Lån för renovering

Renovera, bygga ut eller sätta guldkant på hemmet? Ansök om ett lån för renovering på upp till 100 000 kr – utan UC. Med Brixos privatlån kan du låna pengar till renovering trots betalningsanmärkning.

 • Lån för renovering på upp till 100 000 kr 
 • Renoveringslån utan UC
 • Låna med betalningsanmärkning
 • Ingen säkerhet behövs

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Lån för renovering

Renovera, bygga ut eller sätta guldkant på hemmet? Ansök om ett lån för renovering på upp till 100 000 kr – utan UC. Med Brixos privatlån kan du låna pengar till renovering trots betalningsanmärkning.

 • Lån för renovering på upp till 100 000 kr 
 • Renoveringslån utan UC
 • Låna med betalningsanmärkning
 • Ingen säkerhet behövs

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:

Återbetalningstid: mån

Månadsbetalning:
Total kostnad för lånet:
Nominell ränta:

Krediten har 19,95 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

Låna till renovering

Att renovera hemmet är inte bara en investering i livskvalitet och komfort. Historiskt sett har det också varit en bidragande anledning till att värdet på fastigheten har ökat.

Att renovera kan dock kosta en del och det är väldigt få som lyckas sätta sin prägel på hemmet, utan att ansöka om ett lån.

Ett vanligt sätt att finansiera en renovering brukar vara att höja bolånet, d.v.s. låna på bostadsrätten eller låna på huset. Men om man inte har den möjligheten kan ett privatlån vara ett alternativ.

I den här artikeln kommer vi att utforska möjligheterna med ett renoveringslån, analysera dess fördelar/nackdelar och ge dig insikter som kan vara värda att tänka på – innan du går vidare med ett lån för renovering.

 

låna pengar till renovering

 

Vad är lån för renovering?

Lån för renovering är en typ av finansiering som är specifikt utformad för att täcka kostnaderna för att renovera eller förbättra ett hem.

Som privatperson kanske du har gått i tankarna ett tag om att någon dag förhoppningsvis kunna sätta din prägel på hemmet. Eller kanske att äntligen kunna ordna det där golvet som har sviktat för länge.

Bakgrunden och motivet kan variera, men med ett renoveringslån kan du faktiskt finansiera dina behov.

Om du exempelvis har lyckats avvara en ansenlig summa som varit ämnat för renovering, så kan du med ett renoveringslån finansiera resterande del för att täcka upp totalkostnaden.

Renoveringslån är nämligen flexibla och erbjuder dig som låntagare möjligheten att finansiera både mindre och större projekt. Allt beror på din unika situation och vad du är i behov av.

 

Vad är syftet med ett lån för renovering?

Lån för renovering kan användas för att finansiera olika typer av renoveringar och förbättringar i hemmet.

Det kan exempelvis vara köksrenoveringar, ombyggnad av badrum eller akuta takreparationer.

Det behöver dock nödvändigtvis inte bara röra sig om reparationer utan kan även vara tillägg till befintliga utrymmen. Exempelvis en altan som gör huset fulländat och står klart lagom till utesäsongen.

 

Fördelar med lån för renovering

Förbättra boendemiljön:
Renoveringar möjliggör förbättringar som kan öka trivseln och livskvaliteten i ditt hem. Det kan vara alltifrån att modernisera köket till badrumslån för att sätta modern standard i badrummet.

Tenderar att öka värdet:
Historiskt kan man se att renoveringar och tillägg generellt sett har ökat värdet på boendet. Att t.ex. göra om en tvårummare till en trerummare innebär att du helt plötsligt når en annan målgrupp som har en annan typ av köpkraft när du väl ska sälja bostaden.

Det kan därmed vara en klok investering för eventuell framtida försäljning som också kan ge god avkastning på det investerade kapitalet. Kom dock ihåg att historisk avkastning inte garanterar framtida avkastning och att det är fler faktorer som speglas i värdeutvecklingen.

Energieffektivitet:
Renoveringar kan göra ditt hem mer energieffektivt, vilket kan leda till långsiktiga besparingar på energikostnader och samtidigt minska din klimatpåverkan. Lån för renovering av hus kan i synnerhet göra stor skillnad i hur höga dina månadskostnader blir.

Flexibilitet i lånebelopp:
Med renoveringslån har du flexibilitet att anpassa lånebeloppet efter storleken på ditt renoveringsprojekt.

