Lån med Creditsafe?

Letar du efter ett lån med Creditsafe för att bevara din kreditvärdighet hos UC? Med Brixo slipper du en notering hos UC eftersom vi använder oss av kreditupplysningsföretaget Dun & Bradstreet (Bisnode). Det är precis som Creditsafe ett alternativ till UC.

 • Bevara din kreditvärdighet hos UC 
 • Kreditupplysning via Dun & Bradstreet (Bisnode)
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h 

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Lån med Creditsafe?

Letar du efter ett lån med Creditsafe för att bevara din kreditvärdighet hos UC? Med Brixo slipper du en notering hos UC eftersom vi använder oss av kreditupplysningsföretaget Dun & Bradstreet (Bisnode). Det är precis som Creditsafe ett alternativ till UC.

 • Bevara din kreditvärdighet hos UC 
 • Kreditupplysning via Dun & Bradstreet (Bisnode)
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h 

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Alternativ till lån med Creditsafe

På Brixo erbjuder vi ett alternativ för dig som vill låna utan UC. Precis som ett lån med Creditsafe kan du bevara din kreditvärdighet hos UC genom att kreditupplysningen görs via ett annat kreditupplysningsföretag.

Vår kreditupplysning hämtas via Dun & Bradstreet och du slipper därmed en notering hos UC. Vi erbjuder två olika typer av alternativ för dig som vill låna utan UC – kontokredit och privatlån:

 

Kontokredit hos Brixo

 • Låna upp till 50 000 kr
 • Endast ränta på nyttjad kredit
 • Smidig utbetalning via Swish
 • Inga övriga avgifter

Läs mer om vår kontokredit.

 

Privatlån hos Brixo

 • Låna upp till 100 000 kr
 • Betala samma belopp varje månad
 • Få hela beloppet utbetalt samma dag lånet beviljas

Läs mer om vårt privatlån.

 

Krav för att låna

För att kunna låna hos Brixo behöver du uppfylla våra krav:

 • Du är över 18 år
 • Din årsinkomst är minst 180 000 kr
 • Du har ett svenskt bankkonto och BankID
 • Inga aktuella skulder hos Kronofogden (anmärkningar är ok)

På Brixo är vi transparenta med våra priser och erbjuder samma ränta för alla, oavsett förutsättningar. Läs mer om våra villkor för kontokredit och villkor för privatlån.

 

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett internationellt företag som tillhandahåller kreditupplysningar och kreditvärderingar. Företaget samlar in och analyserar finansiell data om både företag och privatpersoner för att skapa detaljerade kreditrapporter.

Dessa rapporter används sedan av bland annat långivare för att bedöma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

 

anna lån creditsafe

 

Hur fungerar lån med Creditsafe?

Lån med Creditsafe innebär helt enkelt att långivaren inhämtar en kreditupplysning från Creditsafe för att bedöma låntagarens kreditvärdighet innan de beviljar ett lån.

Så här ser processen ut:

1. Ansökan:
Du ansöker om ett lån hos en långivare som använder Creditsafe för kreditupplysning.

2. Kreditupplysning:
Långivaren begär en kreditupplysning från Creditsafe. Kreditupplysningen innehåller bland annat information om din ekonomiska historik, eventuella betalningsanmärkningar och skulder.

3. Kreditbedömning:
Långivaren använder informationen från Creditsafe för att bedöma din kreditvärdighet. Baserat på din kreditvärdighet och ekonomiska status tar de ett beslut om du är berättigad till lånet och under vilka villkor (t.ex. ränta, lånebelopp och återbetalningstid).

4. Besked och utbetalning:
Om din ansökan godkänns får du ett låneerbjudande och utbetalningen sker enligt avtal.

 

Därför kan lån med Creditsafe vara ett alternativ

Den främsta anledningen till att låna med Creditsafe är för att slippa en notering hos det största kreditupplysningsföretaget – Upplysningscentralen (UC).

Genom att undvika förfrågningar hos UC kan man bevara sin kreditvärdighet till viktigare tillfällen, exempelvis om man ska ansöka om ett bostadslån.

Om du har många förfrågningar så kommer det att påverka dina möjligheter att få det större lånet beviljat eftersom långivaren kan tolka din profil som högrisk.

Utöver detta är lån med Creditsafe även tillgängliga och erbjuder snabba ansökningsprocesser.

1. Bevara din kreditvärdighet hos UC:
Genom att undvika en kreditupplysning hos UC kan du bevara din kreditvärdighet för viktiga lån, exempelvis bolån.

2. Snabb process:
Ansökningsprocesser med Creditsafe är ofta snabba, vilket gör det möjligt för låntagare att låna pengar på ett smidigt sätt.

3. Tillgänglighet:
Lån med Creditsafe är ofta mer tillgängliga och kan ha lägre krav än långivare som använder UC. Om du har en god kreditvärdighet enligt Creditsafe kan det därmed öka dina chanser att bli beviljad ett lån.

Letar du efter lån med Creditsafe?

Hos Brixo slipper du en kreditprövning hos UC eftersom vi använder oss av Dun & Bradstreet (Bisnode). Det är precis som Creditsafe ett alternativ till lån utan UC. Ansök på 2 min och få besked inom 24 timmar.

Ansök nu

Mer om lån med Creditsafe

Lån med Creditsafe och många förfrågningar

Innan du ansöker om nya lån är det bra att känna till att antalet förfrågningar kan påverka dina chanser att bli beviljad.

