Låna pengar med BankID

Hos oss kan du ansöka om lån tryggt, smidigt och enkelt med BankID. Vi erbjuder lån i form av en kontokredit med flexibel återbetalning. Möjliga kreditbelopp är 3 000 kr upp till 50 000 kr. Vi tar ingen UC och lägger inte på några avgifter.

 • Låna upp till 50 000 kr
 • Utbetalning samma dag
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Signera ansökan smidigt med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Lån med BankID

Vad är BankID

BankID är ett system för e-legitimationer som hanteras och ges ut av ett antal svenska banker. Du använder BankID för att identifiera dig på nätet, exempelvis vid dina kontakter med myndigheter, vårdgivare och banker (eller andra långivare).

Allt fler svenska företag kräver också att du identifiera dig med BankID för att kunna ta del av deras tjänster. Om du exempelvis vill köpa något på avbetalning via företag som Qliro eller Klarna måste du identifiera med BankID om köpet sker online.

Olika typer av BankID

Det finns tre olika typer av BankID. BankID på fil, BankID på kort och mobilt BankID som är den ohotat vanligaste och populäraste varianten idag.

 • BankID på fil är kort och gott en desktop-app som du laddar ner till din dator.
 • BankID på kort innebär att du använder ditt betalkort i kombination med en säkerhetsdosa. Dosan ger dig sedan en kod som använder för att identifiera dig
 • Mobilt BankID – En applikation du laddar ner till mobil och använder för att identifiera dig med. Den populäraste och vanligaste formen av BankID.

Hur skaffar jag BankID?

För att skaffa BankID behöver du först och främst ha ett svenskt personnummer. Du måste också vara kund hos någon av de banker som är utgivare av BankID (vilket är lite märkligt för något som är ett krav för att ta del av många myndigheters tjänster). Hos de flesta banker kan du enkelt och smidigt begära ett BankID direkt via din internetbank.

Allt du behöver göra är att begära ditt nya BankID hos banken och sedan ladda ner appen till din telefon. Om det är första gången du skaffar BankID (och inte ersätter ett gammalt) kan du behöva identifiera dig genom att skanna ditt ID-kort, pass eller besöka banken och legitimera dig där.

Följande banker är utgivare av BankID:

 • Danske Bank i Sverige
 • Handelsbanken
 • Ica Banken
 • Länsförsäkringar Bank
 • Nordea
 • SEB
 • Skandiabanken
 • Sparbanken Syd
 • Swedbank
 • Ålandsbanken Sverige

Smidigt att låna pengar med BankID

Idag stödjer så gott som alla Sveriges banker och långivare ansökan med BankID. Hos en hel del långivare är ansökan med BankID det enda sättet att ansöka om ett lån. Om du inte har möjlighet att använda BankID och ändå vill ha ett lån måste långivaren först skicka hem ansökningshandlingarna till dig med vanlig post.

Du behöver sedan fysiskt underteckna ansökan, skicka tillbaka den till långivaren och sedan vänta på själva låneavtalet och signera och skicka tillbaka även detta. Det här tar förstås betydligt mer tid än att göra allting på nätet med BankID.

Eftersom många långivare endast erbjuder ansökan via BankID går du även miste om många lånealternativ om du bara kan ansöka på det gamla viset med papper och penna.

Låna med BankID utan UC hos Brixo

Hos oss på Brixo kan du låna från 3 000 kr upp till 50 000 kronor i form av vår flexibla kontokredit och ansökan sker tryggt och enkelt med BankID. Krediten fungerar lite som ett kreditkort med den skillnaden att allt från ansökan, utbetalning till administrering av krediten sker online, du behöver inget fysiskt kort.

En fördel med kontokrediter är du kan ansöka om en kreditgräns på exempelvis 35 000 kronor och sedan bara använda så mycket pengar som du behöver. Vi erbjuder fria uttag i intervall om 500 kronor (upp till din kreditgräns). Om du har en kreditgräns på just 35 000 kr men endast tagit ut 3 000 kronor från krediten betalar du bara ränta för de 3 000, inte hela det möjliga kreditbeloppet.

Ett mer flexibelt sätt att låna pengar än att teckna ett privatlån som betalas ut i klumpsumpa, framför allt om du inte vet hur mycket pengar du behöver eller bara vill ha en ekonomisk livlina för oväntade utgifter.

Till skillnaden från många andra långivare i segmentet lägger vi inte på några avgifter. Något som gör det enklare att beräkna kostnaderna för lånet och att planera din ekonomi på sikt. Vi tycker att det här är en mer transparent modell än att sätta en lägre nominell ränta och sedan lägga på avgifter som gör lånet dyrare än vad det först verkar.

När du ansöker hos oss slipper du en förfrågan hos UC. Vi hämtar istället våra kreditupplysningar hos Bisnode. Något som innebär att du inte behöver riskera att försämra din kreditvärdighet hos just UC.

Att låna utan en UC-förfrågan kan vara en fördel om du planerar att söka ett större lån längre fram. Vid lån på större belopp hämtas kreditupplysningen så gott som alltid från UC. Därför kan det i vissa fall vara klokt att undvika UC om du bara behöver ett mindre eller medelstort belopp.

