Låna 100 000 kronor

Många söker lån på stora belopp för att finansiera allt från renoveringar hemma till inköp av ny bil eller båt. Även om 100 000 kronor är ett stort belopp finns långivare som beviljar lån utan säkerhet hela vägen upp till 600 000 kronor. Vad maxbeloppet är hos olika långivare varierar, men många av de stora bankerna har tak för så kallade blancolån på omkring 250 000 till 500 000 kronor. För så kallade snabblån är det mer vanligt med tak på 5 000 till 30 000 kronor.

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Låna 100 000 kronor

Brixo erbjuder för närvarande inte lån på så stora belopp som 100 000 kronor. Däremot kan man låna upp till 50 000 kronor genom våra kontokrediter. Tidigare hade vi ett maxbelopp på 30 000 kronor. I början när Brixo var nytt kunde man låna upp till 100 000 kronor av oss, men ganska snart justerades det beloppet till en lägre nivå. Brixo AB har även andra låneprodukter såsom t ex Flexkontot men även där är det maximala lånebeloppet lägre än 100 000 kronor.

Är du intresserad av ett lån på mindre belopp kan du ansöka här. Du kan också läsa mer om mikrolån, smålån och snabblån som vanligen omfattar belopp betydligt mindre än 100 000 kronor. I denna artikel beskriver vi ändå fördelar och nackdelar samt vad man ska tänka på om man ändå önskar låna 100 000 kronor från andra kreditgivare.

Privatlån på 100 000 kr

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet som kan användas för olika ändamål, såsom renovering, resor, bilköp eller konsumentvaror. Att låna 100 000 kronor med ett privatlån innebär att du tar ett lån utan att behöva ställa någon säkerhet för lånet, som till exempel en bostad eller bil. Här är några aspekter att tänka på när det gäller lån på 100 000 kronor:

 • Ränta: Räntan på privatlån varierar beroende på långivare, din kreditvärdighet och marknadsläget. Räntan på privatlån är ofta högre än på lån med säkerhet, eftersom långivaren tar en större risk. Jämför olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dig.
 • Återbetalningstid: Återbetalningstiden för privatlån varierar, men ligger ofta mellan 1 och 12 år. En kortare återbetalningstid innebär högre månadsbetalningar, men lägre totala räntekostnader, medan en längre återbetalningstid innebär lägre månadsbetalningar, men högre totala räntekostnader.
 • Månadsbetalning: Månadsbetalningen för ditt privatlån beror på lånebeloppet, räntan och återbetalningstiden. Använd en lånekalkylator för att räkna ut hur mycket du kommer att betala varje månad och se till att det passar din budget.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet påverkar både om du beviljas ett privatlån och vilken ränta du erbjuds. En god kreditvärdighet kan hjälpa dig att få lägre räntor och bättre lånevillkor. Se över din kreditvärdighet innan du ansöker om ett privatlån och vidta åtgärder för att förbättra den om det behövs.
 • Avgifter: Var medveten om eventuella avgifter och kostnader som kan tillkomma utöver räntan, såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter eller förseningsrelaterade avgifter. Dessa kan påverka den totala kostnaden för lånet.

När du överväger att låna 100 000 kronor genom ett privatlån, jämför olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dig. Se också till att du har en plan för att betala tillbaka lånet inom den angivna återbetalningstiden.

Kan man låna 100 000 kr utan UC?

Ja, det är möjligt att låna 100 000 kronor utan att långivaren gör en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Vissa långivare använder andra kreditupplysningsföretag, som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Decidas, för att göra kreditupplysningar. Dessa alternativa kreditupplysningsföretag har liknande funktioner som UC men kan ha något olika kriterier och bedömningar. Hos Brixo kan man låna utan UC, men maximalt 50 000 kronor.

Låna 100 000 kr med betalningsanmärkning

Att låna pengar med en betalningsanmärkning kan vara mer utmanande, men det är inte omöjligt. Vissa långivare är mer villiga att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar, men det är viktigt att vara medveten om att räntorna och avgifterna för sådana lån ofta är högre på grund av den ökade risken för långivaren. Dessutom kan långivarna ha specifika krav, såsom att betalningsanmärkningen inte får vara alltför färsk eller att du måste ha en stabil inkomst.

Om du har en betalningsanmärkning och vill låna 100 000 kronor utan UC, följ dessa steg:

 • Jämför långivare: Jämför olika långivare som beviljar lån utan UC och är villiga att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Tänk på att dessa långivare ofta har högre räntor och strängare krav.
 • Läs villkoren: Läs noggrant igenom lånevillkoren och förstå kostnaderna för lånet, såsom räntor och avgifter.
 • Bedöm din återbetalningsförmåga: Innan du ansöker om lånet, se till att du har en plan för att betala tillbaka det och att du har råd med de månatliga betalningarna.
 • Förbättra din kreditvärdighet: Om möjligt, vidta åtgärder för att förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om lånet. Detta kan öka dina chanser att få ett lån med bättre villkor.
 • Ansök om lånet: När du har jämfört långivare och är säker på att du kan betala tillbaka lånet, ansök hos den långivare som bäst uppfyller dina behov och krav.

Tänk på att låna ansvarsfullt och överväg alternativa finansieringslösningar om möjligt, särskilt om du har en betalningsanmärkning. Brixo erbjuder lån utan betalningsanmärkningar, men inte så stora lån som 100 000 kronor.

Hur lånar man 100 000 kronor med låg ränta?