 

Nackdelar med lån för renovering

Räntekostnader:
Precis som med alla lån medför ett renoveringslån räntekostnader. Det är viktigt att noga överväga räntesatserna och hur de kommer att påverka den totala kostnaden för lånet. Jämför olika långivare och ta hänsyn till den effektiva räntan, den inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter.

Ökad skuldsättning:
Att ta ett privatlån för att finansiera en renovering innebär att du får ytterligare ett lån, utöver ditt befintliga bostadslån (om du inte redan har amorterat av det). Om du har möjligheten att istället utöka bolånet eller belåna huset/bostadsrätten, så kan det vara mer fördelaktigt eftersom det lånet har en inbyggd säkerhet, och därmed även bättre villkor.

Ansvar för återbetalning:
Renoveringslån kräver regelbundna återbetalningar. Om du inte är disciplinerad med din budget och återbetalningsplan kan det leda till ekonomiska svårigheter. Se till att du har full koll på lånets egenskaper och villkor innan du ansöker om ett lån för renovering.

 

Påbörja låneansökan

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Brixos lån för renovering

Behöver du ett lån för att renovera hus eller annan omfattande renovering? Hos Brixo kan du ansöka om ett privatlån, även kallat blancolån, för att finansiera din renovering.

Vi erbjuder samma ränta till alla kunder, oavsett vad pengarna ska gå till. På så sätt kan du känna dig trygg med att du inte behöver förhandla eller missar någon “dold” ränterabatt.

Brixos privatlån kräver ingen säkerhet och våra priser och villkor är transparenta. Istället för din kredithistorik fokuserar vi mer på din betalningsförmåga här och nu. Det innebär att du kan låna till renovering trots betalningsanmärkningar.

Till skillnad från många andra renoveringslån sker vår kreditupplysning utan UC. I samband med ansökan inhämtas istället en kreditupplysning från Dun & Bradstreet (Bisnode).

En ansökan om vårt privatlån tar bara några minuter och sker helt digitalt. Efter den snabba ansökan får du besked inom 24 timmar. Om din ansökan har blivit godkänd så betalas pengarna ut samma dag – välkommen med din ansökan!

 

Brixos privatlån:

Belopp: 10 000 – 100 000 kr

Löptid: 36 – 72 månader

Nominell ränta: 19,95 %

Uppläggningsavgift: 475 kr

Administrationsavgift 25 kr per månad

Förseningsavgift: 195 kr

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en totalkostnad för krediten om 38 776 kr.

Läs mer om våra priser och villkor.

 

Grundkrav för att låna pengar hos Brixo

För att kunna beviljas ett lån hos Brixo behöver följande grundkrav vara uppfyllda:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har ett svenskt personnummer, svenskt BankID och är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga aktuella skulder hos Kronofogden (anmärkningar är OK)
 • Du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor

 

Ansök nu

renoveringslån

 

Ansök om lån för renovering

När du ansöker om ett renoveringslån så kan det vara bra att ha kollat upp en del saker innan, så att du är väl förberedd med dina behov. På så sätt minimerar du även risken att det dyker upp oväntade överraskningar i efterhand.

Här kommer 10 steg som kan hjälpa dig i processen när du ansöker om lån för renovering:

 

Steg 1: Utvärdera renoveringsbehoven

Innan du ansöker om ett lån till renovering: utvärdera dina renoveringsbehov noggrant. Det innebär att du bestämmer vilka projekt du vill genomföra och att du får en uppskattad summa för de totala kostnaderna.

Här kan du passa på att hämta in offerter från olika byggbolag för att jämföra dem sinsemellan. Det brukar oftast inte löna sig med att ta första bästa, utan ge dig själv tiden att jämföra i lugn och ro.

Det ökar inte bara chanserna för dig att ta välgrundade beslut utan förhoppningsvis leder det även till att du blir nöjd i slutändan.

 

Steg 2: Skapa en budget

När du har jämfört offerter så är det dags att skapa en detaljerad budget. Den ska inte bara inkludera renoveringskostnaderna utan även eventuella kostnader som kan uppstå längs vägen.

Det kan exempelvis vara att hantverkarna upptäcker något som behöver åtgärdas under arbetets gång. Då kan det vara bra att du också har budgeten för att kunna hantera det direkt.

