Brixo samarbetar med Nordigen för en förbättrad kreditprocess

2022-04-06

Fintechbolaget Brixo har valt att samarbeta med freemium open banking-plattformen Nordigen.

Brixo är ett svenskt fintechbolag som gör det möjligt för användare att ansöka om digitala krediter upp till 30 000 kronor (2 750 euro). Finanser analyseras för att avgöra om konsumenten kommer att kunna återbetala krediten och när det konstaterats behandlas ansökan och krediten kan utnyttjas samma dag som ansökan godkänns.

“Vi vill förbättra finansieringsupplevelsen för alla, göra ansökningsprocessen smidig och lätt att förstå, samtidigt som den är säker och användarvänlig. Vi har inlett ett samarbete med Nordigen för att addera ett tillvägagångssätt baserat på open banking, vilket möjliggör anslutning till bankkonton och insamling av den viktiga finansiella data vi behöver för att behandla ansökningar snabbt, noggrant och effektivt”, säger Martin Johansson, VD för Brixo.

Brixos mål är att tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet genom att använda nya kreditlösningar och moderna metoder. Genom fortsatt vidareutveckling av egenbyggda anpassningsbara teknikplattformar strävar bolaget efter att förenkla och förbättra marknaden för finansiella tjänster.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Brixo och hjälpa dem att addera en högre grad av automatisering och strömlinjeformad bearbetning till deras mix av effektiva tjänster och produkter. Brixo fokuserar på att skapa en bättre finansieringsupplevelse för sina användare och vi tror att open banking är en nyckelfaktor för att höja den finansiella kundnöjdheten på grund av den förenklade processen som erbjuds kunderna och elimineringen av manuell input och långa väntetider”, förklarar Rolands Mesters, medgrundare och VD för Nordigen.

Om Nordigen

Nordigen är en freemium open banking-plattform som ger fri tillgång till open bankning-data och premiumdatainsikter. Nordigens kostnadsfria API ansluter till mer än 2 100 banker i Europa och servar fintechföretag och utvecklare i 31 europeiska länder, inklusive Storbritannien. Nordigen är en licensierad leverantör av kontoinformationstjänster (AISP) som regleras av Lettlands finans- och kapitalmarknadskommission och är auktoriserad i 31 europeiska länder. För mer information besök: www.nordigen.com

Om Brixo

Brixo är ett svenskt fintechbolag som utmanar det traditionella banksystemet genom att erbjuda digitala krediter till privatpersoner i Sverige. Bolaget strävar efter att förenkla och förbättra marknaden för finansieringstjänster genom att med innovativa kreditprodukter och noggranna kreditprövningar tillgängliggöra krediter för en bredare allmänhet. Brixo grundades 2014 och är ett konsumentkreditinstitut under tillsyn av Finansinspektionen.

***