Samla lån

Brixos kontokredit gör det möjligt att samla andra dyrare lån och få ner både ränta och avgifter. När du samlar lån genom Brixo väljer du själv i vilken ordning du betalar av dyrare snabblån och SMS-lån.

 • Samla lån upp till 50 000 kr
 • Sänk kostnaden genom att betala av många smålån och ersätt med ett lån utan avgifter
 • Samla lån utan UC och även om du har betalningsanmärkningar

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-03-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Samla lån utan UC

Att samla lån innebär att man tar ett större lån för att betala av flera mindre lån eller krediter. Detta kan vara fördelaktigt eftersom man ofta kan få en lägre ränta på det större lånet än vad man betalar på de mindre lånen. Dessutom kan det ge en bättre överblick över sin ekonomi genom att man bara behöver betala en månadskostnad istället för flera.

Det finns olika sätt att samla lån på, till exempel genom att ta ett privatlån eller ett blancolån och använda pengarna till att betala av de mindre lånen. Det går också att använda en kreditkortsskuldsamlingstjänst som hjälper till att samla alla skulder på ett och samma ställe.

Det är viktigt att tänka på att samla lån inte alltid är den bästa lösningen. Det kan vara fördelaktigt ur en räntesynpunkt, men det kan också leda till att man förlänger återbetalningstiden och därmed betalar mer totalt sett. Det är därför viktigt att noggrant överväga alla för- och nackdelar innan man bestämmer sig för att samla lån.

Samla skulder med Brixos kontokredit

Brixo erbjuder en kontokredit på upp till 50 000 kronor. Med vår kontokredit kan du samla flera smålån, onlinelån, mikrolån och SMS-lån som har hög ränta och många avgifter i ett enda samlingslån med en lägre ränta och inga avgifter alls. Du beviljas en kreditgräns och begär utbetalning som motsvarar lånen du vill samla ihop. Därefter löser du själv övriga smålån och får månadsvist en faktura från Brixo istället för flera småfakturor. I takt med att du återbetalar din kontokredit hos oss frigörs utrymme och du kan begära uttag igen upp till kreditgränsen du har beviljats, för att samla fler lån om den initiala utbetalningen inte räckte till alla dina lån.

Utmaningar med att samla krediter

Att samla krediter kan lösa problem med höga räntor och flera olika betalningsåtaganden, men det finns också potentiella problem som kan uppstå när man samlat krediter.

Några av de vanligaste problemen är:

Ökad total skuld: Även om en lägre ränta kan leda till lägre månadskostnader, kan den förlängda löptiden på det nya lånet leda till att den totala betalningen ökar.

Högre ränta på det nya lånet: Om man saknar säkerhet eller har en dålig kreditvärdighet kan det leda till att man får en högre ränta på det nya lånet som används för att samla krediter. Då bör man avstå.

Fortsatt användning av kreditkort: När man har samlat krediter kan det vara frestande att fortsätta använda kreditkorten. Det kan leda till att man bygger upp nya skulder, trots att man har samlat befintliga krediter.

Begränsade möjligheter att söka nya krediter: Att samla krediter kan påverka kreditvärdigheten och begränsa möjligheterna att söka nya krediter eller lån i framtiden.

Avgifter och kostnader: Att samla krediter kan innebära att man måste betala avgifter och andra kostnader, såsom uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter.

Det är viktigt att noggrant överväga alla för- och nackdelar innan man bestämmer sig för att samla krediter. Att samla krediter är en lösning som passar vissa personer, men det kan också leda till potentiella problem. Det är därför viktigt att man noggrant utvärderar sin situation innan man fattar ett beslut om att samla krediter.

Samla lån utan upplysning från UC

Det är möjligt att samla lån utan att ta en UC (Upplysningscentralen) eller en annan kreditupplysning hos Brixo. Istället kan vi  använda alternativa kreditupplysningsföretag eller egna interna metoder för att bedöma låntagarens kreditvärdighet. Det finns flera långivare som inte gör en kreditupplysning på UC när de beviljar lån för att samla befintliga lån, även om det är mycket vanligt hos större banker att man tar en UC

Det är dock viktigt att notera att långivare som inte gör en UC kan ha högre räntor eller andra villkor för lånet. Det kan också vara svårare att få beviljat lån om man har en dålig kreditvärdighet eller om man har många befintliga skulder.

