Semesterlån

Hos Brixo kan du låna upp till 50 000 kr till semestern utan några avgifter. Med vår kontokredit betalar du endast ränta för lånet som du nyttjar och inte hela kreditgränsen. Att ansöka om ett semesterlån tar bara 2 min och du får besked på din ansökan inom 24 h – utbetalning sker samma dag som lånet beviljas. 

 • Semesterlån upp till 50 000 kr
 • Låna utan UC
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Semesterlån

Hos Brixo kan du låna upp till 50 000 kr till semestern utan några avgifter. Med vår kontokredit betalar du endast ränta för lånet som du nyttjar och inte hela kreditgränsen. Att ansöka om ett semesterlån tar bara 2 min och du får besked på din ansökan inom 24 h – utbetalning sker samma dag som lånet beviljas. 

 • Semesterlån upp till 50 000 kr
 • Låna utan UC
 • Utbetalning via Swish/banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Vad är semesterlån?

Ett semesterlån är en typ av lån utan säkerhet, ämnad för att finansiera resor och semester. Eftersom lånet tas utan säkerhet behöver man inte heller pantsätta något, exempelvis en bil eller bostad.

Istället baseras lånet på din kreditvärdighet och förmåga att återbetala lånet enligt de villkor som erbjuds av långivaren. Även om semesterlån kan vara lockande är det viktigt att vara medveten om vilka kostnader, risker och utmaningar som det kan innebära.

Att låna till konsumtion eller resor är sällan det billigaste alternativet men om man är i en situation där man behöver dryga ut kassan tillfälligt, och är säker på att man klarar av återbetalningen, kan en flexibel kontokredit vara ett alternativ.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om semesterlån, fördelar- & nackdelar samt vad som kan vara bra att tänka på innan man ansöker om ett lån till semestern.

 

Låna till semestern

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Låna till semestern med Brixo

Brixo erbjuder en flexibel kontokredit med lån upp till 50 000 kr, löptid mellan 6 och 52 månader. Med vår kontokredit kan du även återbetala hela lånet i förtid, utan extra kostnader.

Vår kontokredit har inga avgifter, man betalar bara ränta på det belopp som man tagit ut och nyttjat.

På Brixo har vi transparenta villkor som är samma för alla – oavsett förutsättningar. Det innebär att vi erbjuder en och samma ränta för alla och inte sätter den individuellt.

På så sätt kan du enkelt avgöra om Brixos villkor är något som passar dig. Tillskillnad från andra långivare slipper du därmed skicka in en ansökan (vilket påverkar din kreditvärdighet) bara för att kunna ta reda på vilken ränta du kan bli erbjuden.

 

Privatlån upp till 100 000 kr

Om man vill ha ett traditionellt privatlån som ger en tydlig överblick över hur mycket som ska betalas tillbaka varje månad, så kan Brixos privatlån vara ett alternativ.

Läs mer och ansök om privatlån upp till 100 000 kr.

 

Krav för att kunna låna hos Brixo

På Brixo är vi noggranna med att endast bevilja krediter till personer som uppfyller våra grundläggande krav.

Tillskillnad från andra kreditgivare lägger vi dock större vikt vid din betalningsförmåga idag, och mindre på din kredithistorik. Därför kan Brixo acceptera semesterlån trots betalningsanmärkning, givet att du uppfyller våra övriga krav.

Krav för att kunna låna:

 • Du är över 18 år
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du har ett svenskt bankkonto och BankID
 • Du har minst 180 000 kronor i årsinkomst
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar är ok)

 

Till ansökan

semesterlån fernanda

 

Varför tar man ett semesterlån?

Att resa och upptäcka nya kulturer kan vara en av de mest berikande upplevelserna, det kan dock vara svårt att spara ihop tillräckligt med pengar.

Semesterlån kan därför vara ett alternativ för den som vill finansiera sina äventyr, antingen genom att finansiera hela eller delar av resan.

Det är dock viktigt att noggrant överväga fördelar och nackdelar med att låna till semestern, innan man skickar iväg en ansökan.

Här kommer fördelar och nackdelar med semesterlån:

 

Fördelar med semesterlån

 

1. Snabb ansökan
Att ansöka om ett lån till semestern tar bara några minuter och många långivare kan ge snabba besked på ansökan.

2. Flexibilitet
Du kan använda lånet för att täcka alla reserelaterade kostnader utan begränsningar. Dessutom är lånet utan säkerhet så du behöver inte binda upp något.

