Lån för renovering

Renovera, bygga ut eller sätta guldkant på hemmet? Möjligheterna är många. Ansök om ett lån för renovering upp till 75 000 kr utan UC. Brixos privatlån för renovering passar även dig med betalningsanmärkning.

 • Låna upp till 75 000 kr 
 • Lån för renovering utan UC
 • Låna med betalningsanmärkning
 • Renoveringslån utan säkerhet

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Lån för renovering

Renovera, bygga ut eller sätta guldkant på hemmet? Möjligheterna är många. Ansök om ett lån för renovering upp till 75 000 kr utan UC. Brixos privatlån för renovering passar även dig med betalningsanmärkning.

 • Låna upp till 75 000 kr 
 • Lån för renovering utan UC
 • Låna med betalningsanmärkning
 • Renoveringslån utan säkerhet

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Låna för renovering

Att renovera hemmet är inte bara en investering i livskvalitet och komfort. Historiskt sett har det också varit en bidragande anledning till att värdet på fastigheten har ökat.

Att renovera kan dock kosta en del och det är väldigt få som lyckas sätta sin prägel på hemmet, utan att ansöka om ett renoveringslån.

I den här artikeln kommer vi därför utforska möjligheterna med ett lån för renovering: analysera dess fördelar/nackdelar och ge dig insikter som kan vara värda att tänka på – innan du går vidare med ett lån för renovering.

 

låna pengar till renovering

 

Vad är lån för renovering?

Lån för renovering är en typ av finansiering som är specifikt utformad för att täcka kostnaderna för att renovera eller förbättra ett hem.

Som privatperson kanske du har gått i tankarna ett tag om att någon dag förhoppningsvis kunna sätta din prägel på hemmet. Eller kanske att äntligen kunna ordna det där golvet som har sviktat för länge.

Bakgrunden och motivet bakom brukar variera fritt, men med ett renoveringslån kommer du faktiskt till skott med lösningen.

Om du exempelvis har lyckats avvara en ansenlig summa som varit ämnat för renovering, så kan du med ett renoveringslån finansiera resterande del för att täcka upp totalkostnaden.

Renoveringslån är nämligen flexibla och erbjuder dig som låntagare möjligheten att finansiera både mindre och större projekt. Allt beror på din unika situation och vad du är i behov av.

 

Vad är syftet med ett lån för renovering?

Lån för renovering kan användas för att finansiera olika typer av uppgraderingar och förbättringar i hemmet.

Det kan t.ex. vara köksrenoveringar, ombyggnad av badrum, golvväxlingar, takreparationer.

Det behöver dock nödvändigtvis inte bara röra sig om reparationer utan kan även vara tillägg till befintliga utrymmen. T.ex. en veranda som gör huset fulländat och står klart lagom till utesäsongen.

 

Fördelar med lån för renovering

Förbättra boendemiljön:
Renoveringar möjliggör förbättringar som kan öka trivseln och livskvaliteten i ditt hem. Det kan vara allt från att modernisera köket till att uppgradera badrummet.

Tenderar att öka värdet:
Historiskt kan man se att renoveringar och tillägg generellt sett har ökat värdet på boendet. Att t.ex. göra om en tvårummare till en trerummare innebär att du helt plötsligt når en annan målgrupp som har en annan typ av köpkraft.

Det kan därmed vara en klok investering för framtida försäljning som kan ge god avkastning på det investerade kapitalet. Kom dock ihåg att historisk avkastning inte garanterar framtida avkastning och att det är fler faktorer som speglas i värdeutvecklingen.

Energieffektivitet:
Renoveringar kan fokusera på att göra ditt hem mer energieffektivt, vilket kan leda till långsiktiga besparingar på energikostnader och samtidigt minska din klimatpåverkan.

Flexibilitet i lånebelopp:
Med renoveringslån har du flexibilitet att anpassa lånebeloppet efter storleken på ditt renoveringsprojekt.

 

Nackdelar med lån för renovering:

Räntekostnader:
Precis som med alla lån medför ett renoveringslån räntekostnader. Det är viktigt att noga överväga räntesatserna och hur de kommer påverka den totala kostnaden för lånet.

Skuldsättning:
Att ta ett lån innebär skuldsättning. Det är avgörande att ha en realistisk plan för återbetalning för att undvika överdriven skuldsättning.

Ansvar för återbetalning:
Renoveringslån kräver regelbundna återbetalningar. Om du inte är disciplinerad med din budget och återbetalningsplan kan det leda till ekonomiska svårigheter.

 

Påbörja din låneansökan

renoveringslån

 

Ansök om lån för renovering

När du ansöker om ett renoveringslån så kan det vara bra att ha kollat upp en del saker innan, så att du är väl förberedd med dina behov. På så sätt minimerar du även risken att det dyker upp oväntade överraskningar i efterhand.

Här kommer 10 steg som kan hjälpa dig i processen när du ansöker om lån för renovering:

Steg 1: Utvärdera renoveringsbehoven

Innan du ansöker om ett lån, utvärdera dina renoveringsbehov noggrant. Det innebär att du bestämmer vilka projekt du vill genomföra och att du får en uppskattad summa för de totala kostnaderna.