 

Steg 3: Kreditvärdighet

Långivare bedömer ofta din kreditvärdighet innan de godkänner ett lån. Kontrollera din kreditvärdighet och försök förbättra den om det behövs. En högre kreditvärdighet brukar oftast ge dig bättre lånevillkor. Hos Brixo kan du låna utan UC och vi erbjuder dessutom samma transparenta villkor för alla, oavsett förutsättningar.

 

Steg 4: Jämför lån och långivare

Jämför olika typer av renoveringslån och långivare. Titta på räntesatser, lånebelopp, återbetalningstid, villkor och eventuella avgifter. Detta hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet som passar just dina behov. När du jämför kostnaderna olika lån är det den effektiva räntan som du vill ta hänsyn till. Den inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter.

 

Steg 5: Samla nödvändig dokumentation

Långivare kommer att kräva viss dokumentation vid ansökan. Det kan inkludera lönespecifikationer, skattedeklarationer och annan finansiell information. Se till att ha dessa dokument redo.

 

Steg 6: Ansök om lån för renovering

De flesta långivare erbjuder nuförtiden möjligheten att ansöka smidigt online. Du kan fylla i ansökningsformuläret på deras webbplats och själva ansökningsprocessen tar bara några minuter.

 

Steg 7: Vänta på godkännande

Efter att du har ansökt så behöver du vänta på långivarens godkännande. Hur lång tid det tar varierar beroende på långivaren och deras interna processer. Hos Brixo får du besked på din ansökan inom 24 timmar.

 

Steg 8: Granska lånevillkoren

Innan du accepterar ett lån är det viktigt att noggrant granska lånevillkoren. Se till att du har full på kostnaderna och lånets egenskaper. Om det skulle dyka upp några funderingar är det alltid bäst att kontakta långivaren i fråga, på så sätt kan du få klarhet direkt.

 

Steg 9: Acceptera lånet

Om du är införstådd med lånets villkor och avtal kan du acceptera lånet enligt instruktionerna från långivaren. Det brukar vanligtvis innebära att du godkänner med hjälp av BankID eller skickar in ett fysiskt avtal, beroende på ditt val av långivare.

 

Steg 10: Använd lånet för renovering

När du har fått lånet utbetalt så kan du börja använda pengarna för ditt renoveringsprojekt. På Brixo betalar vi ut lånet samma dag som det beviljas. Se till att hålla dig inom din budget och använd pengarna på ett så effektivt sätt som möjligt.

 

Kom ihåg:
 • Var noga med att bara låna till det du verkligen behöver för att undvika onödiga räntekostnader
 • Läs noga igenom lånevillkoren och se till att du förstår avtalet innan du accepterar lånet
 • Om du har frågor eller är osäker, tveka inte på att kontakta långivaren för att få klarhet

 

Påbörja låneansökan

låna till renovering

 

Mer om lån för renovering

Renoveringslån – låna utan säkerhet

Lån utan säkerhet är precis som det låter: lån som inte kräver någon form av säkerhet för att låna pengar.

Det innebär dock att långivaren tar en högre risk när de lånar ut pengar till dig. För att de ska vara villiga att ta den risken så kompenserar långivaren ofta med högre räntor och i vissa fall även avgifter och mer restriktiva villkor.

Med ett lån hos Brixo kan du dock låna pengar till renovering utan att använda bostaden som säkerhet. Vi fokuserar dessutom på hur din betalningsförmåga ser ut just nu och lägger mindre fokus på tidigare misstag som kanske lett till betalningsanmärkningar.

 

Låna med huset som säkerhet

Lån med säkerhet, d.v.s. att låna på bostadsrätt eller hus, är lån som säkerställs med tillgången som pant (din bostad i detta fall). Det innebär att långivaren har rätt att ta över tillgången och sälja den om du mot förmodan inte skulle lyckas betala tillbaka lånet.

Lån med säkerhet kommer generellt sett alltid att ha lägre räntor än lån utan säkerhet. Det mest kostnadseffektiva sättet att låna till renovering är därför att utöka bolånet för renovering, eller att låna upp på huset.

Det finns olika sätt att finansiera din renovering, beroende på dina förutsättningar kanske du behöver välja ett annat alternativ. Oavsett hur du går tillväga för att ansöka om ett renoveringslån är det viktigt att du förstår vilket typ av lån du ansöker om och vad det innebär för din ekonomiska situation.

 

Måste jag lämna säkerhet för att låna till renovering?