Om man vill samla lån utan att ta en UC är det bäst att undersöka olika långivare och jämföra deras villkor noggrant. Det kan också vara klokt att prata med en finansiell rådgivare eller annan expert för att få hjälp med att utvärdera de olika alternativen och hitta den bästa lösningen för ens individuella situation.

 

Ansök nu

Samla lån med låg ränta

Att samla lån med låg ränta kan innebära att man sparar pengar på räntekostnader och att man betalar mindre varje månad. Här är några tips på hur man kan samla lån med låg ränta:

 • Jämför lån från olika långivare: Genom att jämföra lån från olika långivare kan man hitta den bästa räntan och de bästa villkoren. Det kan också vara klokt att prata med flera långivare för att se om de kan erbjuda bättre villkor.
 • Förbättra sin kreditvärdighet: Att ha en bra kreditvärdighet kan hjälpa till att få bättre räntor på lån. Genom att förbättra sin kreditvärdighet kan man öka sina chanser att få beviljat lån med låg ränta.
 • Samla lån med säkerhet: Om man har tillgång till säkerhet, såsom en bostad eller en annan fastighet, kan man samla befintliga lån med ett nytt lån med säkerhet. Detta kan leda till lägre räntor och bättre villkor.
 • Välj kortare återbetalningstid: Att välja en kortare återbetalningstid kan leda till lägre räntor och bättre villkor. Det kan dock innebära högre månadskostnader.
 • Undvik att ta fler lån: Att ta fler lån kan leda till högre räntekostnader och flera betalningsåtaganden. Det kan vara bättre att samla befintliga lån istället för att ta ytterligare lån.

Att samla lån med låg ränta kan vara en bra lösning för att minska månadskostnaderna och spara pengar på räntekostnader.

Samla lån UTAN låneförmedlare

Att samla lån utan låneförmedlare kan ha flera fördelar. Här är några anledningar till att man kanske vill överväga att samla lån utan en låneförmedlare:

Undvika extra kostnader: Låneförmedlare tar ofta ut en avgift för sina tjänster, vilket kan leda till extra kostnader för låntagaren. Genom att samla lån utan en låneförmedlare kan man undvika dessa extra kostnader och spara pengar. Ofta betar långivaren en avgift till låneförmedlaren, som i sin tur behöver ta mer betalt av kunden.

Jämföra lån själv: Att jämföra lån själv kan vara mer tidskrävande, men det ger också mer kontroll och insyn i processen. Genom att jämföra lån själv kan man hitta de bästa villkoren och räntorna för sin specifika situation.

Sparar pengar: En låneförmedlare tar ofta ut en avgift för sina tjänster. Genom att söka lån direkt från långivare kan man undvika dessa avgifter och spara pengar.

Fler alternativ: Genom att söka lån direkt från långivare kan man få fler alternativ och möjligheter att jämföra lån. En låneförmedlare kan ha avtal med ett begränsat antal långivare, vilket kan innebära att man missar andra potentiellt bättre alternativ.

Enklare att hantera lån: Genom att ha alla lån samlade på ett ställe utan en låneförmedlare kan det vara enklare att hantera och följa upp lånens återbetalning.

Få mer flexibilitet: Genom att samla lån utan en låneförmedlare kan man ha mer flexibilitet i valet av långivare och lån. Man kan välja att samla lån hos en befintlig långivare eller hitta en ny långivare som passar ens behov bättre.

Mer personlig service: Att arbeta direkt med en långivare kan innebära mer personlig service och möjlighet att förhandla om bättre villkor. Låneförmedlare kan ofta ha ett stort antal kunder och därmed mindre tid för varje individuell kund.

