickat in din ansökan. Den bedömningen ligger till grund för beslutet om vilken ränta du kan få (om långivaren tillämpar individuell räntesättning).

Eftersom kreditprövningen alltid sker efter att du ansökt betyder det här att du aldrig kan veta vilken räntan och lånekostnad du kan få förrän du ansökt. Alternativet är förstås att du ansöker hos en långivare som erbjuder onlinelån med fast ränta för alla sökanden, som vi på Brixo gör. Och det är just det som är fördelen med ansöka om lån online, du får alla möjligheter att ansöka om precis det lånet som passar dig bäst.

5) Bättre koll på din ekonomi – hantera ditt lån online
När du ansöker om ett lån, exempelvis i form av vår flexibla kontokredit, får du automatiskt möjligheten att hantera din kredit direkt via Mina sidor på Brixo.se. Vårt låneerbjudande är bland annat en kontokredit där du kan ansöka om kreditgräns. Du kan sedan göra uttag från krediten upp till kreditgränsen i intervall om 500 kronor. Samtidigt betalar du bara ränta för det belopp du faktiskt gjort av med. Ett smidigt och flexibelt alternativ till vanliga onlinelån på fasta belopp.

Nackdelar – Lån online

1) Svårt att hitta rätt i lånedjungeln
En av de främsta nackdelarna med onlinelån är i allt väsentligt samma som en av fördelarna. Det finns extremt många onlinelån att välja mellan och det är svårt att veta i förväg vilket som är bäst. Risken är alltså att du råkar välja ett alternativ som ger dig onödigt höga kostnader.

Det är därför det är smart att jämföra räntor innan du lånar och att titta särskilt noga på den effektiva räntan för de lånar du kikar på. Vi på Brixo vet att vårt erbjudande står sig väl i konkurrensen. Vi tar nämligen inte ut några avgifter, något som gör det enkelt att se hur mycket lånet kostar och att jämföra vårt onlinelån med andra alternativ. Vi erbjuder också en och samma ränta för alla låntagare. Du vet alltid i förväg hur mycket ditt lån kommer att kosta och behöver inte oroa dig för eventuella fluktuationer i ränteläget.

2) Ingen personlig kontakt
En annan nackdel är att du inte får en personlig kontakt när du ansöker om ett lån online på egen hand. Det flesta klara sig utan den typen av stöd, men du om du är osäker på vilket lån du behöver och föredrar att prata med en fysisk person finns det en del som talar för att ansöka på det gamla sättet direkt hos banken (även om det potentiellt blir dyrare).

Vem kan söka ett onlinelån?

Eftersom det finns så många olika lån och långivare att välja mellan, kan man något förenklat säga att vem som helst som fyllt 18 år kan ansöka om ett lån online. Med det sagt behöver du självklart uppfylla den specifika långivarens (som du ansöker hos) grundkrav och även klara av dennes kreditprövning för att komma ifråga för ett onlinelån.

Idag erbjuder i princip alla långivare möjligheten att ansöka om lån online. Det finns därför många olika alternativa aktörer att välja mellan. Kraven för att få ansöka kan förstås skilja sig en hel del mellan olika långivare. Vissa kan ha ganska tuffa krav och kräver en fast anställning, god inkomst och kreditvärdighet (inga betalningsanmärkningar) och kan ha högre inkomstkrav.

Andra är mer generösa i sina krav och kan ha relativt tillåtande inkomstkrav, accepterar sökanden från 18 år och uppåt samtidigt som betalningsanmärkningar inte behöver leda till ett automatiskt avslag.

Grundkraven för att ansöka om ett online hos på Brixo är att du är minst 18 år gammal och har en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Du ska även vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och tillgång till ett fungerande BankID. BankID behövs för att signera din låneansökan och sedan för att hantera lånet online via Mina Sidor här på Brixo.se. Vi kan tyvärr inte acceptera din ansökan om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden men betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem.

Online hos Brixo – krav i korthet:

  • Du är minst 18 år vid ansökningstillfället
  • Har en inkomst på minst 180 000 kr
  • Folkbokförd i Sverige
  • Svensk bankkonto
  • BankID
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Låna online trots betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning är ett tecken på att du inte fullgjort dina ekonomiska åtaganden, till exempel genom att inte betala en faktura i tid. Det är därför inte bra för din kreditvärdighet och hämmar dina chanser att få nya lån till bra ränta.