Här kan du passa på att hämta in offerter från olika byggbolag för att jämföra dem sinsemellan. Det brukar oftast inte löna sig med att ta första bästa, utan ge dig själv tiden att jämföra i lugn och ro.

Det ökar inte bara chanserna för dig att ta välgrundade beslut utan förhoppningsvis leder det även till att du blir nöjd i slutändan.

Steg 2: Skapa en budget

När du har jämfört offerter så är det dags att skapa en detaljerad budget. Den ska inte bara inkludera renoveringskostnaderna utan även eventuella kostnader som kan uppstå längs vägen.

Det kan exempelvis vara att hantverkarna upptäcker något som behöver åtgärdas under arbetets gång. Då kan det vara bra att du också har budgeten för att kunna få bukt med det direkt.

Steg 3: Kreditvärdighet

Långivare bedömer ofta din kreditvärdighet innan de godkänner ett lån. Kontrollera din kreditvärdighet och försök förbättra den om det behövs. En högre kreditvärdvärdighet brukar oftast ge dig bättre lånevillkor. Hos Brixo kan du låna utan UC.

Steg 4: Jämför lån och långivare

Jämför olika typer av renoveringslån och långivare. Titta på räntesatser, lånebelopp, villkor och eventuella avgifter. Detta hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet som passar just dina behov.

Steg 5: Samla nödvändig dokumentation

Långivare kommer att kräva viss dokumentation vid ansökan. Det kan inkludera lönespecifikationer, skattedeklarationer och annan finansiell information. Se till att ha dessa dokument redo.

Steg 6: Ansök online eller i person

De flesta långivare erbjuder nuförtiden möjligheten att ansöka online. Du kan fylla i ansökningsformuläret på deras webbplats eller besöka ett lokalt kontor om de erbjuder personlig service.

Steg 7: Vänta på godkännande

Efter att du har ansökt så behöver du vänta på långivarens godkännande. Det kan ta olika mängd tid beroende på långivaren och deras interna processer.

Steg 8: Granska lånevillkoren

Innan du accepterar ett lån, granska noggrant lånevillkoren. Se till att du förstår räntesatserna, återbetalningen och eventuella avgifter. Om det skulle dyka upp några funderingar är det bäst att kontakta långivaren i fråga, så att du kan få svar på din fråga direkt.

Steg 9: Acceptera lånet

Om du är nöjd med lånevillkoren, acceptera lånet enligt instruktionerna från långivaren. Det brukar vanligtvis innebära att du godkänner med hjälp av BankID eller skickar in ett fysiskt pappersdokument, beroende på ditt val av långivare.

Steg 10: Använd lånet för renovering

När du har fått lånet så kan du börja använda pengarna för ditt renoveringsprojekt. Se till att hålla dig inom din budget och använd pengarna på ett så effektivt sätt som möjligt.

Tips:

 • Var noga med att bara låna till det du verkligen behöver för att undvika onödiga räntekostnader.
 • Läs noga igenom lånevillkoren och se till att du förstår dem helt innan du accepterar lånet.
 • Om du har frågor eller är osäker, tveka inte att kontakta långivaren för att få klarhet.

 

Påbörja din låneansökan

låna till renovering

 

Brixos lån för renovering

Hos Brixo kan du ansöka om privatlån för att finansiera din renovering. Vi erbjuder samma ränta till alla kunder, oavsett vad pengarna ska gå till. På så sätt kan du känna dig trygg med att du inte behöver förhandla eller missar någon “dold” ränterabatt som många andra långivare ofta erbjuder.

Brixos privatlån för renovering är transparent och vi fokuserar på din framtida betalningsförmåga. Det innebär att vi accepterar betalningsanmärkningar och även gör vår kreditupplysning utan UC.

Istället för UC använder vi oss av Bisnode. En ansökan om lån tar bara 2 min och sker helt digitalt. Efter ansökan får du besked inom 24 h och om din ansökan har blivit godkänd så betalas pengarna ut samma dag – välkommen med din ansökan!

Brixos privatlån för renovering

Belopp: 10 000 – 75 000 kr

Löptid: 3 – 5 år

Nominell ränta: 19,95 %

Uppläggningsavgift: 475 kr

Administrationsavgift 25 kr per månad

Förseningsavgift: 195 kr

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en totalkostnad för krediten om 38 776 kr.

Läs mer om våra priser och villkor här.

 

Grundkrav för ett renoveringslån hos Brixo

För att kunna beviljas ett lån för renovering hos Brixo behöver följande grundkrav vara uppfyllda:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har ett svenskt personnummer, svenskt BankID och är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga aktuella skulder hos Kronofogden
 • Du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor

 

Att tänka på innan du ansöker om lån för renovering hos Brixo

1. Budgetering

Skapa en detaljerad budget för ditt renoveringsprojekt. Var realistisk och försök hålla dig inom de ursprungliga ekonomiska ramar du har satt upp.

2. Räntesatser och villkor

Brixos lån är transparenta och vi erbjuder samma räntesats till alla kunder, oavsett belopp. Läs igenom våra priser och villkor noggrant här.