3. Smidig utbetalning
Lånet utbetalas ofta inom någon dag efter ansökan. Med en smidig utbetalning kan du planera din resa på ett bekvämt sätt.

4. Tillgänglighet
Semesterlån kan ofta erbjudas trots betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet. Observera dock att långivaren kompenserar den ökade risken genom att ta ut högre räntor och eventuella avgifter.

 

Nackdelar med semesterlån

 

1. Höga räntor och avgifter
Eftersom semesterlån vanligtvis är tillgängligt för de flesta och erbjuds utan säkerhet, har de ofta högre räntor än lån med säkerhet, t.ex. billån eller bolån.

Att låna till semestern innebär därför höga räntor och eventuella avgifter, vilket kan göra det dyrt att återbetala lånet över tid.

Har man möjlighet att finansiera semestern på ett mer kostnadseffektivt sätt så bör man givetvis göra det istället för att ta ett dyrt lån.

2. Ökad skuld och stressfaktor
Att ta ett lån innebär att man kommer att ha en skuld som måste betalas tillbaka. Att komma tillbaka efter semestern och veta att man behöver betala tillbaka ett lån kan vara en stressfaktor, och något man gärna vill vara utan.

Se därför över dina alternativ noggrant innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

3. Risk för överutnyttjande
Det är väldigt viktigt att man inte ser lån som en lösning på ens problem eller sätter det som en vana för finansiering. Om man mot förmodan behöver låna pengar till semestern så bör man också ha en tydlig plan på hur man planerar att betala tillbaka lånet.

Man bör även vara helt säker på att man har tillräckliga medel för att kunna återbetala lånet i sin helhet, inklusive räntor och avgifter.

Vad ska man tänka på innan man tar ett semesterlån?

Innan man tar ett semesterlån är det viktigt att noggrant se över sina alternativ och vilka förutsättningar man har för att kunna resa iväg.

Här kommer några faktorer som man bör ta hänsyn till:

 

Se över dina alternativ

Innan man ansöker om att låna pengar bör man överväga andra mer fördelaktiga alternativ. Det allra bästa är givetvis om du kan spara ihop pengar till semestern på egen hand.

Det kommer såklart att ta lite längre tid men det är definitivt det mest kostnadseffektiva alternativet, du slipper dessutom ta hänsyn till återbetalningstider, dyra räntor och avgifter.

För att få fart på sparandet kan du se över möjligheten till extrajobb, fler timmar på ditt nuvarande jobb eller andra typer av inkomstkällor. Här kan du vara så kreativ som det behövs!

Genom att placera pengarna på ett sparkonto med ränta ser du även till att pengarna växer och kan i lugn och ro se fram emot en välbehövlig semester.

 

Räntesatser och avgifter

Om ett lån är ett alternativ för din semester, är det viktigt att vara medveten om lånets egenskaper och kostnader som det medför. Jämför räntesatser från olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet utifrån just din situation.

När du jämför räntor är det i synnerhet den effektiva räntan som du vill jämföra. Denna tar nämligen hänsyn till både den nominella räntan samt eventuella avgifter.

 

Lånevillkor

Läs noggrant igenom villkoren för att förstå lånets egenskaper till fullo. Efter att du har jämfört räntor och avgifter och hittat ett lån som kan vara aktuellt för dig, är det viktigt att ta del utav villkoren.

Se över faktorer som löptid, hur flexibel återbetalning är, samt om du kan betala av hela lånet i förtid (utan extra kostnader).

 

Recensioner och kundbetyg

När du ansöker om ett lån vill du känna dig så trygg som möjligt med ditt val. För att inge en extra trygghet kan det därför vara praktiskt att se över recensioner och kundbetyg.

Det kan ge en bild av vad andra kunder har haft för upplevelse och vad du kan förvänta dig av långivaren.

 

Återbetalningsförmåga

När du väl har gått igenom alla steg och hittat ett lån som passar just dina förutsättningar, se till att du har råd att betala tillbaka lånet.

Sätt upp en tydlig plan som säkerställer att du betalar tillbaka lånet enligt de avtalade villkoren, utan att det påverkar din ekonomiska stabilitet.

Låna inte mer än du behöver och om det är möjligt kan det vara fördelaktigt att använda pengar från sparkontot. På så sätt håller du nere lånekostnaderna så mycket som möjligt.

