Blancolån

Brixos erbjuder blancolån på upp till 50 000 kr med en av marknadens lägsta räntor för lån där betalningsanmärkningar kan accepteras och räntan är transparent redan när du ansöker. Våra blancolån är helt utan avgifter och kan tas utan UC. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet.

 • Blancolån hos Brixo på upp till 50 000 kr
 • Låna utan säkerhet
 • Blancolån utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-03-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Blancolån

Ett blancolån är ett lån som ges utan säkerhet, vilket innebär att låntagaren inte behöver ställa upp någon form av säkerhet för att få lånet beviljat. Detta skiljer sig från lån där låntagaren måste ställa upp någon form av säkerhet, såsom exempelvis bostad eller bil.

Ett blancolån kan användas till vilket ändamål som helst, till skillnad från exempelvis ett bolån eller ett billån som är specifika lån för att köpa bostad eller bil. Detta gör blancolån till ett flexibelt alternativ för den som vill låna pengar utan att behöva specificera ändamålet för lånet.

I sammanfattning är ett blancolån ett lån utan säkerhet som kan användas till vilket ändamål som helst. Lånet beviljas baserat på låntagarens kreditvärdighet och kan vara en flexibel och snabb lösning för den som behöver låna pengar. Det är dock viktigt att tänka på att räntan på ett blancolån är högre än på andra

Kreditbedömning för blancolån

När man ansöker om ett blancolån, görs en bedömning av låntagarens kreditvärdighet för att avgöra hur stor risk det är att låna ut pengarna. Kreditvärdigheten bedöms utifrån flera faktorer, såsom inkomst, tidigare skulder och betalningsanmärkningar. Om låntagaren bedöms som kreditvärdig, kan långivaren erbjuda ett blancolån till låntagaren.

Fördelar och nackdelar med blancolån

Det finns flera fördelar med ett blancolån. För det första är det flexibelt eftersom låntagaren kan använda pengarna till vilket ändamål som helst. För det andra är det enklare att ansöka om ett blancolån än exempelvis ett bolån eller ett billån, eftersom det inte krävs någon säkerhet. För det tredje är blancolån oftast snabbare att få beviljade än andra typer av lån.

Det finns också nackdelar med blancolån. Eftersom det inte krävs någon säkerhet för lånet, är räntan ofta högre än på exempelvis ett bolån. Detta beror på att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar utan säkerhet. Det är också vanligt att blancolån har kortare löptider än andra typer av lån, vilket innebär att månadsbetalningarna blir högre. Brixos blancolån ges ut i form av en kontokredit

Det är viktigt att tänka på att ett blancolån är en skuld som måste betalas tillbaka med ränta. Innan man ansöker om ett blancolån ska man fundera över om man verkligen har råd att betala tillbaka lånet.

Ansök om lån

Att tänka på när man ansöker om blancolån

Här är några ytterligare saker som kan vara relevanta att tänka på när det gäller blancolån:

 • Ränta och kostnader: Blancolån har vanligtvis högre ränta än exempelvis bolån eftersom det inte finns någon säkerhet för lånet. Det är bra att jämföra olika långivares räntor och kostnader för att hitta det bästa erbjudandet. Det kan också vara bra att se över andra avgifter som kan tillkomma, såsom uppläggningsavgift eller aviavgift. Brixos lån är helt utan avgifter och har en fast ränta.
 • Lånebelopp: Blancolån kan vanligtvis beviljas upp till en viss summa, som kan variera mellan olika långivare. För Brixo är det minsta beloppet 3 000 kronor och det högsta 50 000 kr.
 • Kreditvärdighet: Långivare bedömer låntagares kreditvärdighet för att avgöra om de är villiga att låna ut pengar till dem. En låntagare med god kreditvärdighet har större chans att få ett blancolån beviljat och kan också hos vissa långivare få bättre villkor och ränta än en låntagare med sämre kreditvärdighet.
 • Lånetid: Blancolån har vanligtvis kortare löptid än exempelvis bolån, vilket innebär att månadsbetalningarna kan bli högre. Det är därför viktigt att tänka på hur lång tid man behöver för att betala tillbaka lånet och hur mycket man har råd att betala varje månad. Brixos kontokredit har en flexibel återbetalningstid och kan därför vara en lämplig form av blancolån för många låntagare.
 • Risker: Eftersom blancolån ges utan säkerhet finns det en större risk för långivaren att lånet inte betalas tillbaka. Det kan i sin tur leda till högre ränta och andra kostnader för låntagaren. Det är därför viktigt att tänka på risken och hur man kan hantera den om det skulle uppstå problem med återbetalningen av lånet.

Alternativ till blancolån

Innan man ansöker om ett blancolån kan det vara värt att överväga andra alternativ för att låna pengar, såsom exempelvis kreditkort eller att låna av familj eller vänner. Det är också viktigt att tänka på om man verkligen behöver låna pengar eller om det finns andra sätt att lösa sin ekonomiska situation på.

Sammanfattningsvis kan blancolån vara en bra lösning för den som behöver låna pengar utan att behöva ställa upp någon säkerhet. Det är viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden och tänka på ränta, kostnader, lånebelopp, kreditvärdighet, lånetid, risker och alternativ innan man tar beslutet att ansöka om ett blancolån.

Blancolån är en form av privatlån

Begreppen “blancolån” och “privatlån” används ibland för att beskriva samma typ av lån, det vill säga ett lån som inte är kopplat till någon säkerhet såsom en bostad eller bil. Det finns dock vissa skillnader mellan de två begreppen.