3. Återbetalningsplan

Skapa en tydlig återbetalningsplan. Se till att du har en realistisk uppfattning om hur lång tid det kommer att ta att återbetala lånet och att det passar din ekonomiska situation.

4. Renoveringslån – låna utan säkerhet

Vissa långivare erbjuder renoveringslån som är säkrade genom fastigheten. Detta innebär dock att om du inte kan betala tillbaka lånet så kan långivaren ta säkerhet i ditt hem och sälja det för att få tillbaka sina pengar.

Var medveten om riskerna och överväg om det är något som du vill behöva riskera, i värsta tänkbara scenario.

Med Brixos renoveringslån behöver du dock inte tänka i de banorna eftersom du kan låna utan säkerhet.

låna för renovering

 

Renoveringslån – låna utan säkerhet

Lån utan säkerhet är precis som det låter, lån som inte kräver någon form av säkerhet. Det innebär alltså att långivare tar en högre risk när de lånar ut pengar till dig.

För att de är villiga att ta den risken så kompenserar långivaren dock ofta med högre räntor och i vissa fall även restriktiva villkor. Det kan t.ex. vara att du inte får låna med betalningsanmärkning eller att det görs en kreditupplysning hos UC.

Med ett lån hos Brixo kan du dock låna till renovering utan säkerhet, d.v.s. du behöver inte äventyra bostadens säkerhet. Vi fokuserar dessutom på hur din betalningsförmåga ser ut just nu och lägger mindre fokus på vilka misstag som historiskt kanske lett till betalningsanmärkningar.

Att låna till renovering utan UC brukar dessutom vara tacksamt för de flesta privatpersoner eftersom man då bevarar sin kreditvärdighet hos UC.

Den kreditvärdigheten som lämnas orörd kan man sedan utnyttja för framtida lån, när det kanske vankas ansökningar om lån för ännu större lånebelopp.

Lån med säkerhet, d.v.s. bostadslån, är lån som säkerställs med en form av tillgång som pant, till exempel din bostad i detta fall. Det innebär att långivaren har rätt att ta över tillgången och sälja den om inte du lyckas betala tillbaka lånet.

Lån med säkerhet brukar dock generellt sett ha lägre räntor än lån utan säkerhet. Men det är viktigt att du förstår vilken typ av lån du är intresserad av och vad det innebär för din ekonomiska situation innan du ansöker om ett renoveringslån.

 

Måste jag lämna säkerhet för att låna till renovering?

Hos Brixo kan du ansöka om lån för renovering utan säkerhet. Brixos privatlån kräver ingen säkerhet och det är en och samma räntesats för alla kunder – oavsett vilket belopp man ansöker om.

För dig som kund kan det vara en trygghet att veta att det är transparenta villkor som gör att du slipper förhandla för att försöka få ner räntan.

Med det sagt är det alltid en god idé att jämföra olika långivare för att se vem som kan erbjuda dig lägst totalkostnad för lånet, d.v.s. effektiv ränta.

 

Sammanfattning – lån för renovering

Renoveringslån kan kännas lockande då det ger en kraftfull resurs för att renovera ditt boende och göra om det till ett Hem. Men det är viktigt att du tar ett beslut med omsorg och god planering så att du vårdar din ekonomi så gott du bara kan.

Genom att noggrant överväga fördelar, nackdelar och de insikter som nämnts så kan du förhoppningsvis ta välgrundade beslut som gynnar både din nuvarande livsstil men även framtida ekonomi.

Innan du ansöker om ett renoveringslån är det därför viktigt att du ser till helheten för lånet. Det innebär rent praktiskt att du tar del av alla avgifter och villkor och tar hänsyn till den effektiva räntan, vilket är totalkostnaden för lånet.

Det kan vara sunt att inte stirra sig blind på enstaka parametrar utan att försöka se till helheten. Du bör även ha en tydlig strategi för hur du rent praktiskt kommer att betala tillbaka lånet. Har du en “plan B” om du mot förmodan skulle gå miste om din primära inkomst osv.

Avslutningsvis vill vi önska dig ett stort lycka till med din framtida renovering! Tveka inte på att höra av dig till oss om du skulle ha några frågor eller funderingar.

Du når oss vardagar mellan 09-17 på tel. 08 – 500 850 47.

Vanliga frågor om lån för renovering hos Brixo

Hur mycket kan jag låna för mina renoveringar?

Brixo erbjuder privatlån på 10 000 kr till 75 000 kr med en löptid på 3 – 5 år.

När sker utbetalning?

Vi hanterar din ansökan inom 24 h och om det blir beviljat så betalas det ut samma dag.

Hur sker återbetalning?

Om du har ett privatlån hos oss betalar du samma belopp varje månad under lånets löptid.

Är det tillåtet att låna för renovering med betalningsanmärkningar?

Ja, det är tillåtet att låna trots betalningsanmärkningar.

Går det att få renoveringslån utan UC?

Ja, vi använder oss av Bisnode för kreditupplysningar. Det innebär att våra lån är helt utan UC.