Krav för att låna hos Brixo

För att ansöka om lån hos på Brixo behöver du först och främst vara minst 18 år gammal vid ansökningstillfället och ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Du ska också vara folkbokförd och bosatt i Sverige. Du behöver även ha ett svenskt bankkonto och ett BankID för att identifiera dig och signera din låneansökan.

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att låna hos oss förutsatt att din ekonomi ser bra ut i övrigt. Det viktigaste är att du kan betala tillbaka pengarna, gamla misstag behöver inte vara ett problem.

Med ovanstående sagt så ökar dina chanser att få din ansökan beviljad ju äldre och ju färre anmärkningarna är. Om du en betalningsanmärkning som bara är någon månad blir det svårare och samma sak gäller om du har väldigt många anmärkningar (fler än tio).

Vi kan inte acceptera din ansökan om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Låna säkert med BankID – Se upp med vad du godkänner

Att låna pengar och identifiera sig i samband med andra ärenden med hjälp av BankID är smidigt och säkert. Men det finns också risker om du inte ser upp. Därför är det viktigt att du är säkerhetsmedveten. Läs alltid igenom vad det är du godkänner med ditt BankID och säkerställ att du faktiskt litar på det företag du godkänner något hos.

När du signerar med BankID står det alltid vad företaget du identifierar dig hos heter. Tänk på att aldrig någonsin lämna ut din BankID-kod till någon annan och att  banken eller ett anat seriöst företag aldrig kommer att ringa upp dig och be dig godkänna något med BankID.

Fler säkerhetstips för ditt BankID:

 • Använd aldrig någonsin ditt BankID på uppmaning av en okänd person, oavsett om det sker över telefon eller internet. Det här gäller även om personen påstår sig vara från ett företag du känner till, din bank eller polisen.
 • Lämna aldrig ut koden till ditt BankID till någon annan. Om någon frågar om koden över telefon så lägga på direkt och ring polisen.
 • Se till att ha en unik kod till ditt BankID som inte används någon annanstans och som ingen annan kan lista ut. Använd inte något uppenbart som ditt personnummer eller delar av ditt telefonnummer.
 • Läs alltid noga igenom och granska vad det är du godkänner med ditt BankID. Hos vem loggar du in och identifierar dig hos? Vad är det du godkänner egentligen? Om någon inte verkar stämma och/eller du misstänker ett bedrägeriförsök bör du spärra ditt BankID och kontakta polisen direkt.

 

Privatlån upp till 100 000 kr  med BankID

Om du vill ha en bra överblick och betala tillbaka ett fast belopp varje månad kan Brixos privatlån vara ett alternativ. Vårt privatlån erbjuder en snabb ansökan på bara 2 minuter, signera med hjälp av BankID och få utbetalning samma dag som lånet beviljas.

Läs mer och ansök om privatlån upp till 100 000 kr.

 

Läs mer om privatlån

Vanliga frågor om lån med BankID

Hur snabbt kan jag få pengarna när jag lånar med BankID?

Det beror framför allt på när du ansöker. Vi på Brixo erbjuder utbetalning redan samma som din ansökan godkänns under vardagar och kontorstid. I regel får du räkna med 24 timmar innan pengarna betalas ut om din ansökan sker på en vardag. Ansöker du under en fredag kväll eller helg kan utbetalning tidigast ske följande måndag.

Kan jag låna med BankID och utan uc?

Ja, det kan du. Vi på Brixo är en av de många långivare som erbjuder den möjligheten. Vi hämtar våra kreditupplysningar från Bisnode, vilket innebär att ingen förfrågan sparas hos UC. Om du vill låna utan UC är det snudd på ett krav att ha ett BankID idag. Merparten av de långivare som erbjuder möjligheten att låna utan UC finns bara på nätet. Hos oss på Brixo kan du enkelt ansöka om lån på belopp från 3 000 kronor till 50 000 kronor med BankID och vi tar som sagt ingen UC.

Varför låna pengar med BankID?

Det är snabbt, smidigt och säkert. Genom att identifiera dig med BankID kan du identifiera dig och signera din ansökan på några sekunder. Idag finns många långivare endast på nätet, så utan BankID skulle få betydligt färre lånealternativ att välja mellan.

Vad är BankID?

BankID är ett svenskt system för e-legitimation som hanteras och utfärdas av bankerna. Du använder BankID för för att identifiera sig på nätet, exempelvis för att signera dina ansökan när du söker ett lån.

Hur skaffar jag ett BankID?

Att skaffa ett BankID är enkelt och det gör du genom att ansöka i din internetbank och ladda ner BankID-appen till din telefon. Om du inte har någon form av elektronisk legitimation redan behöver du förstås identifiera dig på något annat sätt för att visa att det verkligen är du som skaffar BankID. Enklast är att scanna din vanliga legitimation eller ditt pass i BankID-appen.

Kan jag låna pengar utan BankID?

Ja, det är fortfarande möjligt att låna pengar även om du inte kan legitimera dig på elektronisk väg genom BankID. Men det kommer också bli mer komplicerat, ta längre tid och du kommer få betydligt färre alternativa lån att välja bland.