Bättre villkor: Ibland kan låneförmedlare erbjuda sämre villkor än vad man kan få direkt från långivare. Genom att jämföra lån direkt från långivare kan man hitta de bästa villkoren för ens situation.

Ökad kontroll: Genom att hantera låneprocessen direkt med långivaren kan man ha större kontroll över processen och få mer direkt kommunikation med långivaren. Det kan också vara lättare att hantera eventuella problem eller frågor som uppstår under låneperioden

Det är dock viktigt att notera att det kan vara fördelaktigt att använda en låneförmedlare i vissa situationer, särskilt om man har en komplicerad eller svår kreditvärdighet. En låneförmedlare kan hjälpa till att hitta lån som passar ens specifika behov och öka chanserna att få beviljat lån.

Sammanfattningsvis kan det vara fördelaktigt att samla lån utan en låneförmedlare för att spara pengar, få fler alternativ och bättre villkor, ha ökad kontroll och enklare hantering av lån. Det är dock viktigt att noga jämföra olika långivares erbjudanden och utvärdera sina individuella behov och möjligheter innan man tar ett beslut om att samla lån utan en låneförmedlare.

Är det dyrare att ta lån genom låneförmedlare än direkt hos deras samarbetspartner?

Det beror på vilken låneförmedlare man använder och vilka samarbetspartners låneförmedlaren har. Ibland kan det vara så att en låneförmedlare kan erbjuda lägre räntor och bättre villkor genom deras samarbetspartners än vad som är tillgängligt om man går direkt till långivaren. Detta kan bero på att låneförmedlaren har avtal med långivarna om volymrabatter eller andra fördelar som de kan förhandla fram på grund av det stora antalet lån som de förmedlar. Finansinspektionen har i mars 2023 kritiserat den typen av upplägg.

Å andra sidan kan en låneförmedlare ta ut en avgift eller en provision för att förmedla lånen, vilket kan göra att totalkostnaden för lånet blir högre än om man hade gått direkt till långivaren utan mellanhänder.

Det är därför alltid viktigt att noga jämföra erbjudanden från olika långivare och låneförmedlare för att avgöra vilket alternativ som är mest fördelaktigt för ens situation. Det är också klokt att läsa igenom villkoren och avgifterna noga innan man tar beslut om att ta ett lån via en låneförmedlare eller direkt från en långivare.

 

Låna direkt

Samla lån med låg kreditvärdighet

Det kan vara svårare att samla lån om man har en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Det beror på att långivare ofta gör en kreditkontroll för att bedöma en persons kreditvärdighet och betalningsförmåga. Om man har en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få godkänt för ett lån och man kan även bli erbjuden högre räntor och sämre villkor.

Om man ändå vill försöka samla lån trots en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar kan det finnas några alternativ att överväga:

 1. Sök lån från mindre, specialiserade långivare: Vissa mindre långivare har specialiserat sig på att erbjuda lån till personer med låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Dessa långivare kan vara mer villiga att ta en större risk och erbjuda lån trots en mindre bra kreditvärdighet. Brixo tillåter låntagare som har betalningsanmärkningar att samla lån.
 2. Be om hjälp från en medlåntagare: Om man har en medlåntagare med en bättre kreditvärdighet kan man öka sina chanser att få godkänt för ett lån och kanske även få bättre villkor. Hos Brixo tillåts dock inte medlåntagare.
 3. Betala av befintliga lån och förbättra kreditvärdigheten: Om man kan betala av befintliga lån och förbättra sin kreditvärdighet och betalningshistorik kan man öka chanserna att få godkänt för ett lån med bättre villkor i framtiden.

Samla ihop dyra SMS-lån

Det är klokt att samla flera dyra SMS-lån till ett enda lån med lägre ränta och mindre avgifter. Att samla dyra SMS-lån kan vara ett sätt att minska sina månadskostnader och göra det lättare att hantera sin ekonomi.