Det är inte alla långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Skälen är visserligen bra. En person som har en anmärkning har helt enkelt misskött sina betalningar, innebär en större kreditrisk och kan riskera att hamna i värre ekonomiska problem genom att låna ännu mer pengar.

Men samtidigt är det så att betalningsanmärkning inte behöver betyda din ekonomi är i oordning just nu. Ser din ekonomi bra ut övrigt är det mycket möjligt att du kan låna trots att du har en anmärkning. Och det är betydligt enklare att hitta en långivare som erbjuder den möjligheten om du ansöker online än om du söker första bästa lån hos din vanliga bank.

Vanliga frågor om lån onlinelån

Kostar det mer låna pengar online än hos en vanlig bank?

Nej, det behöver det definitivt inte göra. Faktum är att du har goda möjligheter att få ett billigare lån om du ansöker online. Går du till din vanliga bank kommer du få den ränta som de kan erbjuda dig där och då. Det är emellertid långt ifrån säkert att det är den bästa räntan du kan få. När du ansöker om lån online har du många fler alternativ att välja bland och goda möjligheter hitta ett lån med bra ränta och villkor som passar just dig.

Vad är kraven för att ansöka om onlinelån hos Brixo?

För att ansöka om ett onlinelån hos på Brixo krävs att du är minst 18 år gammal och har en inkomst på minst 180 000 kronor. Du ska även vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. Vi kan tyvärr inte erbjuda dig ett lån om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot behöver tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett problem.

Kan jag få ett onlinelån trots skuldsaldo hos Kronofogden?

Nej, dessvärre är det i princip omöjligt att få ett lån om du har obetalda skulder hos Kronofogden då din kreditvärdighet kommer att vara så gott som obefintlig. Du kan däremot prova att söka när du betalt av skulderna. Det är bäst om det gått lite tid sedan du blivit av med dina skulder. Dina chanser att få din ansökan beviljad ökar dramatiskt om det gått mer än sex månader sedan du blev av med skuldsaldot.

Kan jag söka lån online utan UC?

Ja, det finns gott om långivare som erbjuder möjligheten att ansöka om lån online samtidigt som du slipper en notering i UCs register. Vi på Brixo hämtar alla våra kreditupplysningar från Bisnode, vilket innebär att ingen förfrågan sparas hos UC.

Är det möjligt att låna online trots anmärkning?

Ja, en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder när du ansöker om lån online hos oss på Brixo. Vi ser främst till din nuvarande och framtida betalningsförmåga, då behöver inte tidigare misstag som lett till en anmärkning inte vara ett problem. Det viktigaste är att du har förmåga att betala tillbaka pengarna du lånar. Med sagt gör vi alltid en kreditprövning innan vi godkänner ett lån och du behöver passera den. Vid kreditprövningen tittar vi på saker som din inkomst, befintliga skulder och hur du skött tidigare betalningar.  Betalningsanmärkningar är som sagt okej, men dina chanser att få lånet beviljat ökar ju äldre och färre de är. Vi kan dock inte bevilja ett online lån om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Vad blir räntan på mitt onlinelån?

Det beror på vilken långivare du vänder dig till och vilken typ av lån du väljer. Idag erbjuder så gott som alla långivare möjligheten att ansöka om och låna pengar online. Det finns många olika lånealternativ du kan ansöka om online och många långivare välja bland. Räntan för de olika lånen kan skilja sig åt kraftigt. Dessutom tillämpar många långivare individuell räntesättning efter kreditprövningen.

Något som innebär att det är din personliga betalningsförmåga och kreditvärdighet, plus den aktuella långivarens bedömning av detta, som ligger till grund för räntesättning. Det innebär också att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer att få förrän efter din ansökan godkänts.

Vi på Brixo har valt att tillämpa en enda enhetlig ränta för alla låntagare som kvalificerar sig för våra lån. Den rörliga årsräntan för kontokrediten är 28,95 % och den rörliga årsräntan för privatlånet är 19,95 %. Läs mer om lånens egenskaper i villkoren.