Mikrolån

Låna små belopp med Brixos mikrolån. Våra lån börjar från 3 000 kronor och ansöks enkelt online. När du beviljats ett mikrolån med kontokredit kan du göra uttag så små som 500 kronor åt gången

 • Mikrolån utan UC
 • Låna 3 000 kr, 5 000 kr eller 10 000 kr
 • Ansök om mikrolån även med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Mer om mikrolån

Ett mikrolån är traditionellt en låneprodukt som erbjuds till individer, entreprenörer och små företag som har begränsad tillgång till traditionella banktjänster. I Sverige används begreppet också bara i betydelsen mindre lån. Det är då nästan en synonym till smålån, SMS-lån eller snabblån. Lånebeloppen är vanligtvis mindre än de som erbjuds av traditionella banker, vanligtvis från några tusen kronor till upp mot 20 000 kronor.

Begreppet mikrolån internationellt för att beskriva lån för att stödja småskaliga företag, särskilt i utvecklingsländer där tillgången till kapital är begränsad. Dessa lån kan hjälpa entreprenörer att starta eller expandera sina företag, köpa utrustning eller lager. De kan också användas för personliga utgifter, som sjukvårdskostnader.

Vilka belopp är vanliga för mikrolån?

Vanligtvis är beloppen för mikrolån relativt små, vanligtvis från 3 000 kronor till omkring 15 000 kronor eller något högre än så. Men det exakta lånebeloppet kan variera beroende på vilket land och vilken organisation som erbjuder lånet. I utvecklingsländer, där mikrolån ofta används för att stödja småskaliga företag, kan lånebeloppen vara så låga som några tior eller hundratals dollar. I mer utvecklade länder, där mikrolån också erbjuds till individer, kan lånebeloppen vara högre och i vissa fall nå upp till 30 000 kronor eller mer. Oavsett belopp är mikrolån avsedda att erbjuda finansiellt stöd till människor som annars inte skulle ha tillgång till traditionella banktjänster.

Är mikrolån samma som SMSlån?

Nej, mikrolån och SMS-lån är inte samma sak även om de i Sverige används parallellt. Mikrolån är en låneprodukt som erbjuds av organisationer och institutioner, ofta med en social eller ekonomisk utvecklingsagenda. Lånen är avsedda att hjälpa människor som annars inte skulle ha tillgång till finansiella tjänster att få tillgång till kapital för att starta eller expandera små företag eller för att täcka personliga utgifter.

SMS-lån, å andra sidan, är en form av kortfristiga lån som erbjuds av privata låneföretag och som kan ansökas om via SMS eller internet. Dessa lån brukar ha högre räntor än traditionella banklån och är ofta avsedda för personliga utgifter som att betala räkningar eller köpa konsumentprodukter.

Även om båda dessa låneprodukter är relativt små och lättillgängliga, är de olika i sitt ursprung, tillhandahållande och syfte.

Mikrolån har tilldelats Nobelpris

Forskning kring mikrolån har lett till flera priser och utmärkelser genom åren för sitt arbete med att stödja entreprenörer och förbättra ekonomisk utveckling i utvecklingsländer.

Bland de mest kända utmärkelserna finns Nobelpriset i fred 2006, som tilldelades Muhammad Yunus och Grameen Bank för deras arbete med att utveckla och popularisera konceptet mikrokrediter. Yunus och Grameen Bank anses vara pionjärer inom mikrokreditbranschen, och Nobelpriset uppmärksammade deras insatser för att öka tillgången till kapital för fattiga och utsatta människor runt om i världen.

Utöver Nobelpriset har mikrokreditinstitut också vunnit andra priser och utmärkelser för sitt arbete. Till exempel har organisationer som Kiva och Accion International vunnit priser för sitt arbete med att stödja entreprenörer och små företag i utvecklingsländer.

Sammanfattningsvis har mikrolån vunnit flera priser och utmärkelser genom åren för sitt arbete med att förbättra ekonomisk utveckling och stödja entreprenörer i utvecklingsländer runt om i världen.

 

Ansök om lån

Snabblån eller mikrolån?

Snabblån och mikrolån är två olika typer av låneprodukter. Även om det finns vissa likheter mellan de två, är de också ganska olika i sin funktion, syfte och målgrupp.

Snabblån är en kortfristig låneform som ofta erbjuds av privata låneföretag och är avsedda att ge omedelbar tillgång till kontanter för att täcka oväntade utgifter eller betala räkningar. Dessa lån har ofta högre räntor än traditionella banklån och är inte avsedda för långsiktig användning.

Mikrolån, å andra sidan, är avsedda att stödja entreprenörer och små företag, särskilt i utvecklingsländer där tillgången till kapital är begränsad. Lånen är avsedda för att hjälpa människor som annars inte skulle ha tillgång till traditionella banktjänster att få tillgång till kapital för att starta eller expandera små företag eller för att täcka personliga utgifter. Mikrolån har vanligtvis lägre räntor än snabblån, och är avsedda för långsiktig användning.

Således kan man säga att snabblån och mikrolån är två olika låneprodukter som har olika syften och målgrupper.

Mikrolån utan UC

Att ta ett mikrolån utan UC är möjligt eftersom mikrolåneinstitut ofta använder andra sätt att bedöma kreditvärdighet än att kolla upp kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag som UC. Istället för att använda UC använder de ofta alternativa metoder som att titta på din betalningshistorik och din nuvarande inkomst- och utgiftssituation.