Blancolån kan ses som en underkategori till privatlån och syftar på att det inte finns någon specifik syfte eller ändamål för lånet, utan att låntagaren kan använda pengarna fritt. Privatlån kan däremot inkludera andra typer av lån som är riktade mot specifika ändamål, till exempel ett renoveringslån eller en bilfinansiering.

En annan skillnad är att blancolån ofta har högre ränta än lån med säkerhet, eftersom långivaren löper en större risk. Privatlån kan också ha hög ränta, men det kan bero på flera faktorer såsom kreditvärdighet och lånebelopp.

Slutligen är det värt att notera att olika långivare kan använda termerna “blancolån” och “privatlån” på olika sätt, så det är alltid viktigt att läsa igenom villkoren och jämföra olika erbjudanden innan man tar ett beslut om att ansöka om ett lån.

Låna direkt

Kan man ta blancolån utan UC?

Ja, det är möjligt att ta blancolån utan att kreditupplysningen görs via UC (Upplysningscentralen) när man lånar av Brixo. Det finns flera långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag, såsom Creditsafe, Bisnode eller Soliditet. Vissa långivare använder också enbart interna kreditbedömningsmetoder för att bestämma låneansökningens kreditvärdighet. UC är det mest kända kreditupplysningsföretaget i Sverige och många långivare förlitar sig på UC:s kreditinformation. Brixo använder sig enbart av Bisnode som kreditupplysningsleverantör och kan därför erbjuda blancolån utan UC.

Att ta lån utan UC kan vara fördelaktigt för personer som vill undvika att för många kreditupplysningar registreras på deras kreditupplysningsrapport. Detta kan påverka ens kreditvärdighet och göra det svårare att få lån eller krediter i framtiden.

Blancolån trots betalningsanmärkning

När man lånar av Brixo är det möjligt att få ett blancolån trots att man har betalningsanmärkningar. På lånemarknaden i stort kan vara svårare att hitta långivare som erbjuder denna typ av lån med anmärkning. Betalningsanmärkningar anses som en negativ faktor i kreditbedömningen, eftersom de indikerar att låntagaren har haft svårigheter med att betala tillbaka tidigare lån eller krediter.

Brixo gör en grundlig kreditbedömning av låntagaren och tar hänsyn till faktorer som inkomst, anställning, skuldsättning och kreditvärdighet när vi beslutar om att bevilja ett lån eller inte. Om man har betalningsanmärkningar hos andra långivare kan det göra det svårare att få godkänt för ett blancolån och räntan kan också bli högre.

Det är dock inte omöjligt att få ett blancolån trots betalningsanmärkningar även hos andra långivare. Det kan vara värt att undersöka olika långivares erbjudanden och jämföra räntor och villkor. Det kan också vara bra att förbättra sin kreditvärdighet genom att betala av tidigare skulder och undvika nya betalningsanmärkningar, för att öka chanserna att få ett blancolån med bättre villkor längre fram.

Är ett sms-lån ett blancolån?

Ett sms-lån är inte nödvändigtvis ett blancolån, även om det kan vara det i vissa fall. Ett sms-lån är en typ av snabblån som ofta har högre ränta och kortare löptid än andra typer av lån, såsom blancolån. Sms-lån kan användas till olika ändamål, men är oftast avsedda för mindre belopp och korta perioder, såsom några veckor eller månader.

Ett blancolån är däremot ett lån utan säkerhet som kan användas fritt av låntagaren och ofta har längre löptid och lägre ränta än snabblån. Blancolån kan vara avsedda för större belopp och längre perioder, och används ofta för att finansiera exempelvis renoveringar eller resor.

Det är viktigt att notera att sms-lån kan vara dyra och att det är lätt att hamna i skuldfällor om man inte kan betala tillbaka lånet i tid. Det är därför viktigt att noga överväga behovet av ett lån och jämföra olika långivares villkor och räntor innan man tar beslutet att ansöka om ett lån.

Sammanfattning om blancolån

Blancolån är ett lån som inte kräver någon säkerhet såsom en bostad eller bil. Lånet kan användas fritt av låntagaren och återbetalas vanligtvis inom en kortare tidsperiod än exempelvis ett bolån. Blancolån kan ha högre ränta än lån med säkerhet eftersom långivaren tar en större risk.

Begreppen “blancolån” och “privatlån” används ibland för att beskriva samma typ av lån, men det finns vissa skillnader mellan de två begreppen. Blancolån syftar på att lånet inte har något specifikt syfte, medan privatlån kan inkludera andra typer av lån som är riktade mot specifika ändamål. Räntan för privatlån kan variera beroende på flera faktorer, inklusive kreditvärdighet och lånebelopp.

Brixo beviljar blancolån genom en kontokredit på upp till 50 000 kronor. Välkommen att ansöka om lån idag!

 

Så ansöker du om blancolån hos Brixo

Ansök om blancolån genom en kontokredit hos Brixo. Vår minsta kreditgräns är 3 000 kronor och du kan låna upp till 50 000 kronor. Hos Brixo kan du även välja att få pengarna utbetalda via banköverföring eller Swish.

 • Fyll i ansökan online
 • med kontaktuppgifter, inkomst och uppgifter om andra lån
 • Identifiera dig BankID
 • Få besked inom 24 timmar och utbetalning direkt