Här är några viktiga saker att tänka på:

1. Många förfrågningar:
Många kreditförfrågningar inom en kort tidsperiod kan signalera för långivaren att du är i ekonomiska svårigheter eller akut behov av kredit. Det kan således påverka dina chanser att få ett lån beviljat. Detta eftersom långivaren kan uppfatta din profil som högrisk och att du kan ha svårt att betala tillbaka lånet.

2. Var sparsam med ansökningar:
För att undvika många förfrågningar bör du begränsa antalet ansökningar och välja långivare noggrant. Jämför låneerbjudanden i lugn och ro, ansök endast om lån där du har hög sannolikhet att bli godkänd.

3. Långivarens perspektiv:
Långivare som ser många kreditförfrågningar kan betrakta det som en riskfaktor och eventuellt neka din ansökan, alternativt erbjuda ett lån med högre ränta och sämre villkor.

 

kim nya lån med creditsafe

 

Krav för att låna med Creditsafe

Beroende på långivare kan de exakta kraven variera, men det finns vissa generella krav som du måste uppfylla oavsett långivare.

Här är en översikt över de vanligaste kraven:

 • Du är minst 18 år
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har ett svenskt bankkonto
 • Du uppfyller kraven för årsinkomst
 • Inga aktuella skulder hos Kronofogden

 

Vad ingår i en kreditupplysning hos Creditsafe?

I samband med en kreditupplysning inhämtas detaljerad information om din finansiella status. I rapporten från Creditsafe ingår bland annat:

 • Inkomstuppgifter
 • Personuppgifter
 • Bolagsengagemang
 • Scoring (kreditbetyg)
 • Fastighetsägande
 • Skulder
 • Betalningsanmärkningar

 

Vad ska man tänka på när man ansöker om lån med Creditsafe?

1. Gör en kreditupplysning på dig själv:
Innan du ansöker om ett lån, kan det vara klokt att se över din egen kreditvärdighet. Detta kan du göra genom att begära en kreditupplysning på dig själv.

Med en kreditupplysning kan du rätta till eventuella felaktigheter och förstå din profil bättre utifrån långivarens perspektiv. Beroende på kreditupplysningsföretag kan det dock tas ut en avgift, så kontrollera det innan du eventuellt skickar en förfrågan.

Du behöver däremot inte oroa dig för att en förfrågan ska påverka din kreditvärdighet. Du kan begära obegränsat antal kreditupplysningar på dig själv utan att det påverkar din kreditvärdighet.

Hos Creditsafe kan du läsa mer om hur du går tillväga för att begära en kreditupplysning på dig själv helt digitalt.

2. Förstå långivarens kriterier:
Säkerställ att du förstår vad långivaren har för krav och hur Creditsafe-rapporten kan påverka lånebeslutet.

3. Jämför låneerbjudanden:
Även om Creditsafe används för att bedöma din kreditvärdighet, kan olika långivare erbjuda olika villkor. Jämför därför olika erbjudanden för att hitta det som passar dig bäst.

Du kanske hittar en långivare som använder Dun & Bradstreet eller något annat kreditupplysningsföretag och som erbjuder bättre villkor?

4. Vårda din privatekonomi:
Slutligen är det viktigt att vara ansvarsfull med sina ekonomiska åtaganden. Säkerställ att du kan hantera återbetalningen av lånet. En god kreditvärdighet är viktig och din förmåga att betala tillbaka lånet är avgörande.

 

Sammanfattning

Lån med Creditsafe kan erbjuda möjligheten att hantera finansiella behov, utan att påverka din kreditvärdighet hos UC.

Det är dock viktigt att jämföra olika långivares villkor för att hitta det bästa lånealternativet utifrån just dina förutsättningar. Jämför olika långivare, oavsett kreditupplysningsföretag så kan du öka dina chanser att hitta rätt lån för just din situation.

Innan du skickar in en ansökan är det viktigt att låna ansvarsfullt och säkerställa att du har full koll på lånets egenskaper och villkor.

 

Låna utan UC med Brixo

Vanliga frågor: Lån med Creditsafe

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett internationellt kreditupplysningsföretag som samlar in och analyserar finansiell information om privatpersoner och företag.

När du ansöker om ett lån så använder vissa långivare Creditsafe för att bedöma din kreditvärdighet och förmåga att återbetala lånet.

Kan jag få ett lån med Creditsafe trots betalningsanmärkning?

Det beror på långivaren. Vissa långivare som använder Creditsafe är villiga att bevilja lån trots betalningsanmärkning, medan andra kan vara mer restriktiva.

Hos Brixo kan du låna med betalningsanmärkning eftersom vi fokuserar mer på din nuvarande betalningsförmåga och mindre på tidigare misstag. Vår kreditupplysning inhämtas via Dun & Bradstreet (Bisnode).

Vilka typer av lån kan jag få med Creditsafe?

Långivare som använder Creditsafe erbjuder olika typer av lån, det kan bland annat vara privatlån, kontokredit, snabblån/SMS-lån och kreditkort.

Hur kan jag förbättra mina chanser att få ett lån med Creditsafe?

För att förbättra dina chanser behöver du förbättra din kreditvärdighet. Det kan du bland annat göra genom att betala dina räkningar i tid, betala av dina skulder och vara sparsam med nya ansökningar, detta för att undvika onödiga kreditförfrågningar.

Använder Brixo Creditsafe?

Nej, vi använder Dun & Bradstreet i samband med kreditupplysning. Dun & Bradstreet är likt Creditsafe ett alternativt kreditupplysningsföretag för dig som vill låna utan UC.