Låna pengar

Kontokredit från Brixo

För oss på Brixo är tillgänglig kredit, flexibla uttag och enkel återbetalning tre grundläggande ledord. Vår låneform är anpassad till att vara användarvänlig och lättillgänglig i alla steg, från det att ansökan görs hela vägen till avslutad kredit.

Ansökan och godkännande av Brixo kontokredit:

Hos Brixo kan du ansöka dygnet runt om att låna pengar i form av en kontokredit som bygger på tillgänglighet och flexibilitet. Efter inskickad ansökan hos Brixo inhämtas en kreditupplysning från Bisnode. Du kan sedan förvänta dig snabb kredithandläggning och att vi normalt sett återkommer med ett besked inom 24 timmar under helgfria vardagar. När du blivit beviljad en kontokredit betalas beloppet ut samma dag som din ansökan blivit godkänd och du har pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar.

Användning av Brixo kontokredit:

När du väl fått tillgång till pengarna behöver du inte nödvändigtvis utnyttja hela krediten på en gång. Använd pengarna vid det tillfälle du önskar och utnyttja så stor del av krediten som du vill och behöver. För att beloppet ska innebära en trygg buffert som är smidig att använda i vardagen kan du alltid göra kostnadsfria och enkla uttag från vår tjänst . Där har du som låntagare även möjlighet att enkelt överblicka dina fakturor och din betalningshistorik samt ansöka om att utöka din kreditlimit efter 2 månader.

Återbetalning av Brixo kontokredit:

Ränta betalas naturligtvis endast för den del av ditt kreditutrymme som utnyttjas och vi på Brixo skickar varje månad ut amorteringsavier för att underlätta för dig och på så vis minska risken för ytterligare skuldsättning. Minsta belopp att betala framgår månadsavin som förfaller den 26:e varje månad och du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad. Du kan även när som helst återbetala hela krediten utan extra kostnad.

Syftet med Brixo kontokredit

Vi på Brixo har förståelse för att situationer kan uppstå när oväntade utgifter leder till att budgeten spricker. I tider av sjukdom eller arbetslöshet kan räddningen vara att låna pengar för att kunna betala räkningar eller täcka upp för oförutsedda expenser. I andra fall kan du låna pengar och använda dem för att kunna göra något du länge velat göra. Kanske saknas det några tusen för att kunna åka på semester eller för att kunna köpa en vara/produkt som du länge längtat efter. Att ha en buffert är en extra trygghet i tuffa tider men kan även vara tillskottet som möjliggör att kunna göra något extra roligt i vardagen. Men om du inte har någon egen buffert? Då är du välkommen att ansöka om Brixos kontokredit för att låna pengar.

Ta ett lån

Allt du behöver veta om kontokredit, annuitetslån, bolån och kreditkort

Det finns många olika låneformer och när man ska ta ett lån kan det vara svårt att besluta sig för vilken sorts lån som passar just din livssituation. För att underlätta för dig som vill ta ett lån och som står inför ett beslut om vilken låneform du ska välja, kommer här en redogörelse av fördelar och nackdelar med en kontokredit, ett annuitetslån, ett bolån och ett kreditkort. Kontokredit är det alternativet Brixo erbjuder och hos oss går det även att .

Hur fungerar en kontokredit?

En kontokredit är ett lån med flexibel återbetalning och utan ett bestämt återbetalningsdatum. Du ansöker om ett maximalt kreditbelopp och kan sedan utnyttja det genom att göra uttag på till ditt vanliga bankkonto. Hela det beviljade kreditbeloppet behöver däremot inte utnyttjas. Istället kan du göra uttag på valfritt belopp vid det tillfälle du önskar. Amorteringar och ränta betalas sedan månadsvis. En av fördelarna med en kontokredit är att ränta endast betalas på det sammanlagda belopp av ditt totala kreditutrymme som du gjort uttag på och som inte blivit återbetalat. Med andra ord kan du minska din månadskostnad genom att göra extrainbetalningar och på så sätt minska den totala skulden som räntan betalas på. När hela beloppet på din beviljade kredit har utnyttjats och saldot är nere på noll kan du inte göra fler uttag förrän du återbetalat en del av skulden eller ansökt och blivit beviljad höjd kreditgräns. Uttag till ditt vanliga bankkonto och ansökan om utökad kreditgräns görs online på långivarens hemsida.

Hur fungerar ett annuitetslån?

Ett annuitetslån innebär att låntagaren under hela låneperioden återbetalar lika stora belopp (annuitet) varje månad tills det att hela lånet är återbetalat. Månadsbeloppet innefattar både ränta och amortering och i takt med att lånet avbetalas och skulden minskar, blir räntekostnaden en mindre del av beloppet och amorteringen utgör istället en större del. I början av återbetalningsperioden består månadskostnaden av en högre andel räntekostnad och en mindre andel amortering, medan månadsbeloppet i slutet av perioden består av en mindre andel räntekostnad och en högre andel amortering. Fördelen med ett annuitetslån är att när du betalar ett lika stort belopp varje månad blir din avbetalningsplan överskådlig.

Hur fungerar ett bolån?

Upplägget för bolån och även många privatlån är rak amortering vilket innebär att en lika stor summa amorteras varje månad. Räntekostnaden och därmed även månadsbetalningen för lånet kommer att sjunka i takt med att den totala skulden amorteras av. Fördelen med rak amortering är att totalkostnaden minskar, men nackdelen är att du måste vara beredd att betala ett större belopp i början av låneperioden vilket kan bli ansträngande för din ekonomi.

Hur fungerar ett kreditkort?

Ett kreditkort är en form av vilande lån som utnyttjas vid kortköp. Detta lån betalas vanligtvis tillbaka till kreditgivaren vid slutet av nästkommande månad efter att kortköpet ägt rum. När du ansöker om ett kort får du oftast en kreditgräns. Fördelen med ett kreditkort är att det är säkrare än att använda kontanter. Tappar du bort ett kreditkort kan du enkelt spärra kortet så att ingen annan kan genomföra några transaktioner.