Hos Brixo kan du ansöka om lån för renovering utan säkerhet. Brixos privatlån kräver ingen säkerhet och det är en och samma räntesats för alla kunder – oavsett vilket belopp man ansöker om.

För dig som kund kan det vara en trygghet att veta att det är transparenta villkor som gör att du slipper förhandla för att försöka få ner räntan.

Med det sagt är det alltid en god idé att jämföra olika långivare för att se vilka som kan erbjuda dig bäst villkor och lägst totalkostnad för lånet, d.v.s. effektiv ränta.

 

Låna pengar till renovering – utan UC

Att låna utan UC brukar vara tacksamt för de flesta privatpersoner eftersom man då bevarar sin kreditvärdighet hos UC.

Den kreditvärdigheten som lämnas orörd kan man sedan nyttja för framtida lån, när det kanske vankas ansökningar om lån för ännu större lånebelopp.

Hos Brixo kan du ansöka om ett privatlån utan UC och på så sätt finansiera din renovering. Istället för UC så hämtar vi vår kreditupplysning från Dun & Bradstreet.

 

Att tänka på innan du ansöker om lån för renovering

1. Budgetering
Skapa en detaljerad budget för ditt renoveringsprojekt. Var realistisk och försök hålla dig inom de ursprungliga ekonomiska ramar som du har satt upp. Låna ansvarsfullt och inte mer än du behöver eller klarar av att betala tillbaka.

2. Räntesatser och villkor
Jämför olika långivare för att se var du kan få bäst villkor till ditt renoveringslån. Läs igenom priser och villkor noggrant och säkerställ att du är införstådd med lånets egenskaper. Brixos lån är transparenta och vi erbjuder samma räntesats till alla kunder.

3. Återbetalningsplan
Skapa en tydlig återbetalningsplan. Se till att du har en realistisk uppfattning om hur lång tid det kommer att ta att återbetala lånet och att det passar din ekonomiska situation. Att renovera ska inte behöva vara en ekonomisk börda för din månadsbudget flera år framåt. Vårda din privatekonomi och låna endast ett belopp som du med säkerhet klarar av att betala tillbaka.

 

låna för renovering

 

Sammanfattning: Lån för renovering

Renoveringslån kan kännas lockande då det ger möjligheten att renovera din bostad och göra om det till ett hem, precis på det sätt som du vill ha det.

Men det är viktigt att du tar ett välavvägt beslut med omsorg och god planering, så att du vårdar din ekonomi så gott du kan.

Genom att noggrant överväga fördelar, nackdelar och de insikter som nämnts i artikeln så kan du förhoppningsvis ta ett beslut som gynnar både din nuvarande livsstil men även din ekonomi.

Innan du ansöker om ett lån för renovering är det därför viktigt att du ser till helheten. Det innebär rent praktiskt att du tar del av lånevillkoren och framförallt tar hänsyn till den effektiva räntan, vilket är totalkostnaden för lånet.

Du bör även ha en tydlig strategi för hur du kommer att betala tillbaka lånet. Har du en “plan B” om du mot förmodan skulle gå miste om din primära inkomst?

Avslutningsvis vill vi önska dig ett stort lycka till med din framtida renovering! Tveka inte på att höra av dig till oss på Brixo om du skulle ha några frågor eller funderingar.

Du når oss vardagar mellan 09-17 på tel. 08 – 500 850 47.

 

Till låneansökan

Vanliga frågor: Lån för renovering

Hur mycket kan jag låna för att renovera?

Med Brixos privatlån kan du låna från 10 000 kr till 100 000 kr. Löptid från 36 till 72 månader.

När sker utbetalning för lånet?

Vi hanterar din ansökan inom 24 timmar och om det blir beviljat så betalas det ut samma dag.

Hur sker återbetalning?

Om du har ett privatlån hos oss betalar du samma belopp varje månad under lånets löptid. På så sätt blir det enkelt för dig att planera din ekonomi.

Är det möjligt att låna till renovering med betalningsanmärkning?

Ja, på Brixo fokuserar vi på din nuvarande betalningsförmåga. Därför kan vi erbjuda renoveringslån trots betalningsanmärkning.

Går det att ansöka om lån för renovering utan UC?

Ja, vi använder oss av Dun & Bradstreet (Bisnode) för kreditupplysningar. Det innebär att våra lån är helt utan UC.