För att låna 100 000 kronor med så låg ränta som möjligt kan du följa dessa steg:

Kontrollera din kreditvärdighet: En hög kreditvärdighet är avgörande för att få låga räntor. Kontrollera din kreditrapport och vidta åtgärder för att förbättra din kreditvärdighet om det behövs, till exempel genom att betala dina räkningar i tid, minska skulder och rätta eventuella fel i rapporten.

Jämför långivare: Jämför erbjudanden från olika långivare, inklusive banker, kreditinstitut och online-plattformar. Titta på räntor, avgifter och villkor för att hitta det bästa lånet för dig.

Ansök om lån med säkerhet: Om du kan ställa säkerhet för lånet, till exempel en bostad eller bil, kan du ofta få lägre ränta. Ett bostadslån eller billån kommer generellt ha lägre ränta än ett privatlån utan säkerhet.

Välj rätt lånetyp: Om du är student eller har en specifik behov, som att köpa en energieffektiv bil eller renovera ditt hem för att göra det mer energieffektivt, kan du kvalificera dig för särskilda lånealternativ med lägre ränta.

Ha en medlåntagare: Om du har en medlåntagare med god kreditvärdighet och stabil ekonomi kan detta förbättra dina chanser att få ett lån med låg ränta. Medlåntagaren tar dock också på sig ansvaret för att betala tillbaka lånet om du inte kan göra det.

Förhandla: Om du har en god relation med din bank eller kreditinstitut kan du eventuellt förhandla om en lägre ränta på ditt lån. Det skadar inte att fråga.

Bindningstid: Om du är säker på att räntorna kommer att stiga under din återbetalningstid kan det vara värt att överväga ett lån med fast ränta. Om räntorna stiger kommer du att fortsätta betala den lägre fasta räntan under hela bindningstiden.

Kom ihåg att låna ansvarsfullt och endast ta ett lån om du är säker på att du kan betala tillbaka det inom den angivna återbetalningstiden.

Hur långt räcker ett lån på 100 000 kronor?

Ja, vad kan man få för pengarna egentligen om man antingen sparar ihop själv eller lånar 100 000 kronor? Vanliga användningsområden är bilar och renoveringar. Det är idag svårt att köpa en ny bil för endast 100 000 kr, men en bättre begagnad kan man få. Vad en renovering kostar varierar mycket, men ett mindre badrum brukar kunna kosta omkring 100 000 kronor. Även båtar, andra motorfordon och möbelinköp är vanliga användningsområden för lån i den här storleksklassen.

Att tänkta på när man vill låna 100 000 kronor

När du lånar pengar är det viktigt att veta:

 • Ränta: Räntan är den kostnad du betalar för att låna pengar. Den uttrycks vanligtvis i procent av det totala lånebeloppet per år. Räntor varierar beroende på kreditinstitut, din kreditvärdighet och lånetyp.
 • Återbetalningstid: Återbetalningstiden är den tid du har för att betala tillbaka lånet. Längre återbetalningstid innebär oftast lägre månadsbetalningar, men högre totala räntekostnader över tid.
 • Månadsbetalning: Detta är det belopp du betalar varje månad för att betala tillbaka lånet och räntan. Månadsbetalningen påverkas av räntan och återbetalningstiden.
 • Lånetyp: Det finns olika typer av lån, såsom privatlån, bostadslån, billån och studielån. Vilken typ av lån som passar bäst beror på dina behov och ekonomiska situation.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet är en bedömning av hur sannolikt det är att du kommer att betala tillbaka lånet i tid. Kreditinstitut använder din kreditvärdighet för att bestämma räntan och villkoren för ditt lån. En god kreditvärdighet kan hjälpa dig att få lägre räntor och bättre lånevillkor.

Några tips när du lånar pengar:

 1. Jämför olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dig.
 2. Se över din kreditvärdighet och vidta åtgärder för att förbättra den om det behövs.
 3. Försök att inte låna mer än du behöver och ha en plan för att betala tillbaka lånet.
 4. Var medveten om eventuella avgifter och kostnader som kan tillkomma utöver räntan, såsom uppläggningsavgifter eller aviavgifter.
 5. Kom ihåg att låna ansvarsfullt och överväg alternativ till lån om det är möjligt.

Kan man låna 100 000 kronor genom kontokredit?

Ja, det är möjligt att låna 100 000 kronor genom en kontokredit, förutsatt att din bank eller kreditinstitut erbjuder det och du uppfyller deras kriterier. En kontokredit är en flexibel kreditlösning där du får en kreditgräns kopplad till ditt bankkonto. Du kan använda den beviljade krediten när du behöver det och betalar endast ränta på den del av krediten som du faktiskt använder.

Några saker att tänka på när det gäller kontokredit:

 • Ränta: Kontokreditens ränta kan vara högre än räntan för vissa andra lån, som exempelvis bostadslån. Jämför räntor och avgifter mellan olika lånealternativ innan du bestämmer dig.
 • Flexibilitet: Kontokrediten är mer flexibel än ett traditionellt lån eftersom du kan använda den när du behöver och betala tillbaka i din egen takt, så länge du håller dig inom kreditgränsen.
 • Återbetalning: Du betalar endast ränta på det belopp du använder av din kontokredit. Det är dock viktigt att ha en plan för att betala tillbaka det utnyttjade beloppet, eftersom räntekostnaderna kan bli höga om du låter skulden ligga kvar under en längre tid.
 • Kreditgräns: Kreditgränsen för en kontokredit varierar beroende på din bank, din ekonomiska situation och din kreditvärdighet. Om du behöver låna 100 000 kronor är det viktigt att se till att du kan få en kontokredit med en sådan gräns.
 • Om du funderar på att ansöka om en kontokredit för att låna 100 000 kronor, kontakta din bank eller kreditinstitut för att diskutera dina alternativ och förstå villkoren för krediten.