För att ta ett mikrolån utan UC kan du söka efter en långivare som erbjuder mikrolån utan UC, det finns flera sådana långivare på marknaden. När du ansöker om lånet kommer du att behöva ge information om din nuvarande inkomst, boendekostnader, befintliga skulder och eventuella andra utgifter. Denna information används för att avgöra din kreditvärdighet och om du är berättigad till ett mikrolån.

Det är viktigt att komma ihåg att mikrolån ofta har högre räntor än traditionella privatlån, eftersom de ofta erbjuds till personer som har svårt att få tillgång till traditionella banktjänster. Innan du tar ett mikrolån utan UC bör du se till att du förstår de villkor och räntor som gäller för lånet, och se till att du har en realistisk plan för att betala tillbaka lånet i tid.

Mikrolån med direkt utbetalning

Mikrolån med direkt utbetalning är en typ av kortfristigt lån som erbjuds av vissa långivare och som vanligtvis kan beviljas och betalas ut inom några timmar eller till och med minuter efter att lånet har godkänts. Detta kan vara användbart i situationer där du behöver omedelbar tillgång till pengar för att täcka oväntade utgifter eller räkningar.

Dessa typer av lån kan också kallas snabblån eller sms-lån. De har ofta högre räntor än traditionella banklån och bör endast användas som en sista utväg när du behöver snabb tillgång till pengar och inte har andra alternativ. Det är också viktigt att notera att dessa lån vanligtvis är avsedda för kortvarig användning och bör betalas tillbaka så snart som möjligt för att undvika höga räntekostnader.

När du ansöker om mikrolån med direkt utbetalning kommer långivaren vanligtvis att begära information om din nuvarande inkomst, boendekostnader, befintliga skulder och eventuella andra utgifter. Denna information används för att bedöma din kreditvärdighet och för att bestämma om du är berättigad till lånet.

Det är viktigt att göra en grundlig forskning av långivaren och läsa igenom avtalet noga innan du ansöker om ett mikrolån med direkt utbetalning för att se till att du förstår villkoren och avgifterna som gäller för lånet.

Låna direkt

Att ansöka om mikrolån

Att söka ett svenskt mikrolån är relativt enkelt. Följande steg kan hjälpa dig att komma igång:

 • Läs på om olika låneinstitut: Det finns flera låneinstitut som erbjuder mikrolån i Sverige. Det är viktigt att du gör din forskning för att hitta en pålitlig långivare som erbjuder de bästa villkoren och räntorna för dig.
 • Ansök online: De flesta långivare erbjuder möjligheten att ansöka om mikrolån online. Gå till långivarens hemsida och fyll i ansökningsformuläret som vanligtvis kräver personliga uppgifter, inkomst och anställningsinformation samt övriga relevanta uppgifter som behövs för att bedöma din kreditvärdighet.
 • Vänta på godkännande: När du har skickat in din ansökan kommer långivaren att bedöma din kreditvärdighet och bestämma om du är berättigad till lånet. Detta kan ta några minuter till några dagar, beroende på långivarens process.
 • Acceptera lånet: Om din ansökan godkänns får du ett erbjudande om lån som du kan acceptera eller avvisa. Läs noga igenom avtalet och se till att du förstår villkoren och räntorna som gäller för lånet innan du accepterar.
 • Få pengarna: När du har accepterat lånet och alla dokument är signerade kan du förvänta dig att få pengarna på ditt konto inom några dagar. Vissa långivare erbjuder även snabbare utbetalningstider om du behöver pengarna snabbare.

Det är viktigt att tänka på att mikrolån, särskilt om det är ett privatlån, vanligtvis har högre räntor än traditionella banklån. Se till att du har råd att betala tillbaka lånet i tid och överväg andra alternativ om du behöver låna större belopp eller för en längre tidsperiod.

Mikrolån med betalningsanmärkning

Att ansöka om mikrolån med betalningsanmärkning och låg kreditvärdighet kan vara en utmaning eftersom många långivare kräver att låntagarna har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomisk situation. Detta beror på att långivare vill minimera sin risk för att inte få tillbaka sina pengar.

Men det finns några långivare som erbjuder mikrolån till personer med betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Dessa långivare tar en högre risk genom att låna ut pengar till personer som traditionellt sett anses vara högriskkunder, vilket innebär att de ofta har högre räntor och avgifter än traditionella lån.

För att ansöka om mikrolån med betalningsanmärkning och låg kreditvärdighet kan du behöva följa dessa steg:

 • Läs på om långivare: Det finns långivare som erbjuder mikrolån till personer med betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Gör din forskning och hitta en pålitlig långivare som erbjuder de bästa villkoren och räntorna för dig.
 • Ansök online: De flesta långivare erbjuder möjligheten att ansöka om lån online. Gå till långivarens hemsida och fyll i ansökningsformuläret som vanligtvis kräver personliga uppgifter, inkomst och anställningsinformation samt övriga relevanta uppgifter som behövs för att bedöma din kreditvärdighet.
 • Vänta på godkännande: Långivaren kommer att bedöma din kreditvärdighet och bestämma om du är berättigad till lånet. Detta kan ta några minuter till några dagar, beroende på långivarens process.
 • Acceptera lånet: Om din ansökan godkänns får du ett erbjudande om lån som du kan acceptera eller avvisa. Läs noga igenom avtalet och se till att du förstår villkoren och räntorna som gäller för lånet innan du accepterar.

Det är viktigt att tänka på att mikrolån med betalningsanmärkning och låg kreditvärdighet vanligtvis har högre räntor och avgifter än andra lån.