 

Ansök på 2 min 

Semesterlån upp till 50 000 kr utan avgifter

Letar du efter ett flexibelt lån till semestern? Med vår kontokredit kan du låna upp till 50 000 kr, helt utan avgifter. Du betalar endast ränta på nyttjat belopp, och du slipper även en notering hos UC eftersom vi använder oss av Dun & Bradstreet (Bisnode). Ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar.

Ansök nu

tom och paula lån semester

 

Semesterlån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning indikerar att en person har haft problem med att betala sina skulder i tid, vilket kan göra det svårare att få godkänt för ett lån. Att låna till semestern när man har en betalningsanmärkning kan därför vara utmanande, men det går att hitta långivare som beviljar lån trots anmärkning.

Långivare som kan bevilja lån med betalningsanmärkning tar ofta hänsyn till andra faktorer utöver kreditvärdigheten, såsom nuvarande inkomst och din betalningsförmåga idag. En betalningsanmärkning syns nämligen i tre år och säger kanske inte allt om din betalningsförmåga idag.

Det är dock viktigt att noga överväga kostnaderna och villkoren för lånet innan du ansöker. Om du redan har en betalningsanmärkning behöver du givetvis vara medveten om riskerna med nya lån och därför vara försiktig så att du inte hamnar i en situation med ännu mer skuldsättning som du potentiellt inte klarar av.

För att kompensera för den högre risken som är förknippad med att låna till personer med dålig kreditvärdighet, tar långivaren ut högre räntor och eventuellt andra avgifter.

Om du har möjlighet att vänta till dess att din betalningsanmärkning har försvunnit, så är det därför att föredra.

Du kommer nämligen att kunna låna pengar till bättre villkor och lägre kostnader än om du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning.

Hos Brixo kan du låna pengar till semestern, trots betalningsanmärkning. Vi erbjuder samma villkor för alla, oavsett förutsättningar.

 

Semesterlån utan UC

Att ansöka om ett lån innebär också att långivaren begär en kreditupplysning på dig för att kunna bedöma din återbetalningsförmåga. Om man föredrar att låna utan UC finns idag flera långivare som erbjuder lån utan UC, däribland Brixo.

Istället för Upplysningscentralen (UC) använder man andra kreditupplysningsföretag, exempelvis Creditsafe eller Dun & Bradstreet. Att låna utan UC kan vara särskilt fördelaktigt för den som planerar att ta ett större lån i närtid, exempelvis ett bolån.

På så sätt påverkar man inte sin kreditvärdighet hos UC eftersom en förfrågan om semesterlån inte syns hos UC, utan endast hos det kreditupplysningsföretag som man gick via.

På Brixo använder vi oss av Dun & Bradstreet vid kreditupplysning, våra lån är därmed utan UC.

 

Ansök utan UC

 

michael lån till semester

 

Alternativ till semesterlån: Semestersparande

Att spara till semestern och undvika lån är det mest kostnadseffektiva sättet att finansiera sin semester, utan att behöva ta på sig skulder.

 

Här är några tips för ett effektivt semestersparande

 

1. Sätt upp ett separat konto
Öppna ett separat sparkonto som är avsett för ditt semestersparande. Detta gör det lättare att hålla koll på dina sparade pengar och undvika att blanda dem med dina andra medel.

Semestersparandet gör sig bäst på ett sparkonto med ränta. På så sätt växer även ditt sparande, och det är alltid roligare att se på ett sparande som växer!

2. Sätt upp ett mål
Bestäm hur mycket pengar du vill spara inför din semester och sätt upp ett målbelopp. Det kan vara en specifik summa för hela resan eller delmål för olika utgifter, som flygbiljetter, boende och aktiviteter.

3. Automatisera ditt sparande
Sätt upp automatiska överföringar från ditt lönekonto till ditt sparkonto varje månad. På så sätt ser du till att du sparar regelbundet och undviker frestelsen att spendera pengarna på annat.

4. Minska onödiga utgifter
Genom att minska onödiga utgifter kan du frigöra mer pengar att lägga på ditt semestersparande. Det kan innebära att ta med matlåda istället för att äta ute, köpa second hand istället för nya kläder eller avstå från små köp som kaffe på caféet.

Genom att följa dessa tips och vara konsekvent med ditt sparande kan du förhoppningsvis bygga upp en ansenlig summa som kan finansiera din semester, utan att behöva ta lån.

