Ekonomitips

Tips och goda råd som hjälper dig få ordning på din privatekonomi

Här har vi samlat effektiva tips och råd som hjälper dig att låna billigare, bevara din kreditvärdighet och spara pengar.

Ekonomitips

En stabil ekonomi är grunden för ett bra liv. Genom att ta ansvar för din ekonomi kan du styra så att dina pengar går till det som du verkligen behöver. De flesta kan göra något för att förbättra sin ekonomiska situation. Här följer några tips som alternativ till att behöva låna pengar.

Gör en budget

Det är enklare än vad du tror. Skriv ner hur mycket du har i inkomster varje månad, skriv sedan ner hur mycket du har i fasta utgifter varje månad. Det som blir kvar är det du har att röra dig med varje månad. Läs mer om hur du kan hantera privatlån och skapa en budget.

Se över dina abonnemang

Se över dina abonnemang, har du något du betalar för som du inte använder. Jämför dina telefon-, TV, el- och försäkringskostnader på en jämförelsesida, tex Compricer.

Vart ska jag spara mina pengar?

De pengar du lyckas spara varje månad, låt dem växa på ett bra och billigt sätt. Om du tex sparar i fonder, se till att avgiften är så låg som möjligt, så att inte banken tar för mycket av ditt sparande.

Ekonomiappar

Det finns flera appar som gör att du får bättre koll på din ekonomi. Tink och Mina utgifter är två sådana appar. Tink kopplar du direkt till ditt bankkonto, sedan håller den koll på allt åt dig.

Mat och fika

Äter du ofta utelunch eller blir det lite för ofta en fika på stan? Det kommer det att kosta dig en rejäl slant varje månad. Kanske kan du ta med dig matlåda istället?

Försök skippa bilen

Att äga och köra bil är dyrt. Bensin, parkering och reparationer kostar mer än du tror. Om det finns möjlighet att gå, cykla eller åka buss istället kommer du att få pengar över.

Ibland behövs ett lån

Ibland kan det behövas ett lån för att överbrygga svängningar i likviditeten. Brixo erbjuder lån på upp till 30 000 kronor i form av kontokrediter som är enkla att söka online. Förutom av Brixo så kan man även låna av våra systerprodukter FlexkontotMerax och Kontantfinans.

Hushåll med elen

Det är nog få som missat att elpriserna är rekordhöga 2022. För många är elpriset en betydande kostnad vid sidan om hyra, räntor och amortering. Men det finns också mycket du kan göra för att hålla elkostnaderna nere. Ta del av våra bästa tips här.