Ansök om lån

Ansök om lån hos Brixo. Här förklarar vi hur det går till att ansöka om lån och går igenom andra saker som kan vara bra att tänka på innan man väljer att låna pengar.

 • Ansök om lån från 3 000 till 50 000 kr
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h
 • Signera tryggt med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Ansök om lån

Ansök om lån hos Brixo. Här förklarar vi hur det går till att ansöka om lån och går igenom andra saker som kan vara bra att tänka på innan man väljer att låna pengar.

 • Ansök om lån från 3 000 till 50 000 kr
 • Snabb ansökan och besked inom 24 h
 • Signera tryggt med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har inga avgifter. Rörlig nominell årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Så går det till: Ansök om lån hos Brixo

Steg 1 –  Fyll i ansökningsformuläret

Ansök om lån högst upp på den här sidan. Ange dina personuppgifter, välj önskad kreditgräns från 3 000 kr till 50 000 kr och hur mycket du vill ta ut som första uttag. Det är möjligt att göra uttag i intervall om 500 kr.

Därefter väljer du om du vill få dina pengar utbetalade via banköverföring eller Swish. När du är klar signerar du din ansökan snabbt och smidigt med BankID. Alla som uppfyller våra grundkrav är välkomna att ansöka om lån hos oss.

 

Steg 2 – Kreditprövning

Så fort vi tagit emot din ansökan om lån gör vi en kreditprövning. Det gör vi för att säkerställa att du har förutsättningar att betala tillbaka lånet du ansöker om i tid tillsammans med tillhörande räntor. Vid kreditprövningen tittar vi på faktorer som din inkomst, anställningsform, tidigare skulder och annat som påverkar din betalningsförmåga.

Tidigare betalningsanmärkningar är i regel inte ett problem, men vi kan dessvärre inte acceptera din ansökan om lån om du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

 

Steg 3 – Besked om din låneansökan gått igenom

När vi är klara med kreditprövningen och behandlingen av din ansökan om lån skickar vi ett besked till dig.

Om du ansöker under en vardag och kontorstid, är det möjligt att få besked samma dag som du skickat in din ansökan.

 

Steg 4 – Lånet betalas ut

Om din ansökan blivit godkänd kommer lånet att betalas ut direkt därefter. Vi på Brixo månar om smidiga, snabba och transparenta handläggningsprocesser.

Du ska inte behöva vänta länge på att få dina pengar utbetalda efter godkänd ansökan om lån. I regel är det möjligt att få pengarna utbetalda samma dag som din ansökan godkänns.

 

Ansök om kontokredit

 

En automatisk inbjudan om att lämna en recension skickas via e-post efter fem dagar till alla kunder som beviljats en kredit. Dessa recensioner är markerade med “Verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras på alla recensioner, verifierade samt övriga, och illustreras i antal stjärnor från 1 till 5. Beräkningen baseras på tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde.

 

Vem kan ansöka om lån?

För att ansöka om lån hos en kreditgivare behöver du först och främst uppfylla dennes grundkrav. Alla långivare har en uppsättning krav som du behöver leva upp till för att de ska acceptera en ansökan om lån.

Vissa av kraven för att ansöka om lån är obligatoriska enligt lag, som att du ska vara minst 18 år. Ett annat obligatoriskt krav är att du ska ha förmåga att betala tillbaka pengarna du lånar. Långivarna har dock viss frihet att göra egna tolkningar av den förmågan, vilket innebär att de specifika kraven för exempelvis inkomst kan skilja sig mellan olika långivare.

För att ansöka om lån hos Brixo gäller följande:

 • Du är minst 18 år
 • Du har en årsinkomst (brutto) på minst 180 000 kr
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inga skulder hos Kronofogden (betalningsanmärkningar behöver dock inte vara ett problem)

ansök om lån mockup

 

Ansök om lån: Att tänka på innan du ansöker

Det första du bör tänka på innan du ansöker om att låna pengar är att aldrig låna mer pengar än du klarar av att betala tillbaka. Alla lån kostar som bekant pengar i form av ränta och i vissa fall avgifter.

Ansök bara om lån om du är helt säker på att du kan betala tillbaka hela lånet, inklusive räntor, eventuella avgifter och i enlighet med långivarens villkor.

En annan viktig sak att tänka på innan du ansöker är att välja ett lån som passar dig, dina förutsättningar och inte minst syftet med lånet. Den svenska lånemarknaden har växt explosionsartat under de senaste 20 åren och det finns många alternativ och aktörer att välja mellan.

Precis som med andra typer av produkter kan olika lån skilja sig en hel del åt. Det gäller därför att välja rätt.

 

Ansök om lån på större belopp?

Behöver du låna ett större belopp? Då kan vårt privatlån vara ett alternativ för dig. Låna upp till 100 000 kr utan kreditupplysning hos UC. Ansökan tar bara några minuter och du får besked inom 24 timmar.

Ansök om privatlån

Ansök om olika typer av lån

 

Privatlån

Ett privatlån är kort och gott ett lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion. Privatlån betalas ut i en klumpsumma och är ett bra alternativ om du behöver pengar till något och vet exakt hur mycket du behöver.

Räntorna för privatlån är i princip alltid högre än vad den är för lån med säkerhet som bolån. Räntan för privatlån sätts dessutom i de allra flesta fall individuellt för varje sökande. Det är då dina ekonomiska förutsättningar och din tidigare betalningshistorik som ligger till grund för räntesättningen.