Genom att samla dyra SMS-lån kan man ta ett större lån med en lägre ränta och längre löptid för att betala av de befintliga lånen. Detta kan leda till att man sparar pengar på räntekostnader och även får en bättre översikt över sin ekonomi eftersom man endast har ett lån att hantera istället för flera.

Det är dock viktigt att tänka igenom sin situation noga innan man bestämmer sig för att samla dyra SMS-lån. Det kan finnas avgifter och andra kostnader kopplade till att samla lån, så det är viktigt att jämföra olika låneerbjudanden och se till att man kan betala tillbaka det nya lånet på ett hållbart sätt. Brixos kontokredit är dock helt utan avgifter så länge man betalar av lånet i tid.

Det är också viktigt att undvika att ta nya lån i framtiden om man tidigare har haft problem med dyra SMS-lån. Att skapa en budget och hålla sig till den kan vara en effektiv strategi för att undvika att hamna i en liknande situation igen.

Samla lån smart med en kontokredit

Att använda en kontokredit kan vara en smart strategi för att samla lån på ett effektivt sätt. En kontokredit fungerar som en kredit som du kan använda vid behov och betala tillbaka i den takt som passar dig bäst. Här är några tips för att samla lån med en kontokredit:

Jämför olika kontokreditalternativ: Det finns många olika långivare som erbjuder kontokrediter, och räntan och villkoren kan variera mellan dem. Det är viktigt att jämföra olika alternativ för att hitta den bästa kontokrediten för dig.

Använd kontokrediten för att betala av befintliga lån: En kontokredit kan användas för att betala av befintliga lån. Genom att betala av dina befintliga lån med kontokrediten kan du minska dina totala månadskostnader och även förbättra din kreditvärdighet om du betalar tillbaka i tid.

Betala tillbaka så snabbt som möjligt: Kontokrediter kan ha höga räntor och det är därför viktigt att betala tillbaka så snabbt som möjligt. Att betala tillbaka hela eller stora delar av kontokrediten varje månad kan hjälpa till att minimera räntekostnaderna.

Använd inte kontokrediten för onödiga köp: Det är viktigt att använda kontokrediten ansvarsfullt och inte för onödiga köp. Att använda kontokrediten för att betala av befintliga lån är ett bra sätt att använda den på ett smart sätt och undvika onödiga räntekostnader.

Genom att använda en kontokredit på ett smart sätt kan man samla lån och minska sina månadskostnader. Det är dock viktigt att använda kontokrediten ansvarsfullt och att betala tillbaka så snabbt som möjligt för att minimera räntekostnaderna.

Vilka fördelar och nackdelar finns?

Att samla lån kan ha flera fördelar och nackdelar som man bör överväga innan man bestämmer sig för att samla sina lån.

Fördelar med att samla lån:

 • Lägre ränta: Genom att samla flera mindre lån till ett större lån kan man ofta få en lägre ränta på det större lånet. Detta kan sänka månadskostnaderna och spara pengar på lång sikt.
 • Enklare hantering: Genom att ha ett enda lån istället för flera mindre lån kan man få en bättre överblick över sin ekonomi. Det blir lättare att hantera och hålla koll på en enda månadskostnad.
 • Minskad stress: Genom att samla lån minskar risken för missade betalningar eller försenade betalningar på grund av att man har flera olika lån att hålla reda på. Det kan minska stressen och ge en ökad känsla av kontroll över sin ekonomi.
Nackdelar med att samla lån:
 • Längre återbetalningstid: Genom att ta ett större lån för att betala av flera mindre lån kan återbetalningstiden för det större lånet bli längre. Detta kan leda till att man betalar mer i ränta totalt sett.
 • Högre total kostnad: Även om räntan på det större lånet är lägre än på de mindre lånen, kan man fortfarande betala mer totalt sett på grund av den längre återbetalningstiden. Ett tips är alltid att betala av dyra krediter först.
 • Kreditvärdighet: Att samla lån kan påverka din kreditvärdighet. Om du tar ett nytt lån för att betala av flera mindre lån kan det påverka din kreditpoäng och göra det svårare att få lån eller krediter i framtiden.