Brixo har förvärvat en ny kreditportfölj från Aasa Kredit och tillförs över 1 500 nya kunder

2019-10-18

  • Brixo ökar därmed volymen utestående krediter med ca 10 miljoner kronor. De nya krediterna kommer tillhöra bolagets varumärke Brixo.
  • Aasa är ett internationellt fintechbolag som erbjuder krediter i bland annat Finland och Polen och som med denna affär lämnar den svenska marknaden. Aasa har en total utlåningsportfölj som överstiger 80 miljoner euro.

Brixo passerar 7 500 aktiva krediter

  • Brixo fortsätter att växa och passerar med förvärvet 7 500 aktiva krediter och har nu en total utlåningsportfölj överstigande 65 miljoner kronor.
  • Bolaget har nu bistått över 13 000 nöjda kunder med finansiering sedan starten 2015 och betalat ut krediter med ett sammanlagt belopp överstigande 150 miljoner kronor (ta gärna del av våra kunders omdömen på Trustpilot.
  • I somras förvärvades även varumärket Kontantfinans med en portfölj som tillförde cirka 1 000 nya kunder.

Övriga nyheter

  • Genom förvärvet av Kontantfinans övertog Brixo ett IT-system för administrationen av beviljade krediter och just nu pågår ett projekt att flytta samtliga produkter till samma system för att strömlinjeforma och effektivisera verksamheten.
  • Under oktober har Brixo också förstärkt organisationen med rekryteringar inom både IT och kreditanalys.

Allmänt om Brixo

Brixos vision är att med innovativa kreditprodukter och moderna metoder tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet. Bolaget strävar efter att förenkla och förbättra marknaden för finansieringstjänster genom att ständigt utveckla sina egna anpassningsbara tekniska plattformar.

Brixo har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och står under Finansinspektionens tillsyn. Vi gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed.

Brixo har nu en bred produktportfölj med fyra olika krediterbjudanden och något som passar de flesta (Brixo, Flexkontot, Merax och Kontantfinans). Bolaget erbjuder både kontokrediter och annuitetslån och kreditupplysningsalternativ från både Bisnode och UC. Två av Brixos produkter är högkostnadskrediter och de andra två tillhör marknadens lägst prissatta lån där betalningsanmärkningar accepteras och som har en transparant prissättning helt utan avgifter.

***