En person som exempelvis har en stabil ekonomi, fast anställning och en “bra” inkomst har goda möjligheter att få en förmånlig ränta. Om du däremot har låg inkomst, mycket skulder sedan tidigare och haft betalningsproblem är det statistiskt sett mer riskfyllt att låna ut pengar till dig. Då kommer i typfallet långivaren att kompensera för den risken genom att ta ut en högre ränta.

 

Snabblån

Snabblån är mindre krediter som oftast kännetecknas av förhållandevis låga krav för att ansöka och, precis som namnet antyder, av snabba utbetalningstider. Ett annan sak som är bra att känna till innan du ansöker om ett lån av den här typen är att snabblånen i regel kommer höga räntor. Ofta i spannet 30-40 procent per år.

De flesta snabblån räknas därför som högkostnadskediter. Många långivare lägger även på dryga uppläggnings- och handläggningsavgifter vilket gör att den effektiva räntan och kostnaden för ett sådant lån kan bli väldigt hög. Om du tar ett snabblån så tänk på att du då gör bäst i att betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt. Då behöver inte totalkostnaden bli extremt hög.

 

Kontokredit

En kontokredit fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan själva kortet. Om din ansökan beviljas får du tillgång till en kontokredit med en specifik kreditgräns (t.ex. på 30 000 kr). Därefter kan du själv göra uttag från krediten när du behöver (upp till kreditgränsen). Fördelen med en kontokredit är att du endast betalar ränta för det belopp som du nyttjat.

Kontokrediten kan därför ett bra alternativ om du behöver pengar men inte vet exakt hur mycket du behöver eller om du bara vill ha en ekonomisk buffert för eventuella oväntade utgifter. Kontokrediter har blivit allt vanligare på senare år och många långivare som tidigare erbjöd snabblån har gått över till kontokrediter i stället. Det lån du kan ansöka om hos oss på Brixo är en kontokredit.

 

Lån med säkerhet

Lån med säkerhet är precis som namnet antyder: ett lån med en underliggande säkerhet. Så gott som alla bolån är lån med säkerhet i form av bostaden lånet är avsett för. Men det är även vanligt att billån och båtlån är lån med säkerhet. När det finns en underliggande säkerhet utsätter sig långivaren för en mindre risk (att inte få tillbaka sina pengar). Av den anledningen är räntan överlag bättre för den här typen av lån jämfört med lån utan säkerhet.

Nackdelen med lån med säkerhet är att de antingen är låsta till en specifik tillgång som en bil eller att du måste ha säkerheten (t.ex din bostad) först för att kunna låna. Eftersom att beloppen ofta är höga och lån med säkerhet nästan uteslutande erbjuds av traditionella banker är kraven för att ansöka generellt hårdare än för exempelvis kontokrediter.

 

Vilka lån kan jag ansöka om hos Brixo?

På Brixo erbjuder vi två olika typer av lån:

 • Flexibel kontokredit upp till 50 000 kr
 • Privatlån utan säkerhet upp till 100 000 kr

Vår kontokredit har en kreditgräns från 3 000 kr upp till 50 000 kr. Du kan själv göra uttag från krediten i intervall om 500 kr upp till din kreditgräns och du betalar bara ränta för det belopp du nyttjat. Ansök om vår kontokredit genom att fylla i formuläret högst upp på sidan.

Vårt privatlån erbjuder lån upp till 100 000 kr och du får hela beloppet utbetalt direkt. Med ett privatlån får du en lättöverskådlig avbetalningsplan eftersom du betalar samma belopp varje månad – på så sätt blir det enkelt för dig att planera din ekonomi.

 

Ansök om privatlån

Vanliga frågor om låneansökan

Vad krävs för att ansöka om lån hos Brixo?

För att ansöka om ett lån hos Brixo behöver du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du ska också ha en årlig inkomst minst 180 000 kronor. Du behöver även ett svenskt bankkonto och ett aktivt BankID.

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem, så länge du har en stabil ekonomi i övrigt och förmåga att betala tillbaka lånet. Däremot kan vi inte erbjuda dig ett lån om du har skulder hos Kronofogden. Gamla skulder behöver inte vara ett hinder, men de ska helst vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att ansöka om lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vi vet att saker kan hända och att även den som har en ordnad privatekonomi i övrigt kan råka ut för en betalningsanmärkning.

En anmärkning (som syns i tre år) behöver nödvändigtvis inte heller säga så mycket om hur din ekonomi och betalningsförmåga ser ut just idag. På Brixo fokuserar vi därför mer på din nuvarande betalningsförmåga än tidigare misstag.

Hur stort lån kan jag ansöka om?

Vi på Brixo erbjuder en flexibel kontokredit. Det möjliga kreditbeloppet är 3 000 kr upp till maximalt 50 000 kr.

När krediten väl är beviljad kan du göra uttag från den i intervall om 500 kr. Om du till exempel beviljas en kredit på 30 000 kr så behöver du inte plocka ut hela beloppet på en gång. Du kan ta ut ett mindre belopp och spara resten som en buffert för framtida utgifter.

Om du behöver låna ett större belopp så kan vårt privatlån vara ett alternativ. Ansök om lån upp till 100 000 kr med tydlig återbetalningsplan. Läs mer om vårt privatlån genom att klicka på menyn uppe i det högra hörnet.

Kan jag ansöka om lån utan UC?

Ja, på Brixo inhämtas kreditupplysningen från Dun & Bradstreet (Bisnode). Det innebär att ingen förfrågan görs hos UC när du ansöker om lån hos oss.

Hur lång är återbetalningstiden?

Brixos kontokredit har en löptid från 6 till 52 månader. Det innebär att du har relativt fria händer att själv anpassa din återbetalningstakt.

Du kan betala tillbaka hela det utestående beloppet på en gång eller välja att betala lite i taget.