Privatlån utan UC

Brixos privatlån på upp till 50 000 kr har enkla och tydliga villkor med samma ränta för alla kunder. Våra privatlån ges ut som kontokrediter där man själv kan välja hur stor det av lånet som ska utbetalas direkt och hur stor del man vill spara som buffert för framtida uttag. Vi har inga avgifter och du betalar endast ränta på den delen av privatlånet du använder.

 • Privatlån upp till 50 000 kr utan säkerhet
 • Låna utan UC
 • Ansök med BankID och besked inom 24 timmar

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 5 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2022-12-26

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva räntan är 29,3 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 955 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 460 kr.

Privatlån hos Brixo

Vad är ett privatlån?

Brixo erbjuder privatlån på upp till 50 000 kronor. Privatlån är ett lån eller en kredit som erbjuds utan säkerhet. Till skillnad från ett bolån eller billån så behöver man normalt sett inte ställa någon säkerhet för att ta ett privatlån. Privatlån hos Brixo är enkla att söka online och vi ger snabbt besked om vi kan bevilja ditt lån.

Privatlån med låg ränta

Privatlån har generellt lägre ränta än snabblån och SMS-lån. Fördelen med Brixos privatlån är att räntan är 100 % transparent och samma för alla sökanden. Vi har heller inga avgifter varken för att lägga upp lånet eller för aviseringar. Räntan är 25,95 % (effektiv ränta 29,3%) vilket är ett av marknadens allra billigaste lån med transparent prissättning. Det finns många banker som lockar med väsentligt lägre frånpriser än så, men då vet du oftast inte vilket pris du faktiskt får förrän efter du har ansökt och kanske belastats med en onödig markering hos UC.

Grundkrav för att låna hos Brixo

För att kunna beviljas ett privatlån hos Brixo behöver följande grundkrav vara uppfyllda:

 • Du är minst 18 år gammal.
 • Du har ett svenskt personnummer, svenskt BankID och är folkbokförd i Sverige.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden.
 • Du har en årsinkomst om minst 150 000 kronor.

Privatlån utan UC

Brixos privatlån kan sökas utan upplysning från UC. Det är relativt ovanligt med privatlån utan UC då många större banker och kreditmarknadsbolag tar sina upplysningar från just UC. Brixo samarbetar istället med Bisnode och tar sina kreditupplysningar från dem. Genom att ta privatlån utan UC skyddar du din kreditvärdighet ut UC:s synvinkel då förfrågningar om att låna pengar och aktiva lån i deras register kan påverka deras score vid nästa kreditupplysning negativt.

Vanliga användningsområden för lån

Privatlån används för många olika syften. Det allra vanligaste är faktiskt att samla lån eller omfinansiera befintliga lån till bättre ränta. Låneförmedlare som Lendo och Sambla har bidragit till detta inte minst genom omfattande reklam om privatlån. För nya lån är det vanligaste att man lånar pengar för renoveringar eller andra boenderelaterade utgifter såsom möbler, vitvaror eller andra typer av ut- och ombyggnationer. Vanliga lånebelopp för denna typ av ändamål är i spannet 30 000 kr till 100 000 kronor.

För lite större privatlån är fordonsköp ett vanligt ändamål. Det handlar då oftast om bilar, men även om lån till båt eller motorcykel. Denna typ av lån spänner från små belopp för äldre begagnade bilar till lån på flera hundra tusen och uppåt. En vanlig definition av privatlån är belopp upp till cirka 500 000 kronor.

Bland det mindre privatlånen är övrig konsumtion det vanligast syftet med lånet. Hos Brixo är det mest populärt att låna 5 000 kronor för oväntade utgifter. Även lån på 10 000 kronor är vanligt förekommande och populärt för t ex tandvård, veterinärbesök och tillbehör till bilar. Inom lite större krediter är resor ett vanligt skäl att låna pengar.

 

Ansök om lån

Hur ser marknaden för privatlån ut?

Marknaden för privatlån i Sverige består av företag som erbjuder lån och krediter med en nominell ränta upp till cirka 20-25 %. Marknaden domineras av mellanstora banker och kreditmarknadsbolag samt ett fåtal konsumentkreditinstitut. Dessa har ofta en verksamhet även utanför icke säkerställda konsumentkrediter och i många fall även verksamhet i andra skandinaviska länder.

I detta segment finns främst banker och kreditmarknadsbolag som kan finansiera sig genom inlåning från allmänheten, men det finns även vissa konsumentkreditinstitut. Marknaden bedömdes under 2021 uppgå till cirka 93 miljarder kronor i Sverige.

Privatlånesegmentets största banker

Bland de största företagen finns Resurs Bank, EnterCard, Svea Ekonomi och Klarna Bank. Många av företagen är verksamma på flera geografiska marknader, främst inom Norden. Flera av företagen är även verksamma på företagsmarknaden och vissa erbjuder även bolån. Typiskt erbjuds breda prisintervall där kunden får veta vilken ränta som erbjuds först efter att en kreditprövning har genomförts. Nominella räntenivåer ligger typiskt sett i eller omkring intervallet 8-25 % och uppläggningsavgifter är vanliga.

Vissa av företagen angränsar mot marknaden för högavkastande krediter med ränteerbjudanden upp till omkring 26-28 % (gränsen för när de träffas av konsumentkreditlagens definition av en högkostnadskredit även helt utan avgifter).

Läs mer om marknaden för konsumentkrediter i Sverige.

Vad skiljer ett privatlån från ett snabblån?

Egentligen finns ingen tydlig skillnad eller skarp gräns mellan ett privatlån och ett snabblån. Det finns heller ingen officiell definition av privatlån, men generellt används begreppet privatlån för lite större lån och av aktörer som åtminstone har maxbelopp från omkring 50 000 kronor och uppåt. Brixos privatlån har många av snabblånets fördelar såsom den enkla ansökningsprocessen och möjligheten att låna pengar snabbt med besked inom 24 timmar och direkt utbetalning efter beviljandet.

Privatlån hos Brixo

Brixos största privatlån är på 50 000 kronor och lånet tas genom en kontokredit. Det innebär att man blir beviljad ett kreditutrymme som man sedan flexibelt kan utnyttja helt eller delvis. I takt med att man amorterar på sin kontokredit kan man göra nya uttag upp till kontokreditens kreditgräns.

Brixo hade tidigare 30 000 kronor som högsta lånebelopp, men det utvidgades i november 2022. Våra kontokrediter kan beviljas i jämna tusental från 3 000 kronor och uppåt. När man beviljats privatlån genom kontokredit och har ett outnyttjat utrymme är det möjligt att göra uttag i jämna multiplar av 500 kronor.

Låna med betalningsanmärkning

Hos Brixo är det möjligt att ta ett privatlån trots betalningsanmärkning. Brixo gör en noggrann kreditbedömning av alla som söker ett privatlån hos oss och då är eventuella betalningsanmärkningar bara en del av bedömningen. Vi ser helheten och hur din ekonomi ser ut idag och då behöver inte historiska betalningsanmärkningar utgöra ett hinder för att ta ett privatlån hos oss idag.

Så ansöker du om privatlån

 • Fyll i ansökan med kontaktuppgifter, inkomst och uppgifter om andra lån
 • Legitimera dig med BankID
 • Få besked inom 24 timmar
 • Utbetalning direkt när lånet beviljas