Ett sparande tenderar dessutom att bli lättare ju längre in på målet man kommer. Det svåraste är ofta i början eftersom man är så långt ifrån målet, vilket kan göra att målet nästan känns orealistiskt och långt borta.

Men efter att man har fått igång sparandet och ser att beloppet sakta men säkert växer sig större och större, kommer det kännas roligare i takt med att man närmar sig målet.

 

Så kan du hålla nere kostnaderna under semestern

Genom att planera din semester och kolla upp vad saker och ting kostar i förväg, kan du bilda dig en uppfattning och budgetera utifrån det.

Med en tydlig budget behöver du inte heller låna lika mycket, vilket i sin tur innebär lägre räntekostnader.

Här kommer några tips på hur du kan hålla nere kostnaderna:

 • Undvik högsäsong
 • Välj kollektivtrafik istället för taxi
 • Planera din dagliga budget och resans aktiviteter, ofta är förköpsbiljetter billigare
 • Se över andra alternativ än hotell, t.ex. hostel eller att hyra lägenhet
 • Välj ett boende med möjlighet till matlagning

 

Sammanfattning: Semesterlån

Sammanfattningsvis kan ett semesterlån vara ett alternativ för den som behöver finansiera hela/delar av utgifterna kopplade till en semester. Det kan exempelvis vara flygresa, boende eller andra aktiviteter.

Att låna till semestern är väldigt smidigt och går numera att göra utan kreditupplysning hos UC. Många långivare är även tillgängliga i form att de kan acceptera ansökningar, trots betalningsanmärkning.

Innan man ansöker om ett lån är det dock viktigt att överväga fördelar/nackdelar, risker, kostnader, återbetalningsvillkor, samt ha en tydlig plan för hur man kommer att betala tillbaka lånet.

Även om semesterlån kan vara praktiska för att uppfylla semestermål, är det viktigt att vara ansvarsfull och endast låna det belopp som verkligen behövs och som man är helt säker på att man kan återbetala.

Att spara till semestern och istället skjuta upp planerna något år, är det mest kostnadseffektiva alternativet. Om du har möjligheten att avvara pengar så bör du överväga ett semestersparande, innan du lånar pengar.

 

Till ansökan

Vanliga frågor om semesterlån

Vad är ett semesterlån?

Ett semesterlån är ett lån utan säkerhet som används för att finansiera semesterkostnader. Det kan vara alltifrån resa, boende eller andra typer av utgifter relaterade till semestern.

På Brixo erbjuder vi en flexibel kontokredit upp till 50 000 kr. Krediten har inga avgifter och du betalar endast ränta på nyttjat belopp.

Kan man ansöka om semesterlån med betalningsanmärkning?

Ja, vi på Brixo fokuserar på din betalningsförmåga idag och mindre på tidigare misstag. Förutsatt att du har en ordnad ekonomi i övrigt och uppfyller våra krav är du välkommen med din ansökan.

Vad är fördelarna och nackdelarna med ett semesterlån?

Fördelarna med ett semesterlån är den snabba ansökningsprocessen och smidiga utbetalningen. Du kan låna efter dina behov på ett flexibelt sätt och finansiera din semester med kort varsel, exempelvis om det skulle dyka upp en sistaminuten resa eller liknande.

Nackdelarna med ett semesterlån är att du drar på dig en skuld och att du kommer att behöva betala tillbaka lånebeloppet, inklusive ränta och eventuella avgifter. Det kan också påverka din kreditvärdighet om du inte lyckas betala tillbaka lånet i tid. Utöver detta kan ett lån ofta även innebära en stressfaktor, vilket man gärna vill vara utan.

Finns det bättre alternativ till semesterlån?

Det bästa alternativet till semesterlån är ett semestersparande. Att resa iväg på semester kan kännas lockande i stunden, men här får man försöka tänka ett steg längre.

Lånet ska betalas tillbaka i sin helhet, inklusive räntor och eventuella avgifter. Att istället spara ihop till en ansenlig summa, kan innebära att man åker på semester med gott samvete, utan stressfaktorn och kostnaderna som lånet medför.

Kostar det något att ansöka om semesterlån?

Nej, en ansökan är alltid kostnadsfri!

Vilka lån erbjuder Brixo?

Brixo erbjuder två olika typer av lån.

Kontokredit: Låna från 3 000 till 50 000 kronor.
Privatlån: Låna från 10 000 till 100 000 kronor.