Låna 15 000 kr

– Låna 15000 kr utan UC

Låna 15 000 kronor till en ränta du har råd. Vi erbjuder flexibla lån i form av en smidig kontokredit. Krediten funkar som ett kreditkort fast utan själva plastkortet. Du betalar endast ränta för de belopp du spenderat och slipper dolda avgifter. Dessutom behöver du inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan. Vi på Brixo använder oss av Bisnode, ingen kreditupplysning sparas i UCs register.

  • Låna upp 15 000 kr utan säkerhet
  • Utbetalning via banköverföring eller Swish
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Låna utan UC
  • Ingen uppläggningsavgift

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 15 000 hos Brixo

Brixo erbjuder lån på 15 000 kronor utan UC. Oväntade utgifter kan uppstå som gör att budgeten inte håller och ett direkt tillskott till kassan är nödvändigt. Om bilen plötsligt går sönder och behöver lämnas in på lagning eller om du behöver köpa en ny telefon är det inte alltid man har en buffert som räcker för att täcka dessa kostnader.

I sådana lägen kan ett lån på 15 000 kr komma väl till pass. Har du ingen buffert för att kunna täcka dessa plötsliga utgifter kan ett snabblån vara en lösning. Brixos lån är kontokrediter vilket innebär att man beviljas en limit med ett utrymme man sedan kan välja att utnyttja helt eller delvis.

Enkelt att ansöka om 15 000 kronor

Att låna 15 000 kronor hos oss är smidigt och hela ansökningsprocessen är digitaliserad. Detta innebär att du när som helst på dygnet kan fylla i en ansökan på vår hemsida och sedan signera med ditt BankID för att slutföra ansökan.

När vi har mottagit din ansökan tar vi en kreditupplysning från Bisnode och gör sedan en helhetsbedömning av din kreditvärdighet för att fatta ett kreditbeslut.

I kreditbedömningen tas många olika faktorer med i beaktning för om vi ska bevilja en kredit eller inte, med ett stort fokus på att bedöma din framtida återbetalningsförmåga.

Sker ansökan på en helgfri vardag kan du normalt sett förvänta dig ett kreditbesked inom 24 timmar. Utbetalning sker direkt i samband med att krediten beviljas, och pengarna syns på ditt konto inom 1-3 bankdagar om du väljer utbetalning via banköverföring, om du vill slippa vänta kan du välja Swish som utbetalningsmetod.

En sak som skiljer Brixo från många andra kreditgivare som erbjuder möjligheten att låna 15 000 kronor är att vi också tillåter lån trots betalningsanmärkningar.

Våra grundkrav för att låna 15 000 kr:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)
  • Du har en inkomst om minst 180 000 kronor per år.

Låna 15 000 kronor utan säkerhet

Att ta ett snabblån på 15 000 kronor innebär att du kan ta ett låna pengar utan någon extra säkerhet krävs för att garantera din återbetalningsförmåga. I jämförelse med ett bostadslån eller ett billån, där bostaden och bilen i sig agerar som en säkerhet för att banken ska vara garanterad åtebetalning, finns ingen sådan fysisk säkerhet för banker som erbjuder snabblån.

Att erbjuda snabblån till kunder utan säkerhet innebär därmed en högre risk för dessa bolag, vilket istället kompenseras av att ta ut en högre ränta på lånet. Ytterligare en skillnad mellan snabblån och övriga lån är att det inte i förväg behöver specificeras vad pengarna ska användas till.

Vi på Brixo kommer inte kräva att du redovisar eller motiverar vad du ska använda pengarna till utan du är fri att disponera ditt lån på 15 000 kronor helt fritt efter behov och tycke.

Återbetalning av ditt lån

När du blivit beviljad en kontokredit på 15 000 kr hos oss på Brixo kan du välja att utnyttja hela kreditbeloppet eller endast få en del av det utbetalat till ditt konto. Det månadsbelopp som ska återbetalas månatligen beräknas som en procentsats utav det utnyttjade kreditbeloppet.

Återbetalning av kontokrediten sker månatligen med 5 % av ditt saldo eller ett minimumbelopp på 500 kronor per månad. 500 kronor är också det minsta uttaget du kan begära via Mina Sidor. När du beviljas en kredit på 15 000 kronor hos Brixo ansluts du också till autogiro vilket innebär att återbetalningen sker smidigt utan att du behöver lägga in betalningar själv i din internetbank. På Mina Sidor har du också full översikt över din kredit.

Vanliga frågor om att låna 15 000 kr

Kan jag låna 15 000 kr trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att låna 15 000 kronor även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det beror dock också på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Grundprincipen är du alltid måste ha tillräckligt bra ekonomi och utrymme för att återbetala lånet du tar. Om du har väldigt låg inkomst i kombination med stora skulder är inte säkert att du kan få ett lån, inte ens hos långivare med relativt tillåtande krav.

Hos oss på Brixo är det möjligt att låna 15 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar. Vi ser nämligen till din nuvarande och framtida betalningsförmåga i första hand, då behöver en tidigare anmärkning inte vara ett problem. Men du måste klara den kreditprövning vi genomför när du skickat in din ansökan. Den gör vi för att säkerställa att du har förutsättningar att betala tillbaka pengarna du vill lån.

När betalas lånet ut?

Det beror på när du ansöker. Hos oss är det möjligt att få pengarna utbetalda redan samma dag som din ansökan godkänns. Om du exempelvis ansöker under en vardagsförmiddag är det inte omöjligt att pengarna finns på ditt konto redan samma dag som du skickat in ansökan. Om däremot ansöker under helg kan pengarna som tidigast betalas ut följande måndag.

Kan jag låna 15 000 kr utan UC?

Ja, det är möjligt att låna 15 000 kronor utan att en förfrågan sparas hos UC. Många långivare erbjuder möjligheten om du är ute efter ett lånebelopp på mindre än 30 000 kr,. Vi på Brixo är inget undantag, hos oss kan du låna upp till 50 000 kronor utan UC. Vi hämtar nämligen våra kreditupplysningar från Bisnode. Du slipper därmed en notering hos UC när du lånar 15 000 kr (eller något annat belopp) hos oss.

Vad krävs för att låna 15 000 kr?

För att låna 15 000 kronor genom oss på Brixo krävs att du är minst 18 år, bosatt och folkbokförd i Sverige och att du har en inkomst på minst 180 000 kronor per år. Du ska också ha ett svenskt bankkonto och ett aktivt BankID. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem om din ekonomi är stabil i övrigt. Men du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Kan jag lösa min kredit i förtid?

Ja, du kan alltid lösa ditt lån när som helst utan extra kostnad och oavsett om lånebeloppet är på 15 000 kronor eller någon annan summa.